Attiecību veidošana ir prasme, ko daudzi apgūst caur kļūdām vai šķietami tā arī nekad neapgūst. Kādas tad ir tās biežākās kļūdas, ko pieļauj sievietes? Savā viedoklī raidījumā "Starp mums runājot" dalās psiholoģe Anita Rošāne.

"Zāģēšana, pieprasīšana, uzstāšana un vīrieša lietu darīšana," biežākās sieviešu kļūdas attiecībās uzskaita Rošāne. Viņa ir pārliecināta, ka sievietes bieži aizmirst, ka pat tad, ja viņas var visu izdarīt, tas nebūt nenozīmē – viss ir jāizdara pašai. "Es varu visu atnest un uznest, bet kāpēc to darīt? Ja blakus ir kungs, ko tad viņš darīs – turēs tavu somiņu?" piemēru min psiholoģe.

Jautāta par to, kas tad notiek, ja sieviete pati izvēlas uznest, Rošāne atbild: "Tad ar laiku viņa sāk stāstīt, ka nav normālu vīriešu, cik viņai grūta dzīve un ka viņai nav paveicies ar to, kas viņai ir apkārt." Psiholoģe kopā ar citiem studijas viesiem nonāca pie secinājuma, ka ir jādod iespēja otram sevi pierādīt, nevis jākritizē.

Rošāne arī norāda, ka viņai ikdienā atkārtoti nākas saskarties ar sievietēm, kas pārāk bieži uzņemas iniciatīvu. Kā piemēru viņa min gadījumu, kad sieviete pasaka vīrietim, ka vēlas, lai viņu aizved uz restorānu un pēc ļoti neilga laika sāk dusmoties, ka tas nav izdarīts. "Vienkārši vajadzēja ļaut vīrietim pašam izdomāt," saka psiholoģe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!