Foto: Shutterstock
Rūpes par savu bērnu ir nepieciešamas, tomēr dažkārt tās mēdz būt pārspīlētas un var izpausties pārmērīgā uzmanībā arī attiecībā uz apģērbu. Pēdējā laikā populāri ir ietērpt savus mazuļus multfilmu un pasaku tēlos, meitenes liekot iejustos princešu un feju, puišiem – prinču un supervaroņu ādā. Ir arī vecāki, kas bērniem izvēlas tādu apģērbu, ka rodas neizpratne, ko viņi ar to ir vēlējušies pateikt.

Katram cilvēkam ar apzīmējumu "dīvains" ir citas asociācijas, un tas bieži vien ir gaumes jautājums, ja runa ir par apģērbu. Tomēr, ja acij kaut kas tērpā šķiet nepievilcīgs, ir skaidrs, ka kaut kas tiešām nav kārtībā. Ja pieaugušais izvēlas neparastu apģērbu, tad varbūt viņš vēlas kādu ar to pārsteigt vai pievērst uzmanību, bet kā ir ar bērniem? Ko vecāki grib pateikt, ietērpjot savus bērnus, īpaši meitas, dīvainās kleitās, biksēs vai aksesuāros?

Vissarežģītāk ir ar pavisam maziem bērniem, kuri paši nevar pateikt mammai vai tētim: "Es to nevilkšu mugurā, man nepatīk!" Un tas ir ne tikai tāpēc, ka varbūt mazulis vēl nav iemācījies runāt, bet tāpēc, ka viņam vēl nav radies savs viedoklis par to, kas ir glīti, saskaņoti, eleganti un kas nav.

Šajā attēlā redzamajā fotogrāfijā redzama glīti ģerbta meitenīte, tomēr matu aksesuārs ar Mikipeles elementiem ir divdomīgs. Var jau būt, ka mamma ir vēlējusies to labāko, bet, iespējams, meitenīte pati tādu neizvēlētos.

A photo posted by Fashion Kids (@fashionkids) on Jun 18, 2016 at 10:30am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!