Foto: PantherMedia/Scanpix
Teju katra sieviete ir piedzīvojusi situāciju, kad mīļotais, šķietami klausoties mūsu teiktajā, patiesībā nedzird ne vārda. Lai komunikācija ar vīrieti būtu veiksmīgāka, kā arī izdotos iztikt bez liekiem strīdiem un pārmetumiem, iepazīsties ar "MSN Living" apkopotajiem ieteikumiem, kā panākt partnera ieklausīšanos mūsu teiktajā.

Sarunājoties ar partneri, izvēlies sānu pozīciju

Saruna, sēžot vai stāvot vīrietim tieši pretī, viņam šķitīs kā uzbrukums, kas var izsaukt aizsardzības un pat pretuzbrukuma reakciju, sarunai pārvēršoties par nevajadzīgu argumentu cīņu.

Lai no tā izvairītos, apsēdies vai nostājies vīrietim kreisajā vai labajā pusē, tā mazinot viņa satraukumu un panākot patiesu ieklausīšanos tevis teiktajā.

Izslēdz televizoru

Atšķirībā no sievietēm vīrieši nevar vienlaikus nodarboties ar vairākām lietām, tāpēc, ja vēlies uzsākt nopietnu sarunu, parūpējies, ka viņa uzmanību nenovērš futbola mačs vai iecienītais seriāls.

Izskaidro savas vēlmes

Vai tu vēlies rast problēmas risinājumu? Vai emocionālu atbalstu? Varbūt objektīvu viedokli? Tava saruna ar mīļoto būs krietni rezultatīvāka, ja atklāsi viņam savas vēlmes un to, ko sagaidi no šī sarunas. 

Vīriešiem ir tendence censties "salabot" gan lietas, gan attiecības, gan problēmsituācijas. Izmanto šo īpašību savā labā!

Pieturies pie faktiem

Klīniskie pētījumi liecina, ka vīrieši "klausās" ar smadzeņu labo puslodi, kas atbild par informācijas loģiskuma izsijāšanu. Ja vēlies panākt pozitīvu rezultātu, izklāsti savus argumentus secīgi, pieturoties pie faktiem, nevis emocijām un sajūtām.

Saki, ko domā

Diemžēl vīriešiem ir grūtības nolasīt sieviešu ķermeņa valodu un iztulkot sejas izteiksmes, neraugoties uz to, ka tieši neverbālā komunikācija visprecīzāk ataino sieviešu teikto. Ņem vērā šo faktu un centies visas izjūtas, vēlmes un argumentus izklāstīt tiešā tekstā, izvairoties no zemtekstiem un mājieniem.

Lūdz atbildēt pilnos teikumos

Ja tavs mīļotais neskaitāmas reizes sola salabot pilošo krānu, bet tik un tā aizmirst to izdarīt, tā vietā, lai uz vīrieti sakliegtu un izsauktu santehniķi, izmēģini spēkus vēl pēdējo reizi, palūdzot viņam atbildēt ar pilnu teikumu, nevis strupu "Jā, jā!". Tam, kā teic attiecību eksperti, vajadzētu darboties!

Tuvojies viņam

Pētījumi liecina, ka cilvēki nelieto miskasti, ja tā atrodas tālāk par 10 metriem. Līdzīgi darbojas arī vīrieša psiholoģija. Nerunā ar viņu no otra istabas gala, bet centies apsēsties vai stāvēt pēc iespējas tuvāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!