Foto: Shutterstock
Ja jau ilgāku laiku centies atrast cilvēku, ar kuru dzīvi pavadīt plecu pie pleca, tomēr tas nesokas tik raiti, var rasties sajūta, ka uz pasaules vairs nav neviens, kas tiešām būtu radīts tev. Tomēr, lai vispirms meklētu skabargu otra acī, varbūt vispirms jāpadomā par sevi un saviem ieradumiem. Varbūt tieši šie "Yourtango" attiecību ekspertu padomi par izplatītākajām dāmu kļūdām, kas atbaida lieliskus vīriešus, tev palīdzēs!

Apsēstība ar savu ķermeni un svaru

Kad tu esi apsēsta ar savu ķermeni, svaru un nelaimīga ar sevi, šī problēma būs skaidri redzama, neatkarīgi no tā, cik ļoti tu centīsies to slēpt aiz sava smaida. Un tas ir visai loģiski, jo, ja pati nejūties ērti savā ādā un netici, ka esi skaista un lieliska, citi arī tam neticēs.

Ja saejies ar laimīgu un veselīgu cilvēku, visticamāk, viņš sev blakus vēlēsies redzēt tieši tāda paša raksturojuma sievieti. Un cik gan ļoti laimīga tu esi, ja tavs svars un ķermeņa šķietamās nepilnības tevi visu laiku uztrauc, kā arī visu laiku jūties tā, it kā neesi gana laba? Pārstāj!

Iespējams, tev šķiet, ka vīrietis no tevis "aizbēg" tieši tavu uzburto "mīnusu" dēļ, tomēr, patiesību sakot, nereti šim ugunskuram pašas pieliekam pagali, uzsverot savas iedomātās problēmas un burtiski aizdzenot viņu prom. Labā ziņā ir tāda, ka no šī nelāgā ieraduma sevi nenovērtēt un saskatīt tikai slikto var atbrīvoties. Šeit atradīsi padomus, kā to izdarīt.

Tev trūkst pārliecības par sevi un tu nemitīgi sevi šausti

Foto: Shutterstock

Lai arī visam ir jābūt savās robežās, zināmai pašpārliecinātības devai jābūt ikvienai sievietei. Turklāt nereti arī tā ir viena no īpašībām, ko kungi atzīst par seksīgu esam.

Ja tu nespēj pastāvēt par savu viedokli un nemitīgi šausti sevi, partneris to noteikti pamanīs. Lai arī to ir iespējams nomaskēt sākuma periodā, ilgtermiņā pārliecības trūkums noteikti liks par sevi manīt. Bieži vien tieši šī ir problēma, kas attiecībām pieliek punktu, jo nereti partneris vēlas stabilu partneri, kurš ir ar mugurkaulu un nemitīgi nemaina savas domas.

Ja šis attiecas uz tevi, noteikti vērts iepazīties ar septiņiem attiecību principiem, ko vajadzētu mācīties no sievietēm ar augstu pašvērtējumu.

Nepārtraukta vēlēšanās iegūt apstiprinājumu


Kad tu visu laiku vēlies dzirdēt no sava partnera apstiprinājumu, ka esi gana laba, situācija var kļūt visai kaitinoša jebkura cilvēka acīs – tikpat ļoti kā tad, kad slaidākais cilvēks telpā sūdzas, cik viņš ir apaļīgs.

Vai es izskatos labi? Vai man piestāv? Es taču tāda neesmu, vai ne? Tiesa, ne vienmēr ir iespējams būt pilnībā pārliecinātai par savām izvēlēm, tādēļ viedokļa pavaicāšana otram cilvēkam dažkārt ir loģiska. Tomēr tad, kad tas ir pāraudzis kaitinošā ieradumā, cenšoties iegūt apstiprinājumu par katru nieku, nevar brīnīties, ja cilvēks vairs ar tevi nevēlas uzturēt kontaktu.

Te meklē kognitīvi biheiviorālās terapeites Marutas Freimanes skaidrojumu par to, kādēļ mēs neatzīstam, ka esam gana labas.

Nevēlēšanās kāpt ārā no komforta zonas un savu sapņu neīstenošana


Tev ir vīzija, ko tu vēlētos darīt ar savu nākotni, tomēr tu esi ieturēta. Kad atklāj savus sapņus otram cilvēkam un viņš vaicā, ko tu dari lietas labā, tu nespēj atbildēt, jo gaidi un atturies no drosmīgāku soļu speršanas. Tas var būt jauns karjeras sapnis, vīzija par lielisku ģimenes dzīvi vai kas cits. Bet necenšanās piepildīt savus sapņus atspēlējas tavā pašsajūtā un laimē, kas, protams, ir labi redzama arī apkārtējiem un bieži vien var būt traucējoša. Vīrietim var rasties iespaids, ka esi neizdarīga un dzīvo savā sapņu pasaulītē.

Problēma ir tajā, ka tu nespēj izkāpt no savas komforta zonas, jo baidies atstāt drošo patvērumu. Bet pavaicā sev, kā tu jutīsies pēc 10 gadiem, kad joprojām atradīsies savā komforta zonā, stipri vēloties, bet reāli neīstenojot savu sapni? Godīgi sakot, nekas nemainīsies, ja pati neķersies pie lietas un nesāksi rīkoties!

Tu vaino visus citus, tikai ne sevi


Vēl viens kaitinošs ieradums, kas noteikti uz nervu stīgām paspēlējies daudziem jo daudziem – žēlošanās. Bet vēl trakāk ir tad, ja pie visām nelaimēm, kas notikušas, tiek vainoti visi citi.

Gaušanās un pret tevi vērstu sazvērestības teoriju sacerēšana noteikti partnerim nešķitīs saistoša. Tā drīzāk viņu aizbaidīs prom gaismas ātrumā. Kāpēc? Jo ir skaidri zināms, ka šāda tipa cilvēks nespēj uzņemties atbildību par notiekošo, turklāt vīrietis noteikti šo ieradumu pamanīs un drīz vien apjautīs, ka, ja viss turpināsies – viņš būs nākamais vaininieks tavās ķibelēs.

Centieni viņu mainīt


Ja esi lasījusi jebkādu literatūru par attiecībām, tad noteikti labi atceries, ka viena no lielākajām kļūdām, ko cilvēki mēdz pieļaut attiecībās, ir centieni otru mainīt.

Ja mēģināsi mainīt savu partneri arī tad, kad viņš jūtas apmierināts ar sevi, labu rezultātu negaidi. Cilvēkam pašam ir jāvēlas mainīties, lai sagaidītu kādas pārmaiņas, bet nemitīga dīdīšana viņu tikai padarīs nelaimīgāku, kā arī jūsu attiecības – trauslākas. Padomā pati, kā tu justos, ja būtu apmierināta ar sevi, bet kāds visu laiku vēlētos tevi iegrozīt tā, kā viņam labpatīk. Arī viņš meklēs kādu, kurš viņu novērtēs patiesi.

Šādās situācijās, ja attiecības jau ir attīstījušas, bet nespējat atrast kopsaucēju un būt laimīgi tāpat, varbūt vērts apjaust, ka varbūt neesat īsti radīti viens otram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!