Foto: Picjumbo
Kamēr vienas nejauši uzsāktas attiecības beidzas ar kāzām un laimīgu ģimeni, citas iziet cauri randiņu posmam un noslēdzas ar kārtējo fiasko. Saprotams, ka pēc vairākām neveiksmīgām attiecībām gribas sev jautāt – kāpēc kārtējo reizi saejos ar cilvēkiem, kuri beigu galā izrādās absolūti nepiemēroti? Ja regulāri nonāc šādās situācijās, "Power of Positivity" apkopojuši iespējamos iemeslus.

Pārliecība, ka izmainīsi

Katram cilvēkam ir savas stiprās puses un netikumi, no kuriem ir iespējams atbrīvoties ar mīlošu līdzcilvēku atbalstu. Taču reizēm cilvēki pārāk ļoti tic, ka spēs otru izmanīt, kā rezultātā nākas smagi vilties. Cilvēkiem pieaugušā vecumā ir grūti mainīties, taču, iespējams, tevis izvēlētais nemaz to arī nevēlas un ir apmierināts ar savu dzīves situāciju. Iemīlēšanās posmā daudzi pieturas pie stingras pārliecības, ka viņu spēkos ir mainīt otra šķietami greizo viedokli, paradumus, īpašības, bet, kad tomēr rozā brilles krīt, nākas atskārst, ka cilvēks ar šīm iezīmēm nekādi nevar būt tavs dzīvesbiedrs.

Nav konkrētas gaidas

Dzīves laikā cilvēkam nemitīgi pilnveidojas izpratne par lietām – izkristalizējas vērtības, pārliecība par konkrētiem jautājumiem, individuālas vēlmes. Ja katrs sev skaidri definē, ko viņš cer no dzīves sagaidīt, šķiet pilnībā neloģiski ieskatīties cilvēkos, kuri nedomā tāpat. Ja regulāri nonāc attiecībās ar cilvēku, ar kuru ir daudz atšķirību uzskatos, iespējams, neesi skaidri atbildējusi sev uz jautājumu, ko tieši sagaidi no romantiskām attiecībām.

Otrs variants – tu mīlestības vārdā maini savu "dzīves plānu". Protams, attiecībās ir jāpieslīpējas un reizēm jāpielāgojas, taču runa ir par svarīgiem aspektiem, kuri ar laiku var kļūt par strīdu pamatu. Piemēram, tu jau sen esi nolēmusi, ka gadu vēlies apceļot pasauli. Tu iemīlies cilvēkā, kurš ir absolūts mājas mīļotājs un ceļošana viņu neinteresē, tāpēc mīlestības dēļ piekāpies un samierinies, ka tavs plāns nerealizēsies. Lai arī kā centies, tomēr nespēj šo domu izmest no galvas, tāpēc sākas strīdi un nākas atskārst, ka mīlestības un attiecību dēļ mainīji savus dzīves plānus. Iespējams, ja nebūtu piekāpusies, nenonāktu attiecībās ar neīsto cilvēku.

  • Ir šaura robeža starp pārāk augstiem un reālistiskiem standartiem. Ja tie ir pārspīlēti, atrast partneri var būt ļoti sarežģīti. Par to vairāk lasi šeit.

Bailes būt vienam

Lai gan cilvēkiem patīk būt neatkarīgiem un dzīves uzliktos uzdevumus izpildīt pašu spēkiem, jebkuram ir prieks būt kompānijā, parunāties un vienu bēdu dalīt uz vairākām daļām.

Daudzi cilvēki uzsāk attiecības tikai tādēļ, ka nevēlas būt vieni. Diemžēl ar laiku viņi apjauš, ka kļūst vēl vientuļāki, jo dzīvo attiecībās, kurās nav uzšķīlusies romantiska dzirksts. Lai apslāpētu vēlmi lēkt attiecībās tikai tāpēc, lai būtu ar kādu kopā, jāmācās novērtēt laiks vienatnē. Kad cilvēks saprot, cik vērtīgi ir arī būt vienam, ko iespējams paveikt un aptvert, viņš daudz rūpīgāk izsver, vai ar potenciālo partneri tiešām kaut kas saista. Šajā rakstā apkopotas pazīmes, kas liecina – šobrīd labāk būt vienai.

Apkārtējo spiediens

Vienmēr ir vērtīgi saviem tuvajiem vaicāt viedokli par cilvēku, ar kuru plāno satikties, taču viņu sacītais nav jāuztver kā vienīgā patiesība. Ja pārāk akli uzticēsies viņu teiktajam, vari ļoti ātri nonākt attiecībās ar neīsto cilvēku.

Saprotams, ģimene un draugi tevi pazīst vislabāk, tāpēc viņiem šķiet, ka pilnībā pārzina tavas vēlmes un vajadzības, tomēr viņi nevar iekāpt tavās kurpēs un sajust to, ko jūti tu. Viņu viedoklī un redzējumā noteikti ir vērts ieklausīties, bet tas kritiski jāizvērtē.

Vēl citus iemeslus, kas var būt pamatā tam, ka saejies ar neīstajiem cilvēkiem, uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!