Foto: Shutterstock
Regulāra ļaušanās mīlas priekiem var pasargāt vīriešus no dzīvībai bīstamas sirds slimības, jo nodarbošanās ar seksu vismaz pāris reizes nedēļā mazina ķīmiskās vielas homocisteīna veidošanos, secinājuši zinātnieki. Lai arī uz sievietēm šis pētījums neattiecas, nodošanās kaislei, protams, pozitīvi ietekmē abu dzimumu veselību.

Sekss ir lielisks līdzeklis, lai uzlabotu miega kvalitāti, ilgāk saglabātu jauneklīgu izskatu, uzlabotu imūnsistēmas darbību un citos veidos uzlabotu veselību. Piedāvājam iepazīties ar astoņiem "Telegraph" izvirzītiem ieguvumiem, ko nodarbošanās ar seksu sniedz veselībai un pašsajūtai. Pats labākais ir tas, ka ieguvēji būsiet jūs abi – gan tu, gan tavs partneris.

Labākam miegam un cīņai ar negulētām naktīm

Foto: Shutterstock
Lai arī attiecību sākums daudziem saistās ar negulētām naktīm – miega vietā partneri ir izvēlējušies baudīt viens otra ķermeni, sekss patiešām ir lielisks līdzeklis, lai labāk gulētu un cīnītos pret bezmiegu. Saistību starp seksu un labāku miega kvalitāti apstiprina arī pētījumi: apmēram 60 procenti cilvēku atzīst, ka pēc seksa ar partneri, ja sasniegts arī orgasms, uzlabojas miega kvalitāte.

Vienīgā problēma saistīta ar to, ka heteroseksuālās attiecībās vīrieši daudz biežāk sasniedz orgasmu. Sievietēm orgasma sasniegšanai nepieciešams ilgāks laiks. "Vīrieši nav raduši censties savu sieviešu dēļ. Daudzi ignorē faktu, ka vīriešiem nepieciešamas aptuveni sešas minūtes, lai uzbudinātos pirms dzimumakta, bet sievietēm – 26 minūtes. Ņemot vērā, ka dzimumakts ilgst vidēji sešas minūtes, sievietes vienkārši nepaspēj nonākt līdz orgasmam," skaidro seksuālās dzīves eksperte Rita Lasmane.

Jāpiebilst, ka vīriešu kulminācijas brīdis ir prioritāte, salīdzinot ar sieviešu labsajūtu: 93 procenti sieviešu atklāj, ka domā par sava partnera apmierinātību, bet tikai 36 procenti vīriešu domā par savu partneri. Varbūt ir pienācis laiks izrunāt šo jautājumu ar partneri un mēģināt atrast risinājumu, lai arī tu biežāk sasniegtu orgasmu? Tas būs ne tikai patīkami, bet arī nāks par labu tavai veselībai.

Sekss uzlabo izskatu un aizkavē novecošanos

Foto: Shutterstock
Ja vēlies izskatīties jaunāka, pamēģini aizvietot neskaitāmās skaistumkopšanas procedūras ar seksu. Ir izpētīts, ka cilvēki, kas regulāri nodarbojas ar seksu, izskatās par pieciem līdz septiņiem gadiem jaunāki, nekā viņi ir patiesībā.

Lai seksuālā dzīve būtu aizraujoša un tā nenogurdinātu kādu no partneriem, svarīga ir gan dažādība, gan labsajūta. Gan sievietei, gan vīrietim ir vairākas erogēnās zonas, kuru pārzināšana var ievērojami uzlabot dzimumdzīves kvalitāti, palīdzot sasniegt baudas virsotnes ātrāk un biežāk. Ar vīriešu un sieviešu erogēno zonu karti tu vari iepazīties šeit.

Līdzeklis sirds veselības uzlabošanai

Foto: Shutterstock
Jau minējām, ka nodarbošanās ar seksu vairākas reizes nedēļā var pasargāt vīriešus no sirds slimībām. Jāpiebilst, ka šī nodarbe no sirds un asinsvadu problēmām pasargā abus dzimumus. "WebMd" norāda, ka sekss palīdz samazināt asinsspiedienu gan sievietēm, gan vīriešiem. Šis ieguvums veselībai neattiecas uz masturbēšanu.

Tomēr ne visos gadījumos sekss veselību ietekmē pozitīvi. Cilvēkiem, kam ir sirds un asinsvadu problēmas un kas cieš no liekā svara un aptaukošanās un ir vecumā virs 50 gadiem, sekss var izraisīt sirdstrieku, raksta "Daily Mail". Tas skaidrojams ar to, ka seksa laikā cilvēkam paātrinās sirdsdarbība un paaugstinās asinsspiediens. Risks, ka sekss var izraisīt sirdstrieku, ir neliels, tomēr pastāv.

Stiprina imūnsistēmu un palīdz cīņā ar slimībām

Foto: Shutterstock
Cilvēki, kas ar seksu nodarbojas vismaz vienu vai divas reizes nedēļā, retāk slimo ar gripu vai cieš no saaukstēšanās. Tas tāpēc, ka intīmais process stiprina imūnsistēmu. Tiesa, cilvēki ar aktīvu seksuālo dzīvi var tikt pakļauti lielākam dažādu slimību riskam nekā tie, kas ar seksu nenodarbojas, īpaši tas attiecas uz cilvēkiem, kam nav pastāvīga partnera vai kas nepievērš pietiekami lielu vērību izsargāšanās jautājumam.

"WebMd" skaidro, ka cilvēku, kas regulāri nodarbojas ar seksu, organismā ir vairāk vielu, kas pasargā no baktērijām, vīrusiem un citiem slimību izraisītājiem. Protams, imunitāte ir saistīta arī ar citām darbībām tavā dzīvē. Ja vēlies uzturēt veselību, neaizmirsti arī par veselīgu uzturu, sportiskām aktivitātēm, regulāru vakcināciju, veselīgu miega režīmu, un, protams, kontracepciju. Atceries, ka prezervatīvs ir vienīgais kontracepcijas līdzeklis, kas pasargā ne tikai no nevēlamas grūtniecības, bet arī seksuāli transmisīvajām slimībām.

Smadzeņu darbības uzlabošanai

Foto: Shutterstock
Jau pirms vairākiem gadiem zinātnieki atklāja, ka seksam ir nozīmīga loma smadzeņu darbības uzlabošanā, īpaši tas attiecas uz cilvēkiem, kas nesen sākuši attiecības. Tas veicina smadzeņu darbībai nozīmīgu nervu augšanu.

Sekss palīdz uzlabot smadzeņu darbību un garīgo veselību arī vairākos citos veidos. "Health" norāda, ka fiziska tuvība ir arī lielisks antidepresants. Tāpat tā ir līdzeklis, kas var palīdzēt uzlabot atmiņu.

Noderīgs vīrieša intīmajai veselībai

Foto: Shutterstock
Pastāv vēl viens veids, kā sekss uzlabo tikai vīriešu veselību. Proti, tas samazina prostatas vēža risku. Kādā pētījumā noskaidrots, ka vīriešiem, kas regulāri nodarbojas ar seksu, retāk attīstās prostatas vēzis.

"WebMd" norāda, ka prostatas vēža riska samazināšanai palīdz arī masturbēšana. Svarīgi ir tikai tas, lai vīrietis sasniedz orgasmu. Vīriešiem, kas baudas virsotnes sasniedz vismaz 21 reizi mēnesī, risks ciest no šīs smagās slimības ir zemāks.

Samazina stresu un nomierina

Foto: Shutterstock
Cilvēki, kas regulāri nodarbojas ar seksu, labāk reaģē stresa pilnās situācijās. Ir izpētīts, ka, izjūtot stresu, piemēram, publiskas uzstāšanās laikā, cilvēki, kas biežāk ļaujas tuvības mirkļiem ar partneri, būs mierīgāki un viņu asinsspiediens tik ļoti nepaaugstināsies kā cilvēkiem, kas ar seksu nodarbojas retāk.

Kā norāda "WebMd", asinsspiediena pazemināšana nav vienīgais veids, kā sekss palīdz mazināt stresu. Tas notiek arī tāpēc, ka pieskārieni un apskāvieni veicina hormonu, kas nodrošina labsajūtu, izdalīšanos. Tuvības mirkļi uzlabo ne tikai fizisko labsajūtu, bet arī emocionālo.

Mīlas prieki pret mazkustīgu dzīvesveidu

Foto: Shutterstock
Vai zināji, ka īsziņas rakstīšana nodarbina 38 muskuļus, skriešanai uz autobusu nepieciešami 99 muskuļi, bet nodarbošanās ar seksu liek strādāt 657 muskuļiem? Tas nozīmē, ka ļaušanās kaislei nodarbina pilnīgi visus cilvēka ķermenī esošos muskuļus.

Tādējādi sekss ir lielisks treniņš visam ķermenim, un te nozīmē ir ne tikai kvalitātei, bet arī kvantitātei. Lai seksu varētu uzskatīt par fizisko aktivitāti, kas pozitīvi ietekmē tava ķermeņa darbību, ar to jānodarbojas vismaz 30 minūtes. Vēl labāks rezultāts būs tad, ja tas ilgs vismaz 45 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!