Foto: PantherMedia/Scanpix
Teju katram zināms, ka mīlēšanās labvēlīgi ietekmē veselību, tomēr, kā vēstī izdevums "Cosmopolitan", tikpat pozitīva ietekme ir arī sevis apmierināšanai vienatnē. Turpinājumā seši ieguvumi veselībai, ko sniedz pašapmierināšanās.

Noskaņojuma uzlabošana

Atsevišķi speciālisti masturbēšanu dēvē par vienu no efektīvākajiem līdzekļiem tūlītējai noskaņojuma uzlabošanai, kā arī ir izteikuši pieņēmumu par tās noderīgumu depresijas ārstēšanā.

Orgasms, ko spēj sev sagādāt pati, nereti ir arī spēcīgāks, kā arī baudas gūšanas procesā nav jāsatraucas par sava partnera vēlmēm un prasmēm.

Infekciju un iekaisumu apkarošana

Saskaņā ar vairākiem pētījumiem, sievietes, kuras regulāri masturbē, uzrāda augstākas organisma aizsargspējas cīņā tā dēvēto rauga sēnītes infekciju. Tiesa, apmierinot sevi, jāizvairās no siekalu nokļūšanas dzimumorgānu rajonā, brīdina mediķi.

Pretējā gadījumā var tikt izjaukta dabiskā intīmo zonu mikroflora, veicinot sēnītes attīstīšanos.

Menstruāciju sāpju mazināšana

Uzbudinājuma laikā dzimumorgāniem bagātīgi pieplūst asinis, kas savukārt var mazināt nepatīkamos menstruāciju krampjus un vēdera sāpes.

Intīmās dzīves uzlabošana

Iepazīstot savu ķermeni, likumsakarīgi uzlabosies arī tavs kontakts ar partneri. Zinot savas vēlmes, spēsi par tām informēt vīrieti, kā rezultātā ātrāk sasniegsi orgasmu, gūstot lielāku baudu.

Migrēnas mazināšana

Sekss un attiecīgi arī pašapmierināšanās mazina migrēnu, jo, gūstot orgasmu, izstrādājas endorfīni, kas novērš sāpes.

Intīmo zonu muskuļu tonusa uzlabošana

Masturbēšanas laikā tiek stiprināti vagīnā esošie muskuļi, jo orgasma laikā gūtās spazmas veic savdabīgu treniņu. Tā rezultātā uzlabojas arī mīlēšanās kvalitāte ar partneri, intīmajām, zonām kļūstot stingrākām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!