Ikdienas skrējienā, pa vidu darbiem un pienākumiem, nereti tiek pazaudētas attiecības ar sev tuvākajiem. Reizēm tu pat nemani, kā aizrit nedēļā pēc nedēļas. Tu paveries uz savu partneri un nesaproti, kas noticis, pa kuru laiku jūs atsvešinājāties. Pat vislabākajām un ciešākajām attiecībām ir nepieciešamas rūpes un uzmanība.

Piedāvājam iepazīties ar trim "Psychology Today" ekspertu ieteikumiem, kā vienkārši uzlabot attiecības un atjaunot tuvību ar partneri.

Izrādi pateicību par kaut ko nedaudz negaidītu

Mēs pārāk zemu novērtējam to, cik labi cilvēki jūtas, kad viņiem izsaka pateicību par paveikto. Un vārdiņš "paldies" patiesi var būt milzu solis ceļā uz jūsu abu labsajūtu. Tas, ka esat vienojušies par pienākumu sadali un kāds no jums ir atbildīgs par kādu noteiktu sfēru, nebūt nenozīmē, ka nevari viņam pateikties par to. Vai tev tiešām šķiet, ka viss, ko tavs partneris dara, ir pats par sevi saprotams? Nebaidies pateikt, ka to novērtē! Tas ļaus otram justies novērtētam, un arī tev nāks par labu uz mirkli apstāties un padomāt par to, cik daudz tev ir dots.

Dariet kopā kaut ko patīkamu

Ja attiecībās esat ilgāku laiku, ir ļoti viegli ieslīgt rutīnā. Īpaši, ja abi esat aizņemti, raujoties darbos vai rūpējoties par bērniem. Šādos gadījumos liela daļa no kopā pavadītā laika ir praktisku lietu risināšana – kurš aizbrauks pēc bērna uz skolu, kā veiksiet iepirkšanos vakariņām un kurš gatavos ēst. Protams, bez šādi kopā pavadīta laika neiztikt, tomēr visās dzīves jomās ir nepieciešams līdzsvars. Arī attiecībās.

Centies atrast līdzsvaru starp ikdienas pienākumiem un to, kas rada prieku jums abiem. Tas palīdzēs saglabāt laimi un harmoniju ilgtermiņā. Lai arī cik grūti tas nebūtu, mēģiniet atrast laiku kaut kā iedvesmojoša un patīkama paveikšanai. Dariet to divatā, neviena netraucēti. Mēģiniet atcerēties, kā tas bija, kad iemīlējāties. Ja diena ārpus mājām šķiet neiespējama, neprasiet no sevis pārāk daudz – pietiks ar vakariņām vai pusdienām tikai divatā. Ieplānojiet kopīgu pastaigu vai aizejiet uz kino.

Veltiet laiku atmiņām

Ikdienišķu lietu atcerēšanās var radīt daudz vairāk prieka, nekā spējam iedomāties. Vecas fotogrāfijas, kas atgādina kādu senu notikumu vai vēstule, ko partneris tev rakstījis pēc strīda – tās ir tikai dažas no lietām, kas varētu atgādināt par kādu īpašu notikumu. Reizēm tam nav jābūt kaut kam ļoti īpašam, bet tas var atsaukt atmiņā patīkamas emocijas – pirmo skūpstu, atzīšanos mīlestībā, pirmo tikšanos…

Pārskatiet kādu vecu e-pastu vai īsziņu, kas atsauks atmiņā notikumus un emocijas, liks pasmieties un atcerēties kopā piedzīvoto. Tas ne tikai vairos pozitīvās emocijas, bet jūs no jauna satuvinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!