Foto: Shutterstock
Viņš paņēma tukšo piena paku un vienkārši ielika to ledusskapī. Kārtojot māju, zem dīvāna atradi krietnu laika sprīdi pastāvējušas zeķes, kas, lai cik pārsteidzoši tas arī nebūtu, satītas teju nevainojamā mezglā. Mazgājot drēbes, viņa krekli atkal atstāti ar uz āru neizvilktām piedurknēm…

Šīs ir tikai dažas no gluži sadzīviskām ainām, kas, šķiet, nevainojami raksturo vīrieti visstereotipizētākajā skatījumā, kāds vien iespējams, tomēr ar tām savā ikdienā patiešām sastopas liela daļa sieviešu, uzsākot kopdzīvi ar mīļoto.

Kā atklājām, par minēto tematu apspriežoties ar draudzenēm, kolēģēm un domubiedrenēm, lai cik unikāli mūsu partneri arī nebūtu, lielai daļai vīriešu no tiesas piemīt pāris kopīgu īpašību un sadzīvisku paradumu, kas mūs savukārt spēj novest teju līdz baltkvēlei.

Lūk, izplatītākie no tiem, kuros, ļoti iespējams, spēsi saskatīt arī kaut ko savam mīļotajam raksturīgu. Tiesa, romantiskās vakariņas pagājušonedēļ, ziedi aizvakar un nedēļas nogalē plānotais izbrauciens atpūsties to visu meistarīgi līdzsvaro, vai ne?

Apsēstība ar sportu

Foto: Shutterstock

Mums atliek vien apbrīnot vīriešu fanātisko sekošanu teju visiem sporta veidiem un, šķiet, bezgalīgās zināšanas par katru no tiem, spējot precīzi nosaukt aktuālu un jau pensionētu spēlētāju vārdus, viņu labākos un sliktākos rezultātus sezonā, kā arī citas sieviešu prātam gluži vienkārši neaptveramas detaļas.

Protams, ikviena no mums priecājas redzēt savu mīļot, aizrautīgu un sajūsminātu, taču, jāatzīst, reizēm ir visai sarežģīti saprast, vai vīrietis kādu no jautājumiem ir veltījis tev vai televizora ekrānā redzamajam, kā arī iemanīties ielauzties viņa uzmanības lokā kārtējās svarīgās spēles laikā. Atliek vien nopūsties, noplātīt rokas un gaidīt reklāmas pauzi, vai ne?

Apbrīnojamā klusēšana

Foto: Shutterstock

Jums risinot nesaskaņas, tu iekaisti arvien vairāk, dramatiski uzskaitot visu, kas tevi konkrētajā brīdī neapmierina, taču tavs vīrietis vien mierīgi noraugās notiekošajā un šķiet aizklīdis pats savā pasaulē. Skumjais skatiens un klusēšana tevi, savukārt, gluži likumsakarīgi nokaitina vēl vairāk, līdz mājoklī pilnīgi noteikti iespējams izsludināt karastāvokli.

Šādos brīžos gan nav skaidrs, kas mūs kaitina vairāk – partnera spēja savaldīties, kamēr pašas zaudējam pēdējās paškontroles paliekas, vai, tieši otrādi, mūsu pašu temperaments un impulsīvā reaģēšana uz notiekošo.
Tiesa, jāatzīst, ka jebkurās attiecībās sadzīvošana krietni vieglāk vedas tad, ja viens no attiecību dalībniekiem spēj saglabāt vēsu prātu un mieru, strīdu risinot ar apskāvienu, kamēr otrs uz brīdi iziet no savas ierastās orbītas, lai ar orkāna spēku izsūdzētos par visām nebūšanām.

Maģiskais laiks – "Vēlāk!"

Foto: Shutterstock

Nomazgāšu krūzi? Vēlāk! Izņemšu izmazgāto veļu no žāvētāja? Vēlāk? Sakārtošu datora darba virsmu? Vēlāk! Un šis mistiskais laiks pienāk vien tad, kad esi paķircinājusi mīļoto par viņa slinkumu... Protams, ari mums gadās savas "Vēlāk!" dienas, gluži tāpat kā vīriešiem (tu taču nespētu ik dienu pavadīt kopā ar pieaugušo, kurš uz ikdienišķiem darbiem mudināms gluži kā bērns, vai ne?), taču spēja tik nevainīgi aizmirst par kādu sadzīvisku pienākumu, neraugoties uz tās kaitinošo būtību, tomēr ir pelnījusi vismaz zināmu atzinību.

Valdzinošie interneta sludinājumi

Foto: Shutterstock

Darbarīki, instrumenti, automašīnas, elektronika un vēl lērums dažādu sludinājumu portālos reklamētu sapņu pirkumu vīriešus ir valdzinājuši vienmēr, neraugoties uz apziņu, ka tie patiesībā nemaz nav vajadzīgi un netiks iegādāti vismaz tuvāko desmit gadu nākotnē. Tomēr noteikts laiks dienā vai vismaz nedēļas nogalē tomēr tiek pavadīts, tos pētot, analizējot un spriežot, kur esošajā mājokļa iekārtojumā tiem būtu vispiemērotākā vieta.

Nenopietni par nopietno

Foto: Shutterstock

Unikāli un principā neatdarināmi deju soļi, kā arī uz vietas komponētas un improvizētas dziesmiņas brīžos, kad pēc smagas darba dienas vēlies aprunāties par sadzīvisku problēmu risināšanu un neatliekamiem jautājumiem, šķiet kaitinošas, taču, ja uz situāciju paraugās no otras puses, patiesībā ir gluži patīkami, ja noskaņojums tiek uzlabots šādi, papildinot to ar tasi tējas un sirsnīgu apskāvienu.

Protams, ja nopietnas parunāšanās vietā regulāri saņem vien kārtējo danci no virtuves līdz guļamistabai, ir vērts aizdomāties par partnera piemērotību nopietnām attiecībām un kopdzīvei vispār, taču samērīgā daudzumā šis vieglums un brīvības sajūta ir vitāli nepieciešami ikvienās attiecībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!