Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai uzlabotu savu smadzeņu darbību un prāta asumu, krustvārdu mīklu risināšanas vietā nodarbojies ar ko krietni patīkamāku – gūsti orgasmu! Pie šāda atklājuma nonākuši zinātnieki, vēstī "The Telegraph".

Baudas virsotņu sasniegšana nodarbina visas smadzeņu daļas, savukārt intelektuālu uzdevumu risināšana – tikai dažas. Tāpat orgasms bloķē sāpju sajūtu un tas, pēc profesora Berija Komisaruka teiktā, ir viens no ieteicamākajiem līdzekļiem dzemdību, kā arī dažādu citu traumējošu procesu laikā izjusto sāpju novēršanai.

Regulāri orgasmi uzlabo arī ar depresiju, nomāktību, vieglu aizkaitinātību un paaugstinātu stresu sirgstošo cilvēku garīgo veselību, ļaujot gūto enerģiju vēlāk novirzīt lietderīgām nodarbēm.

Profesors Komisaruka sieviešu seksuālās baudas specifiku pēta kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem, un daži pētnieka paustie viedokļi nereti ir šokējuši viņa profesijas līdzgaitniekus.

"Orgasma laikā smadzenēm pieplūst asinis, apgādājot tās ar skābekli un nepieciešamajām barības vielām. Mentāli vingrinājumi, piemēram, krustvārdu mīklas vai Sudoku, nodarbina tikai atsevišķus smadzeņu reģionus, savukārt orgasms smadzenes aktivizē pilnībā.

Protams, bauda ir vēl līdz šim neizpētīts fenomens. Uzskatu, ka ir būtiski noskaidrot konkrētus tās ierosinātājus, kā arī izmaiņas nervu sistēmas darbībā orgasma laikā, un, iespējams, izdosies noskaidrot, kā šo enerģiju izmantot vēl citos veidos," teic profesors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!