Foto: RIA Novosti/Scanpix
Vai esi kādreiz aizdomājies, kāda ir pasaules iedzīvotāju mīlas dzīves vidējā statistika un kā tā atšķiras no paša pieredzes? Kā izrādās, mīlēšanos var uzlūkot ne tikai kā romantisku un intīmu norisi, bet arī aizraujošu pētījuma subjektu. Turpinājumā septiņi interesanti statistikas dati par mīlas dzīvi un tās niansēm, ko apkopojis portāls "Live Science".

Katrs otrais pārnēsā papilomas vīrusu

Aptuveni piecdesmit procentu seksuāli aktīvu vīriešu un sieviešu ir inficēti ar cilvēka papilomas vīrusu (CPV).

Zemas riska pakāpes vīruss var radīt izaugumus uz cilvēka ģenitālijām, savukārt paaugstinātas riska pakāpes CPV izraisa dzemdes kakla vēzi un citu ļaundabīgu audzēju veidošanos.

Deviņdesmit procentos gadījumu cilvēka imūnisistēma ar šo slimību nespēj cīnīties ilgāk par diviem gadiem.

Topošās māmiņas strādā arvien ilgāk

Divas trešdaļas sieviešu, kas pirmo bērniņu dzemdējušas laika posmā no 2001. līdz 2003. gadam, grūtniecības laikā ir strādājušas, savukārt 80 procentu sieviešu darbu turpinājušas pat astotajā grūtniecības mēnesī un vēlāk.

1961. līdz 1965. gadā grūtniecības laikā strādāja tikai 44 procenti topošo māmiņu, savukārt mēnesi pirms dzemdībām darbu apmeklēja vien 35 procenti grūtnieču.

Vidējais mīlas partneru daudzums

Saskaņā ar pētījumu, kurā aptaujāti pieaugušie vecumā no 20 līdz 59 gadiem, sievietēm mūža laikā ir vidēji četri līdz seši seksa partneri, savukārt vīriešiem – aptuveni septiņas partneres.

Draugi vai mīlnieki?

Anglijā veiktā pētījumā noskaidrots, ka divas trešdaļas studentu ir piedzīvojuši tā dēvētās "friends with benefits" attiecības jeb mīlēšanos bez emocionālu saistību veidošanas ar labu paziņu vai draugu. Vairāk nekā puse šāda veida attiecībās iesaistīto mīlēšanās laikā baudījuši arī priekšspēli, savukārt 8 procenti nodarbojušies vien ar seksu.

Laulības gulta pret dīvānu

Pētījumos atklāts, ka aptuveni viens no desmit precētiem cilvēkiem labprātāk guļ vienatnē.

Atmiņās paliekošais gads

Vīrieši nevainību zaudē vidēji 16,9 gadu vecumā, savukārt sievietes – 17,4 gados. Nesenā pētījumā atklāts, ka tā iemesls ir iedzimtība – cilvēka impulsivitāte, kas ir ģenētiski noteikta, ietekmē mīlas dzīves uzsākšanas laika izvēli.

Vīrieši un vecums

Aptuveni pieci procenti vīriešu 40 gadu vecumā un 15 līdz 25 procenti stiprā dzimuma pārstāvju 65 gadu vecumā cieš no problēmām kvalitatīvi mīlēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!