Foto: Shutterstock
Mēdz sacīt, ka sievietei sekss būs patīkams, ja viņa to darīs ar partneri, ko mīl. Nekas vairāk nav nepieciešams. Iespējams, kādam vīrietim tā būs šokējoša atklāsme, bet tā nebūt nav. Tu neesi kaut kāda dīvaine, ja tev ar apziņu, ka partnerim esi svarīga, nepietiek, lai sasniegtu baudas virsotnes. Ir ļoti daudz lietu, kas gultā kaitina sievietes. Tās var sabojāt noskaņojumu un mazināt vēlmi mīlēties, neatkarīgi no tā, cik stipra emocionālā saikne valda starp partneriem.

Iespējams, tā ir tikai viena neliela kaitinoša detaļa, kā, piemēram, kājās palikušas zeķes vai vārds, ko pasaki, bet sievietei tas var šķist svarīgi. Iedvesmojoties no "Men's Health" piedāvājam ieskatīties vairākās lietās, kas gultā kaitina sievietes. Salkanas frāzes un stāsti par to, cik sieviete ir lieliska, neliks viņai vīrieti iekārot, ja viņš seksa laikā darīs lietas, kas viņai šķiet tracinošas un pat nepatīkamas.

Kājās palikušas zeķes


Foto: Shutterstock
Tā nav tikai filmās noskatīta klišeja, kas neatbilst patiesībai. Daudzām sievietēm patiešām nepatīk, ja seksa laikā kājās paliek zeķes. Neatkarīgi no iemesla, kāpēc tās tiek atstātas kājās – tas šķiet pievilcīgi, salst vai vienkārši nesanāca novilkt – tām nevajadzētu tur palikt. Ir sievietes, kam vīrietis tikai zeķēs šķiet nepievilcīgs, bet citās atstātais apģērba gabals raisa asociācijas ar to, ka partneris procesu neizbauda un pēc iespējas ātrāk grib sasniegt savu finišu.

"Zeķes kājās – vienalga, manās vai viņa – ir kaitinoša padarīšana," stāsta Elīna, "es jau parasti kaut kā pamanos vilkt viņa zeķes, jo man vispār tas izģērbšanās process ļoti patīk, un tad es esmu tā, kas novelk visas viņa drēbes, ieskaitot zeķes. Bez tādām liekām ceremonijām un īpašas uzmanības tieši zeķēm. Bet vēl kaitinošāk par zeķēm viņa kājās, ir zeķes manās kājās. Tiešām tik sarežģīti novilkt? Nu tad es parasti kaut kā novelku pati savas zeķes, kaut vai, izmantojot kāju pirkstus, bet ar zeķēm kājās tas šķiet kaut kā dīvaini."

Uzmanības pievēršana zonām, kas sievietei sevī nepatīk


Foto: Shutterstock
Katrai sievietei ir ķermeņa daļas un zonas, kas viņai sevī nepatīk, un kas viņai liek justies slikti. Tas var būt, viņasprāt, pārāk liels vēders, neglīti augšstilbi vai jebkas cits. Vīrietis var nepiekrist viņas paškritikai un šīs vietas pat uzskatīt par patiesi pievilcīgā, bet, ja tām mīlēšanās laikā pievērš pārāk lielu uzmanību, sieviete var sākt justies neērti.

Vīrieša rokas uz ķermeņa daļas, kas sievietei sevī ļoti nepatīk, var pilnībā sabojāt noskaņu un atņemt viņai jebkādu vēlmi turpināt iesākto. Tā vietā, lai ļautos glāstiem un baudītu mirkli, viņas galvā būs viena vienīga doma – cik nepilnīgs ir viņas ķermenis.

Šādā situācijā ir divas lietas, ko var darīt vīrietis. Viena no tām ir izvairīšanās no šīs ķermeņa daļas aizskaršana. Protams, gadījumā, ja sievietei nepatīk viņas dibens, krūtis, vēders vai kāda cita ķermeņa daļa, kas viņas partnerim šķiet ļoti pievilcīga un kam viņš vienkārši nespēj nepieskarties, tad tieši tā arī vajag sacīt. Turklāt to vēlams izdarīt pirms viņa jau ir paspējusi aizdomāties par savām nepilnībām.

Kad viņa ir virspusē, viņš vienkārši guļ ''zvaigznītē''


Foto: PantherMedia/Scanpix
Seksa pozas, kur sieviete atrodas virspusē, var ļaut viņai izjust kontroli un varu pār notiekošo, bet tas nebūt nenozīmē, ka viņa vēlas mīlēties ar beigtu zivi. Gluži tāpat kā vīriešiem nepatīk, ja sieviete gultā neizrāda iniciatīvu, arī sievietei ir svarīgi zināt un sajust to, ka partneris viņu iekāro. Gulēšana "zvaigznītē" noteikti nav veids, kā to parādīt. Turklāt reizēs, kad partneris guļ un nekustās, sievietei ir ļoti sarežģīti saprast, ko darīt, kā kustēties un cik tuvu orgasmam ir partneris.

Lelde stāsta, ka viens no neveiklākajiem brīžiem mīlējoties viņai ir saistīts tieši ar šādu gadījumu. "Bija viens puisis, ar ko man ļoti labi saskanēja gultā. Vismaz sākumā man tā šķita. Arī viņš norādīja, ka mums ļoti labi saskan, un ļoti vēlējās mīlēties ar mani virspusē. Parasti man patīk būt virspusē, bet tajā reizē tās bija šausmas. Viņš vienkārši gulēja un neko nedarīja. Es jutos, kā muļķe, un nesapratu, kas man tagad jādara, kā man jākustas. Viņš man sāka kaut ko teikt, bet man tas šķita stulbi, jo neesmu nekāda dižā runātāja seksa laikā, nesekoju instrukcijām, bet kaut kā ļaujos notiekošajam. Te nebija, kam ļauties. Ar citiem puišiem man nekad nebija bijušas problēmas, jo kaut vai tāds sīkums, kā partnera rokas uz maniem gurniem, rada milzu atšķirību. Nomainījām pozu, un viss it kā bija labi, bet vairs nedomāju, ka mums lieliski saskan."

Viņš runā neķītrības vai izmanto nepiemērotus mīļvārdiņus


Foto: Shutterstock
Ja vīrietis gultā mīl runāt, ir jāseko līdzi sacītajam. Ne tā pateikts vārds var sabojāt noskaņojumu un likt sievietei atsalt par tad, kad viņa jau ir patiešām iekarsusi. Viena no lietām, kas tracina sievietes, ir tādu vārdu, kā "mazā" vai "dārgā" izmantošana. Tie vienkārši ir pārāk bezpersoniski un var radīt iespaidu, ka vīrietis tieši šos vārdus saka ikvienai, ar ko viņš ir gulējis, un sekss ar konkrēto partneri nav nekas īpašs. Labāk saukt sievieti viņas vārdā vai izmantot iesauku, kas ir specifiska un par ko viņa zina – vīrietis citas sievietes tā nav saucis.

Otra lieta, kas bieži var likt sievietei apstulbt un pilnībā aizdzīt vēlmi nodarboties ar seksu, ir negaidīti un nevietā izteiktas nedaudz (vai ļoti) nepiedienīgas frāzes. Protams, te runa nav par kaisles mirklī izteiktām frāzēm, bet lietām, kam sieviete vienkārši nav gatava. Ja kāds no partneriem vēlas kaut ko sacīt, otrs tam ir jāsagatavo. Nesāc partnerim detalizēti, saucot lietas īstajos vārdos un izmantojot spilgtus epitetus, stāstīt visu, ko vēlies darīt vai ko gribi darīt ar viņu. Vispirms pasaki, ka tev ir ideja, ka tu vēlies kaut ko izmēģināt – ja tas notiek mīlēšanās laikā, partnerim uzreiz būs skaidrs, kādi vārdi var tikt izmantoti, un tas nešķitīs negaidīti un nesabojās mirkli.

Ilga lūkošanās uz viņas intīmāko ķermeņa daļu


Foto: Shutterstock
Protams, ka sievietes dzimumorgāni vīrietim var šķist interesanti un fascinējoši. Vēlme tos kārtīgi aplūkot un izpētīt nav nekas nosodāms, bet lūrēšana uz viņas kājstarpi orālā seksa laikā partnerei var šķist vienkārši dīvaina un nepatīkama.

Arī šajā situācijā svarīga ir komunikācija un balanss. Tas nav nekas slikts, ja vīrietis vai sieviete savam partnerim pasaka to, ka viņiem ķermeņa intīmākās daļas šķiet intriģējošas. Šāda piezīme vai pat kompliments var sievietei palīdzēt atslābināties orālā seksa laikā, bet nevajag pārspīlēt.

Pārspīlēta kontrole


Foto: Shutterstock
Daudz ir dzirdēts par to, ka sievietēm patīk vīrieši, kas zina, ko grib un kas arī gultā nekautrējas izrādīt savas vēlmes un iekāri. Tomēr pastāv atšķirība par savu vēlmju izrādīšanu un pilnīgu kontroli. Ir jāatceras, ka ar seksu nodarbojas divi cilvēki un abu vēlmes ir svarīgas. Ja vīrietis vēlas pateikt, ko sievietei darīt, un kontrolēt procesu, tajā jāiekļauj lietas, ko pāris ir darījis vispirms un ko ir izbaudījusī abi partneri.

Tāpat ļoti svarīgi ir veids, kā tiek kontrolēts process. Pasakot partnerei, ka viņa kaut ko dara nepareizi, vīrietis riskē iedragāt viņas pašapziņu un var pat likt sievietei gribēt pārtraukt mīlēšanos. Daudz prātīgāk ir teikt, ko darīt un cik ļoti šī darbība sievieti iekārot, nekā norādīt uz to, kas partnerim šķiet nepareizi.

Pārāk agra un spēcīga stimulācija ar roku


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kamēr daudziem vīriešiem nav iebildumu, ja sieviete, uzsākot priekšspēli, uzreiz ķeras klāt viņa dzimumloceklim, to aizskarot un glāstot, tikmēr sievietes nebūt nesajūsmina vīrieša roka starp viņas kājām pie pirmās izdevības. Tas vienkārši ir pārāk agresīvi un nemaz nav tik stimulējoši. Šādai rīcībai var būt gluži pretējs efekts.

Daudzi vīrieši uzskata, ka, lai sieviete uzbudinātos, ir nepieciešama manuāla stimulācija. Kamēr sieviete nav tam gatava, viņas dzimumorgānu aizskaršana un stimulēšana var radīt pretēju efektu. Uz to, vai viņa ir gatava, norāda dabīgais lubrikants – ja tā nav vai tas ir nelielā daudzumā, vīrietis var pieskarties viņas krūtīm, kaklam, vēderam, dibenam un jebkurai citai ķermeņa daļai, bet ne dzimumorgāniem.

Turklāt vīrietim jāpatur prātā, ka sievietes klitors ir ārkārtīgi jutīgs. Pārāk spēcīga stimulācija, pat tad, kad viņa ir gatava, var būt sāpīga un nepatīkama. Ja sieviete izvairās no stimulācijas ar rokām, ļoti iespējams, ka partneris vienkārši ir pārāk agresīvs.

Viņš cenšas izturēt pēc iespējas ilgāk


Foto: Shutterstock
Nereti sievietēm ir nepieciešams ilgāks laiks nekā vīrietim, lai sasniegtu baudas virsotnes. Tomēr arī šis ir jautājums, ar ko nevajag pārspīlēt. Ja vīrietis dara visu iespējamo, lai nebeigtu un sekss būtu pēc iespējas ilgāks, sievietei var kļūt garlaicīgi un tā vietā, lai izbaudītu mirkli, viņa var sākt plānot nākamās dienas darbus un galvā veidot brīvdienu plānus.

Ja sieviete nejūtas uzbudināta un nevar sasniegt orgasmu, ir labāk kaut ko pamainīt, nevis vienkārši turpināt iesākto, cik ilgi vien iespējams. To, ka sieviete savās domās ir aizklejojusi tālu prom no notiekošā, var pateikt gan pēc viņas elpošanas, gan ķermeņa valodas.

"Es laiku pa laikam mēdzu notēlot orgasmu," atzīstas Beatrise, "tas notiek tad, kad man paliek garlaicīgi un šķiet, ka viss ir pārāk ieildzis. Vienreiz puisis ļoti centās, bet mums kaut kā nesaskanēja. Diezgan ātri sapratu, ka tajā dienā ar to partneri orgasmu nesasniegšu. Mēģināju pamainīt pozu, bet nekas nebija labi. Kādā brīdī pieķēru sevi domājam par visādām nesvarīgām lietām, un nospriedu, ka nav vērts. Zināju, ka viņš nebeigs, kamēr es nebeigšu, tāpēc vienkārši notēloju, lai netērētu ne viņa, ne savu laiku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!