Nesen veikts pētījums liecina, ka vairums ASV sieviešu ir noraizējušās par seksuālajām problēmām, tomēr viņas nesteidzas tās apspriest ar ārstu.
Aptuveni 99% no visām sievietēm aptaujā izteicās, ka viņām ir viena vai vairākas problēmas, kas saistītas ar dzīves seksuālo pusi. Visbiežāk minētā problēma sievietēm ir dzimumtieksmes trūkums.

Kopumā 87% amerikāņu sieviešu bija norūpējušās par savu seksuālās intereses trūkumu, 83% sūdzējās par grūtībām sasniegt orgasmu seksa laikā, 75% uztraucās par nepatīkamām izjūtām, ko izraisa nepietiekama lubrikācija seksa laikā, 71% sieviešu bija piedzīvojušas sāpīgu dzimumaktu, 66% visvairāk uztraucās par sava ķermeņa izskatu, 67% sieviešu nekad nav varējušas pietiekoši apmierināt savas seksuālās vajadzības, bet 63% gribēja iegūt vairāk informāciju par jautājumiem, kas skar seksa tēmu.

Aptaujā piedalījās 964 amerikāņu sievietes, kuras apmeklēja militāro medicīnas centru, kas apkalpo aktīvā karadienesta dalībnieces, aktivā militārā dienesta rezerves spēku dalībnieces, pensionētās militāristes, viņu radinieces, un citas militārā servisa darbinieces vai civilā servisa darbinieces.

Aptaujas anketa tika izsūtīta 1480 sievietēm un nedaudz vairāk kā puse (65%) no viņām uz to atbildēja. Gandrīz puse no respondentēm, vecumā no 18 līdz 87 gadiem, bija mājsaimnieces. Lielākā daļa bija precējušās sievietes, un statistika liecina, ka precētām sievietēm problēmu seksā ir krietni vien mazāk nekā neprecētajām un atraitnēm. Kopumā raksturīga tendence, - jo sievietei augstāka izglītība, jo vairāk viņai seksuālo problēmu, bet vismazāk problēmu ir vecākām sievietēm.

Aptaujas veicēji uzskata, ka veselības aprūpes darbiniekiem vajadzētu sniegt vairāk informācijas seksuālās izglītības jomā. “Seksualitāte ir neatņemama veselības sastāvdaļa, tas ir dzīves kvalitātes rādītājs. Vispārējās seksuālās labsajūtas un primārās aprūpes nodrošināšana ir svarīga ārstu izglītības sastāvdaļa,” uzskata zinātnieki, pētījuma autori.

Pētījuma rezultātus nevar pilnībā attiecināt uz visām sievietēm, jo zinātnieki veica aptauju ASV iedzīvotāju militāri nodarbinātajā daļā. Tomēr šis pētījums norāda vairākas būtiskas mūsdienu sabiedrībā pastāvošas veselības problēmas.

Iepriekšējais pētījums, kura mērķauditorija bija plaša sabiedrības daļa, rezultātā uzrādīja, ka sieviešu skaits, kuras norūpējušās par problēmām seksā, procentuāli ir nedaudz mazākā skaitā nekā to liecina šis jaunais pētījums. Pētījuma autori uzskata, ka jaunā pētījuma procentuāli lielākais uzrādīto problēmu skaits ir tādēļ, ka militāristes vairāk uztraucas par veselības problēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!