Iepriekš esam stāstījuši, kādi vīrieši liek sieviešu ceļiem saļimt, bet kuri ir tie vīrieši, no kuriem labāk turēties pa gabalu? Šoreiz, iedvesmojoties no "Glamour" un "Elitedaily", izvirzījām septiņus vīriešu tipus, no kuriem labāk izvairīties un par vīru neapņemt. Tos "Viņa" komanda papildināja ar pieredzes stāstiem. Tikai atceries, ka šie cilvēku tipi attiecībās ir "bīstami" tikai tad, ja viņā šī īpašība ir dominējošā un tas raksturo visu viņa personību, jo ikvienā no mums mīt maziņš kontrolētājs, narciss vai karjerists.

Kontrolējošais

Dzīve ar kontrolējošu partneri var nebūt visai viegla. Viņš visu laiku vēlas būt lietas kursā – kur tu esi, ar ko tu esi, ko tu tur dari. Šādam cilvēkam vienmēr būs vajadzīga sajūta, ka viņš apzinās ikvienu tavu soli, neizlaižot tevi no sava redzesloka.Turklāt tas nebeidzas vien ar ziņkāri. Kad tavi tuvākie un tālākie plāni, kā arī pagātnes darbības būs noskaidrotas, viņš centīsies ietekmēt tavas rīcības. Piemēram, vai tiešām ārpus mājās vēlies doties šādā izskatā? Viņa vēlme kontrolēt ikvienu tavu darbību dažkārt var pārvērsties pat sāpīgā kritikā.

Kristīne (34) dalās stāstā ar draudzenes attiecībām, kas skārušas arī viņu. "Manai draudzenei ir vīrs, kurš ir paranoisks bez gala! Viņam visu laiku liekas, ka viņa iet neceļos – krāpj, dara kaut ko sliktu. Tas ir iemesls, kāpēc viņš viņu neliek mierā un ik desmit minūtes raksta īsziņas ar tekstu: "Kur esi?". Man liekas, ka tas nav normāli, ņemot vērā, ka viņi precējušies septiņus gadus. Līdzšinējā uzticība taču pierāda, ka viss ir kārtībā. Vai viņš šādi trobelēs viņu visu mūžu? Tas nav normāli!"

Vienaldzīgais

Foto: Shutterstock

Pilnīgi pretēji kontrolējošajam sirdsāķītim, vienaldzīgajam vispār nerūpēs tavas ikdienas gaitas. Godīgi sakot, būs pat tāda sajūta, ka viņam nevis nerūp vienkārši mazāk svarīgas un ar tevi saistītas lietas, bet vispār tu kā cilvēks. Ja viņam būs jāpieņem kāds būtisks lēmums, viņš to bez sirds pārmetumiem var pieņemt viens pats, pat neapjautājoties, ko par to domā tu.
Par iepriekšējo puisi stāsta Ieva (29). "Bijām attiecībās aptuveni trīs gadus. Ja vēl sākumā viss bija forši, tad beigās sapratu, ka neesmu viņam svarīga. Viņš darīja savas lietas, es savas, un kopā neko. Ja tagad tā padomā, varbūt viņš nebija tik slikts un vienkārši mēs vairs nebijām iemīlējušies, bet beigās tiešām viņš bija tik vienaldzīgs, ka kopdzīve vairs nebija nekāda. Labāk bija šķirties ātrāk un netērēt laiku."

Pārāk prasīgais jeb vīrietis-bērns

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja tavā dzīvē mīlošu vietu sirdī izpelnījusies kāda prasīgā otrā pusīte, skaidrs būs viens – tu esi jau tikusi galā ar lērumu darbu un tas nebūt nav bijis viegli. Pie šo cilvēku grupas pieder tie, kuriem allaž kaut ko vajag, bet tā vietā, lai viņi to iegūtu/sasniegtu paši, viņi sūkstās par dzīvi, veikli pārnesot visu atbildību un pienākumus tev. Šāda auklēšanās ar pieaugušu cilvēku ir gluži kā bērna audzināšana. Iesaistīšanās šādās attiecībās tev burtiski izsūks visas enerģijas rezerves, pirmajā vietā nešaubīgi noliekot otra vajadzības un par sevi aizmirstot.
Maijai (26) diemžēl vai par laimi arī ir pieredze ar pieaugušu vīrieti-bērnu: "Biju iemīlējusies vienā draugā, viņš manī ar. Kad uzsākām dzīvot kopā, sapratu, ka man tas ir par grūtu. Čalis laikam bija tā pieradis pie savas mammas, ka man viņa bija jāaizstāj – gandrīz viss viņa vietā jādara. Jāgludina krekls, jātaisa ēst, jākārto māja. Man nav grūti parūpēties par cilvēku, kuru mīlu, bet tas bija par traku. Bieži par to strīdējāmies, tad pašķīrāmies. No vienas puses domāju – labi, ka tā notika. Vismaz bija mācība vairs ar puišeļiem neiesaistīties attiecībās."

Manipulētājs

Foto: Shutterstock

Manipulētājs ir kontrolējošā partnera "brālis", tikai viņš ir daudz prasmīgāks. Tu vari klausīties viņā un ticēt ikvienam viņa vārdam, bet patiesībā viņš ar tevi izrīkosies tieši tā, kā tas būs vajadzīgs viņam. Esot attiecībās ar šādu cilvēku, var šķist, ka visām attiecībām ir jābūt grūtām un laimes sajūta – tā var parādīties visai reti, un tas ir normāli. Bet tā nav! Brīdī, kad tu viņu "atkodīsi", sapratīsi, ka viņš jau tevi ir pārāk ilgi un daudz vazājis aiz deguna.
"Nevarētu teikt, ka viņa ir manipulētāja, drīzāk šantāžētāja," ar smaidu uz lūpām stāsta Valters (24) par sava brāļa draudzeni. "Ja viņa būs nolēmusi kaut kur doties, tur arī viņi dosies, jo visam vienmēr būs arguments, "bet tad, kad tu...". No sākuma to tā nesapratu, bet tagad, kad esmu to sapratis, esmu pieradis, un man tas liekas normāli – katram ir savi niķi. Vienīgais, ko šajā situācijā man ir grūti sagremot – brāļa draugi ir atsvešinājušies un vienīgais, kas viņam palicis, ir viņa meitene un es. Bet apspriest viņu iekšējās attiecības ir grūti, tikai viņi paši zina, kā viss notiek."

Puisis, kas tikko ir izšķīries

Foto: Shutterstock

Savā ziņā viņš ir pieejams, tomēr vai puisis, kas tikko izšķīries, ir gatavs jaunām attiecībām arī emocionāli? Kad cilvēks tikko pārrauj romantiskās attiecību saites, viņš cenšas atgūt it kā nokavēto, tāpēc arī jautrības labad var iepazīties ar pretējā dzimuma pārstāvjiem. Protams, puisis var būt jauks, bet kāda iespēja, ka viņš tik ātri būs gatavs jaunām attiecībām? Ja šķiršanās ir pavisam svaiga, atceries, ka vienmēr var pastāvēt iespēja, ka viņš var saiet kopā ar savu bijušo. Vai tas tev ir vajadzīgs?
"Man jau liekas, ka ikviena sieviete ir sastapusies ar vīrieti, kas tikko ticis savvaļā. Tusiņi, meitenes – tas jau sākumā ir normāli. Arī es esmu iekritusi šādā muļķīgā situācijā, jo pārāk ieskatījos vienā puisī, kuru tikko bija pametusi draudzene. Mēnesi padraudzējāmies un tikpat ātri, cik iepazināmies, viņš aizskrēja atpakaļ, kad bijusī uzsauca. Paliku muļķa lomā, tas nebija patīkami," skaudrajā stāstā dalās Anna (30).

Karjerists

Foto: Shutterstock

Narciss

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!