Foto: PantherMedia/Scanpix
Slikta elpa – tā ir ne tikai estētiska, bet arī fizioloģiska rakstura problēma. Ķīniešu zinātnieki, kas pētī zobu kariesa problēmas, nonākuši pie secinājumiem, kas var būt ļoti noderīgi.

Zinātnieki pētīja peļu tēviņus, kam bija nopietnas zobu problēmas - dziļi ielaists kariess. Viņi novēroja sakarību - jo sliktāks bija peļu papu zobu stāvoklis, jo retāk viņiem izdevās stāties tuvākās attiecībās ar peļu mammām.Tā vēstī interneta mediji.

Situācija ar cilvēkiem esot ļoti līdzīga. Statistiska liecina, ka no periodontīta cieš katrs desmitais zemes iedzīvotājs. Šī saslimšana rodas no tā, ka cilvēks neievēro zobu higiēnu un pārāk reti pievēršas savu zobu tehniskai apkopei. Šis process noved pie zobu nervu bojājumiem, pasliktinās sistēma, kas notur zobu tur, kur tam ir jāatrodas un zobs sāk kustēties. Kā gan tas galu galā atstāj iespaidu uz cilvēka seksuālo dzīvi?

Profesors Deivids Meldrams uzvēris - periodontīts izsauc spēcīgu iekaisumu. Nervu galu iekaisums atstāj negatīvas sekas uz visu organismu, tajā skaitā - erekciju. Tas ir pierādīts, ka, vīrieši, kas cieš no ielaista kariesa, biežāk nespēja sasniegt seksuālās dzīves virsotnes. Tas notiek ne tikai tāpēc, ka viņiem, protams, ir arī slikta elpa, bet arī tāpēc, ka zobu problēmas novedušas pie erekcijas problēmām..

Ko tādā gadījumā darīt? Mediķi uzsver - savlaicīgs zobārsta apmeklējums var novērst vēlāku seksopataloga vizīti!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!