Foto: Shutterstock
Lai arī visam ir jābūt saprāta robežās, zināmai pašpārliecinātības devai jābūt ikvienai, lai spētu par sevi pastāvēt. Tieši tāpēc šoreiz piedāvājam "EveryGirl" saulītē izceltos pašpārliecinātu sieviešu attiecību principus, ko vērts iegaumēt ikvienai.

Viņas turpina dzīvot savu dzīvi. Lai arī romantiskas attiecības prasa laiku, sievietes ar augstu pašvērtējumu nepametīs novārtā visu savu dzīvi vīrieša dēļ. Viņas nemainīsies. Viņas tāpat turpinās tikties ar draugiem un turpinās darīt lietas, kas viņai patīk. Arī radošā personība Gundega Skudriņa reiz teikusi, ka nevēlas lauzt savu būtību vīrieša dēļ: "Ja vīrietim mani vajag, tad tādu, mīļais draugs, kāda es esmu".

Viņas nejautā, kāda ir šo attiecību nākotne. Bieži vien gan dzīvē, gan filmās nākas satapties ar situāciju, kad dāma kungam prasa, kurp šīs attiecības ved un kāda ir to nākotne. Kāpēc gan ieciklēties tajā, ka vīrieši to zina un ir attiecību nākotnes noteicēji? Pārņem situāciju savās rokās. Vismaz vairums pašpārliecināto sieviešu tā dara.

Viņas neslēpj savas vajadzības. Ja sievietes ar augstu pašvērtējumu kaut ko gribēs, viņas arī to palūgs. Un dabūs. Savas vēlmes viņas neapslēps.

Viņas nav greizsirdīgas. Ak, cik gan daudz nav tādu pāru, kuri viens otram aizlieguši vai vismaz ierobežo kontaktu ar pretējo dzimumu. Tomēr šāda tipa sievietes neko neierobežo, pirmkārt, viņas uzticas savam partnerim un viņa mīlestībai pret viņu un, otrkārt, viņas labi apzinās to, ko reiz teikusi arī uzņēmēja Marika Ģederte – ar varu nevienu nenoturēsi.

Viņas pastāv par savu viedokli. Ja attiecībās neesi pārliecināta, vari aši vien iespiest asti starp kājām, nepastāvēt par sevi un savu viedokli. Tomēr pašpārliecinātas sievietes to nebaidīsies darīt, jo apzinās, ka tas ir tikai normāli un par sevi ir jāpastāv.

Viņām nevajag pašapliecināties sociālajos tīklos. Lai arī sociālie tīkli ir pārņēmuši cilvēkus, regulāra romantisku fotogrāfiju publicēšana ir gluži kā pašapliecināšanās, ka attiecībās viss ir kārtībā. Pašpārliecinātām sievietēm nevajag šādi apliecināties sociālajos tīklos un saņemt paziņu uzslavas par fantastisko saderību – viņas to jau zina.

Viņas nevaino sevi, kad attiecības nomirst dabīgā nāvē. Dažkārt viss nenotiek gluži tā, kā varbūt bijām vēlējušās. Tomēr arī tad, ja attiecības vairs nesanāk glābt, ar to ir jāsamierinās. Arī žurnāliste un blogere Una Ulme teikusi: "Lielākā problēma šķiroties vai nonākot līdz brīdim, kad tas ir neizbēgami, ir bailes. Diemžēl bailes plus zema pašapziņa ir vienādības zīme ar nespēju pieņemt lēmumu. Un nespēja pieņemt lēmumu, tas nozīmē pilnīgi sākt degradēties." Bet tad, kad lēmums pieņemts, šīs sievietes neraudās mēnešiem un nedomās, ko varēja darīt citādāk. Ja viņas nerīkojās jau tad, tad tagad tas ir dzīves posms, ko atstāt pagātnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!