Ideāls nav neviens – katram savi tarakāni galvā. Ar kādu sadzīvot vieglāk, ar citu grūtāk, bet ar vēl kādu – pavisam neiespējami! Tā kā iepriekš esam stāstījusi par vīriešu tipiem, no kuriem labāk turēties pa gabalu, šoreiz paskatījām, kā "Yourtango" eksperti papētījuši vīriešu antipātijas, izvirzot tos sieviešu tipus, no kuriem kungi bēgot kā no uguns.

Kontrolētāja

Dāmas, kuras atbilst šim tipam, alkst pēc varas attiecībās, norādot sava vīrieša vietu. Vairākkārt. Sevi viņa sauc kā "problēmu risinātāju", neapjaušot to, ka dažkārt viņas radītās situācijās tieši pastiprina galvassāpes apkārtējiem.

Lai gan arī vairumā situāciju viņa nedomā neko ļaunu un viņas nolūki ir visai cēli, sava vīrieša regulārai izrīkošanai nav attaisnojumu, un šāda rīcība ne vienmēr ir atspēkojama ar labiem mērķiem.

Kontrolējot katru viņa soli, viņa apslāpē sava vīrieša domas, vēlmes un, kas būtiski, arī vīrišķību.

Iepriekš esam stāstījuši, ka pārmērīga partnera kontrolēšana ir arī viena no attiecību postošākajām kļūdām. Attiecības veido divi cilvēki, tāpēc svarīgu lēmumu pieņemšanu, ikdienas aktivitāšu plānošanu un citus būtiskus jautājumus jāizskata nevis vienatnē, bet pārrunājot tos ar partneri!

"Māte"

Foto: Shutterstock

Lai arī rūpes par otru vērtējamas kā jebkāda veida mīlestības izpausme, kas par daudz, tas par skādi. Pārāk intensīvi apčubinot partneri, var rasties situācija, ka sieviete pāraugusi sava mīļotā mātē. Lai arī ir kungi, kas nesūdzas par šāda veida dzīvi, nevarētu teikt, ka tās ir sevišķi veselīgas attiecības, un lielai daļai vīriešu vēl viena māte nav vajadzīga.
Viņa pasniedz galdā maltīti, izvēlas apģērbu un ir lietas kursā par jebkuru sava partnera soli. Gluži tāpat viņa rūpējas par sava mīļotā labklājību. Viņa prāto, kā viņš jūtas, ko viņš dara, viņa pārliecinās vai partnerim auksti un, ja sanākusi kāda ķibele, viņa atradīs kā to atrisināt pašas spēkiem.
Vīrietim šādas attiecības var šķist smacējošas, jo, lai arī neko ļaunu nedomājot, sieviete pārņem viņa dzīvi savās rokās. Turklāt bieži šādās attiecībās pēc kāda laika arī sieviete jūtas nenovērtēta.
  • Te atradīsi padomus, kā pārstāt būt par mammu savam vīram.

Valdzinošā manipulētāja

Foto: Shutterstock
Viņa ir valdzinoša un iekārojama. Viņa piesaista vīriešu uzmanību un ievilina savos tīklos. Nevarētu gan teikt, ka tas notiek bez vīrieša paša vēlmes, tomēr šī sieviete labi apzinās savas spējas panākt, ka vīrietis dancos pēc viņas stabules. Un tas viss – pateicoties viņas šarmam un seksualitātei.

Viņas galvenais trumpis ir sekss. Vīrietis, kurš vēlēsies ar viņu pabūt kopā, darīs jebko, ko teiks šī valdzinošā būtne. Tomēr tikai vērīgākie pamanīs, ka viņa ir arī manipulatore. Un attiecības, kas balstītas uz šādiem principiem, noteikti nav veselīgas. Lai arī dabūjis, ko gribējis, vīrietis šajās attiecībās agrāk vai vēlāk sāks justies nepilnīgs, tomēr izeju no šīs sievietes nagiem nav iespējams tik viegli atrast.

Lai izspruktu no šādām attiecībām, vērts apskatīt psiholoģes Kristīnes Makas padomus, kā sevi pasargāt no emocionālajiem manipulatoriem.

Upuris un glābējs

Foto: Shutterstock
Sarežģījumiem caurvītas attiecības būs arī tad, ja sieviete uzņēmusies "glābējas" lomu. Ja partnerim ir kāda veida problēmas, viņa centīsies viņu paglābt un tās atrisināt. Te gan jāsaprot, ka "salabot" otra dzīvi nav iespējams bez paša cilvēka vēlmes. Glābējs nav aicināts, ja cilvēks sevi nesaredz nelaimē. Ja vīrietim nākas sastapties ar šo cilvēka tipu, tajā pašā laikā neuzskatot, ka viņam ir kādi sarežģījumi, viņa dzīve var kļūt par vienu problēmu bagātāka.

Runājot par glābēja un upura lomu, arī šādām attiecībām, ja tā nav absolūta mīlestība no pirmā acu skatiena, var nebūt labvēlīgs liktenis. Ja kāds no partneriem ir "izglābis" otru, bet attiecības neies kā pa diedziņu, var būt visai problemātiski pašķirties, jo viens uzskatīs, ka nespēj otru pamest nelaimē, bet otrs jutīsies pateicīgs un nevēlēsies savu glābēju sāpināt. Rezultātā laimīgs nebūs neviens.

Neiespējamā misija

Foto: Shutterstock

Princese uz zirņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!