Foto: Shutterstock
Vai esi kādreiz bijusi situācijā, kad partneris kaisles brīdī sāk darīt lietas, kas tevi patiešām tracina? Tā var būt tevis steidzināšana, komentāru izteikšana vai kaut kas ļoti specifisks, kas nepatīk tikai tev. Tomēr atceries, ka arī tu vari neapzināti darīt lietas, kas otru kaitina vai arī kāds ierosinājums, kas sākumā šķiet laba ideja, var sabojāt mīlas prieku baudīšanu jums abiem.

Iedvesmojoties no "Women's Health", "Psychology Today" un "Bustle", piedāvājam iepazīties ar sešām darbībām, kas mīlēšanos noteikti neuzlabos un var sabojāt gultas priekus gan tev, gan partnerim. Daļa no darbībām var būt saistītas ar necieņas izrādīšanu un partnera aizvainošanu, bet citas – vienkārši dumjas un veselībai bīstamas.

Ēdiena un dažādu priekšmetu ievietošana ļoti intīmās vietās

Iespējams, kādam ēdiena ievietošana ļoti intīmās vietās šķiet lieliska mīlas rotaļa, tomēr šādas darbības var beigties ar ļoti apkaunojošu vizīti pie ārsta. Atceries, ka ne visi priekšmeti, it īpaši, ja tie ir ēdami, ir piemēroti mīlas rotaļām. Ja vēlies gultas priekiem piešķirt nelielu odziņu, izmantojot palīglīdzekļus, izvēlies speciāli šim mērķim veidotus priekšmetus un ierīces. Tas būs daudz drošāk un arī patīkamāk.

Telefona bakstīšana un nepārtraukta lūkošanās pulkstenī

Foto: Shutterstock
Citiem telefona lietošana mīlēšanās laikā šķiet neiedomājama, kamēr dažiem nešķiet nekas neparasts paskatīties, kas atsūtījis ziņu, ja tālrunis ieskanas kāda intīmāka procesa laikā. Pat, ja esi tā radusi, uz ziņām un e-pastiem nevajadzētu atbildēt vienkārša randiņa laikā, par mīlēšanos pat nerunājot. Ja nododies gultas prieku baudīšanai, izslēdz tālruni vai vismaz skaņu un aizmirsti par to. Tas ļaus partnerim saprast, ka esi klātesoša notiekošajā un labāk izbaudīt notiekošo arī pašai.

Nelieto tālruni arī, lai paskatītos pulkstenī. Nepatraukti nelūkojies arī pulkstenī uz galda vai pie sienas. Nav labāka veida, kā parādīt otram – esmu garlaikota un nevaru sagaidīt, kad tas vienreiz beigsies. Kāpēc gan lai tu vispār lūkotos pulkstenī? Ja nevēlies mīlēties, tad nedari to, nevis vairo otrā nedrošību un kompleksus par savu sniegumu gultā.

Nenosodi un nepārmet, ja kaut kas neizdodas

Foto: Shutterstock
Vīriešu un sieviešu ķermeņi nav vienkārša padarīšana. To funkcijas ietekmē gan veselības stāvoklis, dažādi ārējie apstākļi, kā arī psiholoģiskie faktori. Intīmā dzīve šajā ziņā var būt īpaši jūtīgs temats – ja kaut kas neizdodas, tad satraukums par to vēl vairāk pasliktina situāciju. Esi iejūtīga, ja vīrietim rodas problēmas ar erekciju. Nosodījums un pārmetumi visu padarīs vēl ļaunāku. Nesāc nodarboties arī ar sevis vainošanu un nelūdz apstiprināt, ka problēmas iemesls neesi tu un tavs pievilcības trūkums. Ja vīrietis negribētu, viņš nemaz nemīlētos ar tevi. Jautājums "problēma taču ir tevī, nevis manī, vai ne?" noteikti nepalīdzēs tavam partnerim justies labāk un neuzlabos jūsu guļamistabas dzīvi.

Tas pats attiecas arī uz vīriešiem. Sievietes spēju sasniegt orgasmu ietekmē ļoti dažādi faktori, ne tikai partnera sniegums. Mudināšana sasniegt baudas virsotnes ātrāk un pārmetumi par to, ka tas jau nav noticis, noteikti nepalīdzēs. Nepalīdzēs arī stāsti par to, cik vienkārši bija apmierināt iepriekšējo partneri, un tas nozīmē, ka sieviete ir vainīga pie tā, ka baudas virsotnes nav sasniegtas. Atceries – jo lielāks spiediens sasniegt orgasmu, jo grūtāk to izdarīt.

Nekod, neiepļaukā un neveic līdzīgas darbības, vispirms nepavaicājot

Foto: Shutterstock
Lietas, kas cilvēkiem šķiet seksīgas un uzbudinošas, var būt ļoti dažādas. Tāpat var atšķirties tas, ko cilvēki gultas prieku laikā piedzīvot nevēlas. Kodiens auss ļipiņā vai krūtsgalā, uzsitiens pa pēcpusi vai kāda cita darbība, kas tev, iespējams, šķiet pavisam ierasta un normāla, otram var būt nepatīkama. Pirms izmēģini kaut ko jaunu, noskaidro, vai otram tas šķitīs pieņemami. Protams, ir ļoti vēlams izrunāt lietas, kas jūs abus uzbudina un kas nē. Tāpat var gadīties, ka viens otru jau esat pietiekami iepazinuši tāpat un runāšana nav nepieciešama, bet, ja nezini, pajautā.

Īpaši būtiski ir pajautāt par lietām, kas, iespējams, varētu izraisīt lielāku reakciju nekā auss ļipiņas pakošļāšana, piemēram, mīlas rotaļlietu iesaistīšana vai anālais sekss. Piekrišana šādos gadījumos ir īpaši būtiska, jo mēģinājumi veikt kādu no šīm darbībām bez iepriekšējas apspriešanās var radīt patiešām neveiklu un nepatīkamu situāciju un nobiedēt partneri. Noskaidrojiet viens otra robežas, ja vēlies izmēģināt kaut ko neparastāku!

Neguli klusi un nekustīgi

Foto: Shutterstock
Var gadīties, ka otra runāšana kaisles brīžos šķiet kaitinoša, lieka un muļķīga, tomēr tas nenozīmē, ka visu mīlēšanās laiku nepieciešams pavadīt pilnīgā klusumā un bez jebkādas komunikācijas. Palīdzi partnerim saprast, kas tev patīk un kas nē, dod mājienus un paslavē, ja kaut kas izdevies. Ar ķermeni un vārdiem parādīt savas sajūtas mīlēšanās laikā gluži nav tas pats, kas apspriest laikapstākļus vai norises darbā. Tas nesabojās noskaņojumu. Turklāt sarunām nav jābūt rupjām un nepiedienīgām.

Atceries, ka tu vari komunicēt ne tikai ar vārdiem, bet arī ar savu ķermeni. Gulēšana zvaigznītē un pilnīga ļaušanās partnerim nenozīmēs lielisku mīlēšanos tev un viņam, bet gan var radīt iespaidu, ka neesi ieinteresēta. Iesaisties procesā, jo tā tu vari gūt vairāk baudas gan sev, gan padarīt apmierinātāku savu partneri. Mīlēšanās nav viena cilvēka nodarbe, un tava partnera pienākums nav tevi apkalpot, kamēr tu vienkārši guli un atpūties.

Neiebilsti un neuzsāc strīdu pret izsargāšanos

Foto: Shutterstock
Ja vien neesi ilgstošās attiecībās, kur ar partneri esat vienojušies par izsargāšanās metodi un esat pārliecināti par otra veselības stāvokli, nevienam no jums nevajadzētu apšaubīt nepieciešamību lietot prezervatīvu. Tas pasargās ne tikai no nevēlamas grūtniecības, bet arī no dažādām nepatīkamām un arī bīstamām slimībām.

Pastāv vesela virkne ar kontracepciju saistītu mītu, kam tic daudzi. Viens no tiem ir par to, ka pārtrauktais dzimumakts ir efektīvs kontracepcijas līdzeklis. Tā nav. Tas vispār nav kontracepcijas līdzeklis un nepasargās tevi ne no nevēlamas grūtniecības, ne arī no seksuāli transmisīvajām slimībām. Vairāk par dažādām izsargāšanās metodēm un ar to saistītajiem mītiem tu vari uzzināt šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!