"Man vienkārši patīk iepriecināt lielu skaitu cilvēku," atklāj rēzeknietis Ainārs Olūtnieks, kurš pirms aptuveni pusotra gada radīja "Instagram" kontu "dailypurrr". Tajā katru dienu viņš publicē vienu uzzīmētu kaķi. Pirms laika Aināra kontu pamanījušas un izcēlušas arī pasaulē populāras mājaslapas, piemēram, "9gag.com" un "Bored panda", kuras palīdzējušas dizainerim sasniegt brangu sekotāju pulku – 114 tūkstošus.

Ainārs stāsta, ka ideja radusies spontāni – īpašā blociņā viņam bijušas apkopotas dažadas ieceres: "Vienā jaukā dienā nolēmu, ka vajag pārskatīt blociņu un uzdūros kaķu zīmēšanas idejai. Eksperimenta pēc uzzīmēju pirmo bildīti. Ieliku internetā un pa druskai sāku zīmēt katru dienu." Asprātīgajā kontā tiek publicēts viens zīmējums katru dienu pusotru gada garumā, izņemot brīvdienas.

View this post on Instagram

A post shared by @dailypurrr on Dec 14, 2018 at 6:06am PST

Taujāts par to, kāpēc izvēlējies attēlot tieši kaķus, Ainārs norāda, ka tieši šis dzīvnieks ir viņa iecienītākais. Turklāt arī pašam mājās esot kaķis. "Man kaut kā bija tā sapratne, ka internetu ir pārņēmuši kaķi," atklāj Ainārs, piebilstot, ka šī tēma noteikti būs aktuāla arī nākotnē. Rēzeknietis pēc profesijas ir grafiskais dizaineris, savukārt viņa izglītība – vides dizaineris. Ainārs smejas, ka šobrīd šis ir nejaušs un māksliniecisks hobijs.

Omulīgo kaķu zīmētājs stāsta, ka pūkaiņus meklē interneta attēlos vai arī izmanto tos, kurus atsūta cilvēki. Tad katru darba dienu ap pulksten 16 viņš publicē jaunu veikumu, kurš ir veidots speciāli tā, lai izskatītos kā zīmēts ar roku. Ainārs izmanto speciālu dizaineru programmu, tāpēc zīmējums uzreiz ir digitāls.

View this post on Instagram

A post shared by @dailypurrr on Dec 6, 2018 at 6:11am PST

Jau iepriekš dizaineris bija izmēģinājis dažādas idejas vairākās nozarēs, tāpēc sākumā par "dailypurrr" apkārtējiem nav atklājis. "Šoreiz biju nolēmis, ka sazīmēšu 50 zīmējumus, un tikai tad to izpaudīšu. Par šo kontu līdz 50 zīmējumiem nezināja neviens – ne mana meitene, vecāki, ne draugi. Es domāju, ka es kārtējo reizi to visu atmetīšu," stāsta Ainārs. Kad bija sazīmēti jau 90 kaķi, rēzeknieša veikumu pamanīja portāls "9gag.com".

"Vakarā gāju gulēt man bija savākti 500 sekotāju pa trim mēnešiem, no rīta pamodos un skatos, ka ir 1100 sekotāju. Es nesapratu, kas notiek, sāku atjaunot – sekotāji burtiski katru sekundi auga pa simtam. Skrēju ātrāk zīmēt jauno kaķi. Komentāros apjautājos, no kurienes cilvēki uzzinājuši, un izrādījās, ka manus zīmējumus publicējuši "9gag" "Instagram" kontā," par ceļu līdz vairāk nekā 100 tūkstošiem sekotāju atklāj Ainārs. Viņa zīmētais kaķis portāla publikācijā saņēmis 600 tūkstošus "patīk" zīmes. "Viņiem tas ir standarta cipars, bet ja tu pirmo reizi ko tādu redzi, tas ir traki," piebilst dizaineris.

View this post on Instagram

A post shared by @dailypurrr on Jan 30, 2019 at 6:00am PST

Pāris dienās Aināra konts bija savācis pirmos 10 tūkstošus, tomēr 230 līdz 250 zīmējumu posmā viņam jautājumus uzdevuši portāla "Bored panda" pārstāvji. "Es nezināju, kas tas ir par resursu, vienkārši atbildēju," skaidro zīmējumu autors. Arī šī resursa lielais sekotāju skaits palīdzējis gūt vēl aptuveni 20 tūkstošus sekotāju. Taujāts par cilvēku atsauksmēm, Ainārs norāda, ka nevienu negatīvu atsauksmi nav dzirdējis: "Cilvēki priecājas. Daudziem tas katru dienu ir kā neliels rituāls – ieiet un sagaidīt zīmējumu."

Dizaineris atzīst: "Varbūt liekas, ka sasniedzu kādus griestus vai vēl kaut ko, bet tad saproti, ka "Instagram" ir cilvēki, kuriem ir simtiem miljoni sekotāju. To griestu principā vispār nav – te ir tikai jāstrādā un jāstrādā." Viņš piebilst, ka šis hobijs nav par naudas pelnīšanu: "Man vienkārši patīk iepriecināt lielu cilvēku skaitu, ja ir tāda iespēja." Turklāt 20 Aināra izvēlētus kaķu zīmējumus varēs apskatīt arī klātienē – Lūznavas muižā no 8. februāra līdz 8. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!