Foto: Shutterstock
Neviens cilvēks nav ideāls, tomēr ir vīrieši, ar kuriem attiecības nevēlamies veidot, un ir arī tādi, ar kuriem noteikti to darīt nevajadzētu. Turpinājumā piedāvājam "Elite Daily" un "Huffington Post" attiecību ekspertu izvirzītās pazīmes, kas var kalpot kā sarkanais signāls, norādot, ka attiecības ar šādiem kungiem nebūs nekāda medusmaize, tāpēc varbūt vērts padomāt, vai tev tas vispār ir vajadzīgs un, iespējams, ka laiks pazust no viņa redzesloka, kamēr nav par vēlu.

Viņš nav gatavs labprātīgi mainīties

Mēs veidojam attiecības ar cilvēkiem, kuri mums saista, ar kuriem ir kaut kas kopīgs. Idejiski tas nozīmē, ka konkrētais cilvēks mums patīk tāds, kāds viņš ir, tomēr ne vienmēr tas nozīmē arī to, ka viņam, lai šīs attiecības strādātu, nebūs jāmainās.

Reti nākas piedzīvot gadījumus, kad, veidojot attiecības, nebūs kādā ziņā jāmainās. Varbūt tas ir kāds nieks, piemēram, kafijas krūzes paliktnīšu izmantošana, lai no krūzes nepaliktu nospiedums uz galda, bet varbūt tā nebūs vien niecīgu ieradumu maiņa, bet kādu savu īpašību attīstīšana vai tieši pretēji – pieslāpēšana.

Skaidrs ir viens, lai pāris dzīvotu saticīgi, visticamāk abiem būs nedaudz jāpiekāpjas, tāpēc, godīgi sakot, attiecības būs samērā grūti veidot, ja kāds būs iespītējies un nevēlēsies strādāt ar sevi, lai attiecības vainagotos panākumiem, uzsver attiecību eksperti. Tiesa, tas gan nenozīmē, ka otra dēļ ir nepieciešams pilnībā izmainīt savu būtību, tomēr spēki attiecību veidošanā būs jāiegulda. Ja saproti, ka otrs absolūti negrasās attiecību vārdā piepūlēties, piekāpjoties vai kaut nedaudz pamainot savus principus, lai attiecības strādātu – vai šīm attiecībām ir nākotne?

Šajā sakarā reiz izteikusies arī radošā personība Gundega Skudriņa, skaidrojot, ka viņa gan negrib lauzt savu būtību attiecību dēļ: "Ja vīrietim mani vajag, tad tādu, mīļais draugs, kāda es esmu."

Viņš izvirza ultimātus

Foto: Shutterstock

Vēlreiz vajadzētu atgādināt – izmainīt otru nav iespējams, ja vien viņš to pats nevēlas. Un ultimātu izvirzīšana var būt īslaicīgs risinājums, kas iedzen otru bailēs, tomēr tas noteikti nebūs efektīvs risinājums ilgtermiņā.

Likt izvēlēties starp divām lietām nav prāta darbs – it īpaši, ja abas lietas otram ir gana svarīgas. Dzirdot frāzi "ja tu aiziesi satikties ar saviem draugiem, atgriežoties atpakaļ, es šeit vairs nebūšu", ir skaidrs, ka zaudētāja tu būsi abos gadījumos, tāpēc labāk no šāda tipa manipulētājiem izvairīties, kamēr nav par vēlu.

Ar citiem toksiskiem cilvēku tipiem, no kuriem izvairīties, lai pasargātu sevi, vari iepazīties šeit.

Uz viņu nevar paļauties

Foto: Shutterstock

Protams, ir dažādi cilvēku tipi, no kuriem labāk izvairīties un nopietnākas attiecības neveidot. Tomēr pastāv maza iespēja, ka ilgi spēsi paciest, ka tevi tin ap pirkstu vārdu tiešākajā nozīmē.

Piemēram, jums ir sarunāti vakari plāni, bet te pēkšņi tie tiek atcelti. Un tā jau nav pirmā reize, bet kļuvusi gandrīz vai par ikdienu. Jāpiemin arī solījumi, kuri nekad netiek izpildīti. Ir skaidrs, ka veselīgas attiecības nav iespējams veidot, ja tu nevari uz cilvēku paļauties. Ja cilvēks nebūs gatavs mainīt savus šāda tipa nelāgos ieradumus, veidot kopīgu dzīvi ir gandrīz neiespējami, jo tev būs jāsadzīvo ar vienu vilšanos pēc otras.

Viņš ir sevis meklējumos

Foto: Panther Media

Katram no mums ir vajadzīgs laiks sev, lai saprastu, kādi ir galvenie dzīves mērķi un virziens, uz kuru vēlamies doties. Jāatzīst, ka, satiekot cilvēku, kurš vēl nav radis atbildes uz šāda tipa jautājumiem, attiecības veidot var būt grūti. Ja cilvēks nezina, ko viņš vēlas, kā var būt pārliecība, ka attiecību veidošana nav kāds bezizejas izejas plāns? Kāds ātrs risinājums sasāpējušai problēmai?

Arī multimākslinieks Kaspars Bindemanis ir teicis līdzīgi, norādot, ka vispirms jābūt laimīgam pašam, bet tikai tad jāmeklē otrs cilvēks: "Cilvēki neprot būt laimīgi paši par sevi. Viņi mēģina atrast cilvēku, kurš padarīs viņu laimīgu. Tā ir rupjākā kļūda. Pirmkārt, ir jātiek galā ar sevi, jāsakārto sava galva. Jo pretējā gadījumā tu sāc zombēt to otru cilvēku."

Protams, var būt izņēmumi, kad viss nokārtojas un izdodas brīnišķīgi, tomēr, raugoties uz šādām situācijām globāli, visveselīgākās attiecības tomēr būs tad, kad abi partneri sapratīs, ko viņi vēlas darīt ar savu dzīvi, un to, ka vēlas būt kopā viens ar otru. Galu galā – ja jums nav vieni mērķi vai nostāja, piemēram, ģimenes pieaugumā, kurš no jums upurēs savu laimi?

Viņš ir emocionāli nepieejams

Foto: Shutterstock

Vēl viens aspekts, kuru konstatējot, labāk bēgt kā no uguns – emocionālā nepieejamība. Staigāt uz pirkstgaliem, apieties kā ar jēlu olu vai glaudīt tik pa spalviņai vien – šie teicieni lieliski atbildīs dzīvei ar emocionāli nepieejamu cilvēku.

Vai vienmēr varēsi nerunāt par tematiem, kuriem otrs nekad nebūs gatavs? Vai spēsi samierināties ar otra nespēju atdoties attiecībām uz pilnu banku, nesamērīgi ilgi vilcinoties ar svarīgu lēmumu pieņemšanu, piemēram, dzīvošanu kopā? Protams, daudzi to spēj, taču tas noteikti nav viegli, jo ir jāapbruņojas ar pacietību un neizmērojamu vēlmi turpināt iesākto, lai attiecības strādātu.

Viņš nav gatavs attiecībām

Foto: PantherMedia/Scanpix

Tomēr sirdij nepavēlēsi un var gadīties, ka ieskaties kādā, kurš vēl nav gatavs attiecībām. Vienmēr ir iespēja gaidīt, kad viņš savu nostāju mainīs, tomēr ilgstoši nemainīgs periods noteikti būs apliecinājums, ka ar šo cilvēku būs grūti nodzīvot visu mūžu. Arī šajā gadījumā ir jāsaprot, kādi ir iemesli šādai nostājai.

Pirmkārt, ja jau notiek vilcināšanās ar pašu attiecību statusa maiņu, nevar zināt, kas būs tālāk – vai katru reizi būs jāizdzīvo īstens attiecību karuselis, lai atkal tiktu pieņemts kāds nozīmīgs lēmums? Smaga var būt vilšanās, kad, izciešot vienu krīzi, jāstājas pretī jau nākamajai. Un visbeidzot – vai tiešām vēlies būt ar kādu, kurš jau no pirmajiem skatieniem tevi nav nolicis pirmajā vietā?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!