Foto: Shutterstock
Iespējams, tu esi satikusi savu dzīves partneri, jūs dzīvojat kopā un jau esat runājušai gan par laulībām, gan bērniem. Tas izklausās skaisti, taču jāatceras, ka partneris visbiežāk nāk komplektā ar savu ģimeni, kurai arī ir liela nozīme viņa dzīvē. Ideālā gadījumā tava mīļotā vīrieša ģimene tevi pieņem un ciena, bet ir arī tādi gadījumi, kad nespējat rast kopīgu valodu.

Tava partnera vecāki savai atvasei zvana pārāk bieži un, jums ciemojoties, bez klauvēšanas iebrāžas viesu guļamistabā, kurā tobrīd esat divatā. Mīļotā ģimene pretēji tavai ir ļoti reliģioza, tāpēc nesaprot jūsu biežos pieskārienus vai mīlināšanos. Tu kādā jautājumā nepiekrīti kādam partnera ģimenes loceklim, par ko saņem tūlītēju brāzienu. Šie ir tikai daži veidi, kā iespējams nesatikt ar dzīvesbiedra tuviniekiem.

Iespējams, tie šķiet ļoti specifiski un neatbilst tavam gadījumam, taču filozofijas doktore un attiecību terapeite no Ņujorkas Megana Fleminga portālā "Health" skaidro, ka tas nav nekas neierasts, ja attiecības ar partnera ģimeni ir sava veida izaicinājums. Tas tāpēc, ka mums katram ir savas iedomas par to, kādai jābūt perfektai ģimenes dzīvei, un mēs klusībā ceram, ka mūsu ideālu atbalstīs arī partnera ģimene, bet dažādu iemeslu dēļ tā ne vienmēr notiek.
Ja arī tev ir sarežģījumi ar partnera tuviniekiem, lasi tālāk un uzzini dažus no iemesliem, kāpēc tā varētu būt, un to iespējamos risinājumus.

Viņi ir uzmācīgi


Foto: Shutterstock
Daži ģimenes locekļi nesaprot robežas. Ir tādi, kas bez uzaicinājuma vai iepriekšēja brīdinājuma var ierasties ciemos vai pieņemt, ka savas kopīgi ieplānotās brīvdienas pavadīsit kopā ar viņiem, portālā "Health" stāsta Fleminga. Tāpat, iespējams, viņi tikai vēlas būt dāsni un izpalīdzīgi, vienmēr piedāvājot palīdzību – finansiālu, emocionālu vai fizisku, taču tādējādi rada uzbāzīgu iespaidu.

Risinājums: vispirms pārliecinies, ka tu un tavs partneris esat uz viena viļņa – jūs abi esat pamanījuši, ka viņa vecāki ir pārāk uzmācīgi. Šādi tu ne tikai izvairīsies no nevajadzīgiem pārpratumiem, jo tavs partneris, iespējams, nemaz nav pamanījis vecāku uzmācību, bet arī viņa vecāku acīs neizskatīsies kā ļaunā.

Risinot sarunas ar vecākiem, sāciet ar pateicību – atklājiet, ka jums patīk viņu kompānija un apciemojumi, taču jūs būtu labāki ciemiņu sagaidītāji, ja viņi nākamreiz par savu ierašanos brīdinātu savlaicīgi. Savukārt par kopīgām brīvdienām paskaidrojiet, ka jums abiem tas, ka viņi vēlas pavadīt kopā pēc iespējas vairāk laika, daudz nozīmē, taču jūsu brīvdienām ir ierobežots laiks (dienu skaits) un jums ir svarīgi pabūt tikai diviem vien.

Tevi uzskata par ģimenes locekli ne šo vārdu labākajā nozīmē


Foto: Shutterstock
Iespējams, tu ar sava partnera ģimeni esi ļoti satuvinājusies, pat tik ļoti, ka viņa vecāki tevi uzskata par vienu no savējiem, bet ne šo vārdu labākajā nozīmē. Piemēram, viņi tevi kacina, veselīgi apsmej, izsaka piezīmes par to, ko tu ēd vai velc mugurā. Tāpat varbūt viņi vēlas apspriest, visiem dzirdot, kādas tavas veselības problēmas. Ja arī viņi to nedomā ļauni, tad, šādi rīkojoties, var gan tevi sāpināt, gan likt tev justies neērti, jo, lai gan, iespējams, vēlies kļūt arī par daļu no partnera ģimenes, tev tomēr ir svarīgi no viņu puses saņemt cieņu un nelielu distanci.

Risinājums: ja ar partnera vecākiem netiecies tik bieži un viņu piezīmes tāpēc dzirdi salīdzinoši reti, iespējams, brēku par to nevajadzētu sacelt. Pieciet to reizi vai divas mēneša laikā, kad tiekaties, un koncentrējies uz jūsu attiecībām, portālā "Health" iesaka Fleminga.

Taču, ja šāda attieksme no partnera ģimenes puses nav izturama, pastāsti par to savam dzīves draugam un aicini viņu ar saviem tuviniekiem par to parunāt. Taču neliec to darīt tavā klātbūtnē, jo tā var izskatīties kā publiska kaunināšana, un tas tava partnera ģimenei liks justies neērti.

Viņi ir ļoti kritiski


Foto: Shutterstock
Tu vakariņās ielūdz sava partnera vecākus, taču jau tūliņ pēc ierašanās viņi steidz nopelt un kritizēt visu, ko tu dari. Viņuprāt, viesistabā valda nekārtība, vakariņās pagatavots par vienu ēdienu mazāk, nekā gaidīts, vai arī tu esi nepiemēroti apģērbusies vakariņām ar mīļotā ģimeni.

Risinājums: tas, protams, varētu šķist kārdinoši, taču nesteidz atbildēt ar to pašu un viņus kritizēt. Tā vietā sniedz viņiem ieskatu savā ikdienas dzīvē, sakot: "Es zinu, ka, iespējams, mūsu mājās viss notiek citādi, nekā ierasts pie jums, taču mēs vēl tikai cenšamies saīsināt darba stundas, lai atrastu laiku gan dzīvesvietas uzkopšanai, gan vakariņu pagatavošanai," portālā "Health" iesaka Fleminga. Dažkārt otram tavu situāciju un apstākļus palīdz izprast neliels ieskats tavā ikdienā – iespējams, tas var palīdzēt arī tava partnera vecākiem.

Jums nav nekā kopīga


Foto: Shutterstock
Būsim godīgi – ne vienmēr iespējams atrast kopīgu valodu ar mīļotā ģimenes locekļiem. Dažreiz pat varētu šķist, ka tu un viņa tuvinieki nekad nebūtu satikušies, ja jūs nesaistītu cilvēks, kuru mīlat. Iespējams, tev ir labas attiecības ar viņa māti, taču pirms tikšanās ar tēvu tev iepriekš tam ir jāsagatavojas un jāizdomā vairāki sarunas temati, jo jūs nesaista kopīgas intereses – viņš ikdienā aktīvi seko līdzi visam, kas notiek politikā un sportā, bet tu par to visu zini tikai virspusēji. Vai varbūt ir otrādi – tev vienmēr raisās sarunas ar partnera tēvu, bet, kad pienācis laiks sarunai ar māti, tu mulsti un nespēj atrast nevienu tematu, par kuru parunāt.

Risinājums: aprunājoties ar savu partneri, atrodiet aktivitāti, kurai varat nodoties visi kopā, portālā "Health" iesaka Fleminga. Pagatavojiet kopīgas variņas, dodieties uz teātri, ejiet pārgājienā vai brauciet kopīgās ģimenes brīvdienās. Galvenais – nonāciet pie aktivitātes, kas ir saistoša ikvienam un kuras laikā jūs nesēžat ap vakariņu galdu un tukši neskatāties viens otram acīs, mēģinot izdomāt, par ko runāt. Tā tu izvairīsies arī no neērtās situācijas, kad tavs partneris pametīs istabu un atstās tevi vienu ar saviem vecākiem, – tev nebūs jādomā, ko iesākt, bet gan varēsi turpināt sevi veltīt kopīgajai aktivitātei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!