Foto: PantherMedia/Scanpix
Mūsdienās aizvien vairāk pāru nonāk situācijās, kad galvenais šķērslis attiecībās ir attālums. Jauni cilvēki bieži dodas mācīties uz citām valstīm un pilsētām, tāpat Latvijas iedzīvotāji lielā skaitā devušies strādāt un dzīvot uz citām valstīm. Portāls ”Delfi” iesaka septiņus padomus, kas var palīdzēt saglabāt attiecības prombūtnē.

Neatkarīgi no tā, vai tava otra pusīte devusies uz citām zemēm vairāku mēnešu mācību apmaiņas programmā, vai arī par ierastu ģimenes ikdienas traucēkli kļuvuši nelieli komandējumi, attiecības jau drīz vien var sākt bālēt. Ja tavs partneris devies tālumā, vai arī pati atrodies otrā pasaules malā, ir vērts pievērst uzmanību pat dažādiem sīkumiem, lai attiecības saglabātu karstas, un jūs viens otru attālumā nepazaudētu.

Septiņi padomi attiecību uzturēšanai tālumā:


Pārsteidz otru ar dāvaniņām


Foto: PantherMedia/Scanpix

Nekas neuzšķils tik platu smaidu tava mīļotā sejā, kā tālumā saņemts pārsteiguma sūtījums. Ar personiskām dāvaniņām kā, piemēram, mazu pašas ceptu cepumu paciņu vai jūsu mīļākās filmas kopiju pat no attāluma otrā radīsi siltu klātbūtnes sajūtu.

Iespējams šo pārsteigumu padarīt arī nedaudz piparotāku. Pamēģini nosūtīt draugam smalku apakšveļu ar norādi, ka uzvilksi to nākamreiz, kad satiksieties. Iztēle vien viņam liks kvēli gaidīt jūsu nākamo kontaktu klātienē.

Sadraudzējies ar tehnoloģijām


Foto: PantherMedia/Scanpix

E-pastam, SMS ziņām, ”Skype” un čatam sociālajos tīklos jākļūst par jūsu ikdienas rīkiem. Ja nav iespējams būt fiziski kopā, gribot negribot ir jākļūst radošiem un jāizmanto visas mūsdienu tehnoloģiju iespējas komunikācijas atvieglošanai.

Seksīgu SMS ziņu sūtīšana dienas laikā viņa prātam liks atkal un atkal atgriezties pie tevis, neatkarīgi no citiem darbiem. Ja esi par sevi pārliecināta, vari aizsūtīt partnerim arī kādu izaicinošu foto (to gan nekad nevajadzētu darīt uz darba oficiālo e-pastu).

Tāpat ”Skype” piedāvātās videočata iespējas viegli spēj radīt sajūtu, ka atrodaties netālu viens no otra, pat vienā istabā, lai gan patiesībā jūs šķir neskaitāmas stundas ceļā. Turklāt, ja esat telpā, kurā jūsu sarunai neviens netraucē, varat pat aizmirst attālumu un justies brīvi runājot par jebko.

Uzspēlējiet spēlītes


Foto: PantherMedia/Scanpix

Kad esat kilometriem tālu viens no otra, ir jārod jauni un atjautīgi varianti, lai vienalga spētu kopā izklaidēties. Viens variants, lai atsvaidzinātu ikdienas saskarsmi, ir izmantot Web kameru un tiešsaistes spēlītes. Atkarībā no aizrautības un tā, cik daudz laika jums ir dots, tik pat labi varat izvēlēties gan "World Of Warcraft", gan kādu no tiešsaistes bezmaksas spēlīšu tūkstošiem, ko piedāvā neskaitāmi interneta portāli, tostarp arī "Delfi".

Vislabāk, ja spējat norunāt tiešsaistes tikšanos jums abiem brīvā laikā, piemēram, naktī. Tādējādi varat kļūt pat nedaudz bezkaunīgi un izaicināt viens otru, norunājot ka zaudētājs uzvarētājam satiekoties apsola kādu jūsu pašu izdomātu dāvaniņu. Ne mazāku asumiņu spēlei dos azartiska cīņa, kurā zaudētājs ikreiz ir spiests novilkt kādu apģērba gabalu.

Plānojiet tikšanos


Foto: PantherMedia/Scanpix

Kad esi tālu no savas otras pusītes, katra sekunde, ko varat pavadīt kopā, ir no svara. Šī iemesla dēļ neļaujiet jums abiem doto kopā būšanas laiku laiku pārmākt darbam vai ikdienas rutīnai.

Ieplānojiet tik daudz tikšanās iespēju, cik vien tas iespējams. Biežāka tikšanās palīdzēs attiecībās saglabāt vai pat atgūt rozā briļļu izjūtas. Laikus nopirktas autobusa vai lidmašīnas biļetes savukārt atturēs no satikšanās reižu atlikšanas uz ”izdevīgāku brīdi”.

Plus, kurš gan nezina, ka nekas nevar pārspēt tā saucamo "atvaļinājuma seksu", kad esat prom no ierastās vides vai beidzot kopā pēc ilgstošas partnera nesatikšanas!

Ielaid otru savās slēptākajās domās


Foto: PantherMedia/Scanpix

Spēt kaislīgi un interesanti uzturēt sarunu pa telefonu ir nepieciešams, lai saglabātu asumiņu, taču sarunu laiku var izmantot arī, lai viens otru iepazītu vēl tuvāk, veidojot dziļas un atklātas sarunas.

Attiecības ilgstošā prombūtnē vienam no otra, pieprasa, lai sarunu būtu pat vairāk kā ikdienā. To var izmantot sev par labu – vairāk iepazīt partnera emocionālo pasauli, kā arī atklāt savējo. Atklājoties viens otram, iegūsiet dziļu un emocionālu savstarpējo saikni, jūsu kopīgajiem brīžiem kļūstot vēl īpašākiem.

Neaizmirsti par izskatu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Tāpēc vien, ka partneris neredz tevi ikdienā, nevajag aizmirst par kosmētiku, smaržām vai kāju skūšanu. Lai izvairītos no kļūšanas par mazo meža briesmonīti partnera ilgstošas prombūtnes laikā, šo periodu izmanto, lai pati sevi pārvērstu patīkamā pārsteigumā nākamajai tikšanās reizei.

Neatkarīgi no tā, vai labi jūtaties pēc pasvīšanas sporta zālē vai jaunas kleitas iegādes, atļaujies sevi palutināt. Arī partneris sajutīs tavu labo pašsajūtu, neatkarīgi no tā, cik tālu viens no otra esat. Un nekas nav kārdinošāks kā par sevi pārliecināta sieviete.

Saskati prombūtnes labās lietas


Foto: PantherMedia/Scanpix

Ne velti ir teiciens ”nekas tā nesatuvina kā attālums”. Lai arī kā gribētos nodrošināties, lai otra puse par tevi vien domātu, mīļas SMS ziņas ik pēc pārdesmit minūtēm tomēr būs daudz par daudz.

Tā vietā izmanto prombūtni, lai katru brīvo minūti iesaistītos pēc iespējas dažādākās aktivitātēs, piemēram, iepērkoties ar draudzenēm, vai pat apmeklējot deju nodarbības. Tādējādi tajās reizēs, kad sazvanīsieties vai beidzot tiksieties, jums netrūks stāstāmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!