Foto: PantherMedia/Scanpix
Laika gaitā sabiedrībā ir iesakņojies priekšstats, ka stiprā dzimuma pārstāvji par seksu domā vismaz reizi septiņās sekundēs, tomēr kādā pētījumā pierādīts, ka vīrieši intīmā tuvībā patiesībā ir ieinteresēti krietni mazāk, vēstī "Daily Mail".

Tāpat pētījumā atklāts, ka vīrieši pārspīlē ne tikai savu interesi par mīlēšanos, bet arī patieso seksa biežumu.

Pētījumā tika aptaujāti 101 vīrietis un 101 sieviete, aizpildot anketas par jautājumiem, kas skar seksuālās veselības un dzimumdzīves aktivitātes kvalitāti, iespējamās disfunkcijas un apmierinātību ar savu mīlas dzīvi.

Katram no dalībniekiem tika piešķirta arī īpaša dienasgrāmata, kurā mēneša garumā bija jāfiksē savas seksuālās aktivitātes, norādot gan reālo dzimumaktu biežumu, gan uzbudinājuma pakāpi ikdienā un domas par intīmu tuvību.

Savukārt mēneša beigās katrs no dalībniekiem aizpildīja tiešsaistes anketu par jautājumiem, kas noskaidroja to mīlas dzīves specifiku pēdējā mēneša laikā.

Pētījuma rezultātā atklājās, ka krietni adekvātāk savu intīmās dzīves aktivitāti vērtē sievietes, savukārt visi tā dalībnieki, īpaši vīrieši, ikdienas dienasgrāmatā tika norādījuši zemāku vērtējumu savai seksualitātei nekā to fiksēja mēneša beigās pildītā anketa.

Tāpat pētījuma rezultātus būtiski ietekmēja tā dalībnieku garastāvoklis – atklājās, ka cilvēkiem, esot labā noskaņojumā, ir tendence savus mīlas dzīves panākumus pārspīlēt.

Pētījuma vadītāji tendenci vīriešiem pārspīlēt savus seksuālos sasniegumus skaidro ar kultūras un sabiedriskās domas radītiem stereotipiem, kas cilvēku prātos iesakņojušies jau kopš cilvēces pirmsākumiem, tādējādi mainot arī vīriešu priekšstatus pašiem ar sevi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!