Foto: Shutterstock
Pat tajās attiecībās, kurās ir jūtams ilgtermiņa potenciāls, reizēm kaut kas var noiet greizi, un iemesls tam ir pavisam vienkāršs – mēs visi esam tikai cilvēki, kuri pieļauj kļūdas un pēcāk no tām mācās. Iedvesmojoties no "Psychology Today", esam apkopojuši patiesus un vienkāršus padomus, lai kāda muļķīga kļūda neaizbiedētu tavu sirds āķīti.

Mācies, nevis kritizē

Neviens no mums attiecībās nav perfekts – ja tā šķiet, iespējams, tev turpinās rozā briļļu periods. Tā vietā, lai dienu no dienas pie sevis bubinātu par to, kas otra ikdienas rīcībās neapmierina, pamēģini uz to paskatīties no citas puses. Katrs mēs varam kaut ko mācīties viens no otra, un tieši atšķirība starp tevi un partneri var būt īpašais faktors, kāpēc esi izvēlējusies būt kopā tieši ar šo cilvēku.

Uztver to kā izaicinājumu. Cik bieži ikdienā izkāpjam ārpus savas komforta zonas un pamēģinām kaut ko citādu? Protams, ja nepatiku izraisa tikai kādi ikdienišķi paradumi, kas pat nedaudz kaitina, noteikti pastāsti par tiem savam partnerim. Bet, ja runa ir par kādu īpašu interesi vai hobiju, pamēģini to arī tu!

  • Šajā rakstā izlasi, kādas pazīmes liecina, ka attiecības ir noturīgas un spēcīgas.

Nebaidies no patiesības

Foto: Shutterstock

Lai attiecības ritētu pareizajā gultnē, nebaidies tās analizēt un saprast, kas tevi uztrauc vai sajūsmina. Nereti cilvēki cenšas no tā izvairīties, jo patiesība ne vienmēr ir patīkama. Sākumā parunājies pati ar sevi, izsverot gan savas domas un jūtas, gan arī partnera attieksmi pret tiem.

Nepieņem kā pašsaprotamu to, ka otrs cilvēks domā tieši tāpat kā tu. Šī ir viena no lielākajām kļūdām, jo grūti apzināties, ka tavas jūtas ir stiprākas nekā otra. Neņemot vērā partnera darbības un emocijas, zaudējam realitātes sajūtu, kā rezultātā arī interesi no otras puses.

Vislielākā problēma ir, ka cilvēki nevēlas analizēt to, kas viņus uztrauc. Reizēm paši sevi pārliecinām, ka saspīlējumu atstāšana bez ievērības ļaus par tiem vienkārši aizmirst, taču patiesībā ir tieši pretēji. Ja vēlies, lai attiecības būtu laimīgas, veiksmīgas un ilgstošas, vienkārši nemāni sevi un otru cilvēku! Iespējams, starp jums viss rit pareizajā virzienā, taču to vajag izrunāt un noskaidrot, jo no patiesības nav jābaidās – galvenais, esi atklāta.

Problēmas rodas nerunājot

Foto: Shutterstock

Jā, tieši tik vienkārši! "Psychology Today" piedāvā stratēģiju, kura paredz attiecību partnera "pielaišanu" sev vēl tuvāk kā līdz šim. Pastāsti otram par lietām, kuras tevi iepriecina, piemēram, par došanos piknikā vai skriešanu pa jūras piekrasti . Āķis slēpjas tajā, ka jāiemācās negaidīt tūlītēju otra cilvēka reakciju, kura aicinās doties un darīt tieši šo lietu. Svarīgi, lai tas notiktu dabiski un atbilstu abu pušu vēlmēm – iespējams, arī otram ļoti tīk piknikošana, tādējādi būsiet atraduši kopīgu nodarbi, par kuru iepriekš nezinājāt.

Negatīva attiecību pieredze atstāj neatgriezeniskas pēdas cilvēka turpmākajā saskarsmē ar partneri. Ja jūti, ka šis cilvēks varētu būt tev īstais, nenoslēdzies sevī un pielaid tuvāk – tas veidos uzticību un stabilu pamatu turpmākajai attīstībai.

Lai nepalaistu garām kaut ko svarīgu, ierosini konkrētu nedēļas laiku, kuru veltīt sarunām. Nevajag uzreiz definēt to kā attiecību iztirzāšanu, jo, ja būs kaut kas sakrājies, tas sarunas laikā pats par sevi tiks aktualizēts.

Veselīgi konflikti ir pat nepieciešami

Foto: Shutterstock

Daudziem tas būs pārsteigums, bet, lai attiecības būtu ilgstoši laimīgas un neieslīgtu rutīnā, nelieli konflikti ik pa laikam nāk tikai par labu. Ne velti ir teiciens, ka pretpoli pievelkas, tāpēc attiecības, kurās šad un tad netiek piešķilta uguntiņa viedokļu apmaiņas veidā, var arī apdzist.

Cilvēkiem ir grūti atzīt, ka ir pieļauta kļūda, tāpēc daudzi konflikti kļūst par problēmu. Atgriežoties pie sākumā minētā – mēs visi mēdzam kļūdīties, bet uzdrīkstēšanās ir to atzīt. Kas vienam šķiet sīkums, otram liela sāpe, tāpēc neskati lietas tikai caur savu prizmu, bet mēģini sevi "ielikt otra kurpēs".

Pēc veselīgiem strīdiem attiecības ar laiku pārceļas jaunā līmenī, un partneri sāk viens otru labāk saprast. Protams, svarīgi konstatēt, kurā brīdī viedokļu apmaiņa pārtop pamatīgā konfliktā, kura risināšanu nevajag atlikt uz vēlāku laiku. Šis var būt arī iemesls, kāpēc katrs ar laiku aizejat savu ceļu – mazās problēmas un nepatika krājas kaudzītē un reiz pienāk laiks vadzim lūzt. Tajā brīdī reizēm pat grūti vienā teikumā definēt, kāpēc attiecības neizdevās.

Atrodi laiku kopā būšanai

Foto: Shutterstock

Atceries domāt par savām interesēm

Foto: Shutterstock

Uzmanības izrādīšana ir no svara

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!