Dzīve nav rožu dārzs, un dažkārt gadās iziet cauri ellei. Daudzām no mums ir nācies saskarties ar pārdzīvojumiem un nodevību, kad esam mēģinājušas, kā tikt galā ar sāpēm un aizvainojumu un kā savākties. Taču, izrādās, visam var tikt pāri, tikai nevajag uzreiz strēbt karstu. Ir jārīkojas gudri un apdomīgi.

Viņš tevi piekrāpa. Jā, tas ir noticis. Tas ir atgadījies nevis ar filmas varoni un pat ne ar tavu draudzeni, bet ar tevi. Tagad, kad tu divas diennaktis esi skalojusi bēdas viskijā, un šobrīd nemazgājusies sēdi pudeļu, čipšu drupaču un pašdarinātu pelnu trauku ielenkumā, ir vērts izlemt, ko gan darīt tālāk, raksta "MyJane" žurnāliste Anna Orisa.

Pirmkārt, necērt kā ar nazi karstumā

Aizmirsti visas šīs skaļās frāzes par to, ka krāpšana – tā ir nodevība, to nav iespējams piedot, uzreiz ir jāsadedzina visi tilti un citi "bla bla bla", ko ir izdomājuši skolēni vai feministes, kas savas vecumdienas sagaida kaķu kompānijā un ar konjaku. Krāpšana – tā ir tēma, kurā nav pieļaujami vispārinājumi. Ir atšķirība starp krāpšanu, kad tavs vīrietis ir sadzēries korporatīvajā pasākumā un pavadījis ar kolēģi, dod Dievs, tikai pāris minūtes bez apģērba, par ko ar grūtībām no rīta spēj atcerēties, un to, kad, piemēram, vīrietis apzināti un sistemātiski ir izmantojis jūsu guļamistabu ar citu sievieti, kamēr esi devusies pie mammas. Ja otrais variants prasa detalizētu izmeklēšanu zem mikroskopa un, visticamāk, beigsies ar tiltu nodedzināšanu, tad pirmajam gadījumam diez vai vajadzētu kļūt par šķiršanās iemeslu.

Otrkārt, atrodi iemeslu

Ak, Dievs, kāpēc tas ir noticis tieši ar mani?

Nē, ne tikai ar tevi. Vīrieši – ne mēs, un, lai vai cik grūti nebūtu to pieņemt, domā citādi. Proti, tik ļoti citādāk, ka lielāko daļu viņu domu aizņem fantāzijas par seksu. Diemžēl ne ar tevi. Negribas tam ticēt, tāpēc labāk vispār par to nedomāt, taču pilnīgi iespējams, ka, ēdot pusdienu kotletes, kuras tu vakar gādīgi viņam pagatavoji, viņš domā ne par to, kādas tev ir zelta rokas, bet pēta sekretāri un iztēlojas, kādā pozā un kur viņš viņu… Nu, pati saproti. Un tā dara ne tikai tavs vīrietis, bet visi. Pat, ja mājās viņu sagaida pārdabisks skaistums mežģīnēs un ar boršču, viņš tik un tā sapņos par citām sievietēm. Tikai diemžēl dažkārt gadās tā, ka šīs fantāzijas kļūst par realitāti. Kāpēc? Ir miljoniem variantu – no "pārcentās" ar alkoholu līdz nopietnām problēmām jūsu attiecībās. Izmazgā galvu, izmet pudeles un detalizēti tiec skaidrībā ar notikušo – tev noteikti ir jāzina iemesls. Proti, īstais iemesls, nevis "viņš vienkārši ir ēzelis!"

Treškārt, padomā, vai tu esi laimīga ar šo vīrieti

Mana draudzene ne tik sen uzzināja, ka viņas vīram ir mīļākā. Viņa to uzzināja, kad sajutās laimīgāka. Proti, vīrs negaidīti sāka viņai rīkot pārsteigumus, ieteica paņemt neplānotu atvaļinājumu, lai viņi kopā uz dažām dienām varētu aizbraukt atpūsties, apbēra ar dāvanām, apbūra ar uzmanību un mīlestību. Viņi bija kopā gandrīz 15 gadus, taču viņa pēkšņi pārcēlās uz pašu attiecību sākumu – uz to saldo konfekšu un ziedu periodu. Viņa bija laimīga un piesardzīga, tāpēc tomēr iesāka smago sarunu ar vīru, kā rezultātā viņš visā atzinās. Neieslīgšu detaļās, tikai pateikšu, ka viņi neizšķīrās. Daudzām sievietēm (īpaši jaunām un nepieredzējušām) tas liksies, kā minimums, dīvaini, taču vīrietis var neprātīgi mīlēt savu sievu un krāpt.

Un, visbeidzot, pieliec punktu!

Vai nu attiecībās, vai šajā stāstā. Nevis komatu, bet punktu. Izlēmi aiziet – ej, bet, ja piedevi, tad nekad neatgriezies pie šīs tēmas. Tikai pirms tam trīs reizes padomā un ieturi pauzi, ja tas ir nepieciešams. Piedot var praktiski visu, bet aizmirst? Aizmirst nav tik vienkārši. Tāpēc piedodot esi pārliecināta, ka šī doma tevi nenograuzīs un tu tik tiešām spēsi aizmirst notikušo. Vai tu tik tiešām varēsi, liekoties ar šo vīrieti gultā, neiztēloties svešas rokas uz viņa pleciem? Vai svešas lūpas, skūpstot viņa kaklu? Vai spēsi aizmirst, kā pārdzīvoji to vakaru? Kā nevarēji sazvanīt, kā raudāji un nevarēji aizmigt, bet viņš tajā laikā…? Spēsi? Vai tomēr šis murgs tevi mocīs visu atlikušo mūžu?

Tā ir tava dzīve, un no tava lēmuma daudz kas ir atkarīgs, tāpēc nesteidzies – šis nav veikals un tas nav šampūns, ko tu izvēlies. Nesaki uzreiz visu, ko domā, jo tajā brīdī tu neko labu nedomā. Atslābsti, atvelc elpu, saved kārtībā domas. Vērsies pēc padoma pie cilvēkiem – akli tiem neseko, bet vienkārši uzklausi citus viedokļus. Tas ir ļoti svarīgi, jo cilvēki no malas labāk var saskatīt to, ko neredzi tu. Taču vislabāk, ja ir tāda iespēja, vērsies pie profesionāla psihologa. Tava turpmākā dzīve ir pareiza lēmuma, nevis izmisuma soļa vērta. Nesteidzies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!