Foto: Shutterstock

Daudziem vīriešiem apģērba pirkšana sagādā pamatīgas galvassāpes, bet jaunu drēbju iegāde par izdevīgāku cenu var būt dubultliels izaicinājums. Lai vai kā, tomēr mūsdienās stiprā dzimuma pārstāvjiem sava garderobe jāatsvaidzina vismaz reizi pusgadā, un vasaras atlaižu sezona tam ir lieliski piemērota. Lai vīriešiem vasaras iepirkšanās nesagādātu raizes, tirdzniecības centrs "Domina Shopping" ir sagatavojis padomus, kā kungiem izvēlēties sev piemērotu apģērbu par pieņemamām cenām. Šie padomi noteikti būs noderīgi arī dāmām, kuras bieži vien saviem vīriešiem ir galvenais stila konsultants.

Ieskaties žurnālos

Pirmais solis, ja vīrietim pašam nepadodas apģērbu kombinēšana, ir izpētīt vīriešu dzīvesstila žurnālus. Tas ir lielisks špikeris tam, lai no dārgo zīmolu reklāmām vai stilistu īpaši sagatavotām apģērbu atlasēm smeltos idejas, kāda stila drēbes ir modē un kā tās labāk savstarpēji kombinēt. Vajag izvēlēties apģērbu komplektus, kas patīk, nofotografēt tos ar telefonu un izmantot kā paraugu dodoties iepirkties - tas palīdzēs atrast ko līdzīgu demokrātiskāku zīmolu veikalos.

Klasiskas vērtības

Kungiem, tāpat kā dāmām, starpsezonas izpārdošanas laikā primāri jāizvēlas universālas garderobes pamatlietas, jo tās neiziet no modes. Džinsi jāizvēlas vidēji vai pavisam tumši bez caurumiem, balinājumiem un nevajadzīgām kabatām. Balts krekls ir viens no svarīgākajiem vīriešu garderobes elementiem, jo tas ir universāls, der visiem dzīves gadījumiem. Tomēr arī pāris krekliem zilos toņos noteikti vajag atrast vietu skapī, izvēloties pieguļoša (slim-fit) vai ierasto (regular) piegriezumu. Polo krekli ar īsām piedurknēm un T-krekli iederēsies ikdienas vai brīvdienu stilā. Bet ar melnu ādas jostu un klasiskām ādas kurpēm iespējams padarīt elegantu pat visparastāko ikdienas tēlu.

Izmēram ir nozīme

Tas, vai apģērbs ir par šauru, parasti vīriešiem nesagādā problēmas, bet kā saprast, vai tas ir pārāk liels? Ja drēbes būs divus izmērus par lielu, to valkātājs izskatīsies divus izmērus resnāks, bet tas nevienam nav vajadzīgs. Ikviens, pat lielo izmēru valkātāji, izskatīsies daudz labāk, nēsājot precīzi sava izmēra apģērbu, jo tas der vislabāk. Krekliem jāpiekļaujas augumam, tie nedrīkst nokarāties gar sāniem un, it īpaši, plecu daļā. Krekliem ar īsām piedurknēm tām jābūt pietiekami brīvām, lai varētu brīvi ielikt vienu vai divus pirkstus aiz malas. Garās piedurknes nedrīkst nosegt plaukstas. Bikses nedrīkst būt apspīlētas kājstarpē un stāvot kājās nedrīkst krist līdz pat zolēm.

Iepērcies gudri

Ja atlaižu laikā izdevies atrast kaut ko, kas lieliski der un patīk, lietderīgi būtu nopirkt vairāk, proti, viena piegriezuma kreklu dažādās krāsās. Tomēr svarīgi atcerēties, ka masveidā labāk pirkt vienkrāsainas drēbes, jo, atšķirībā no raibajām sezonas aktualitātēm, tas būs ilgtermiņa risinājums, turklāt vienkrāsainas drēbes ir vieglāk kombinēt ar citiem apģērbiem. Un saprotot, ja kāds veikals piedāvā konkrētai gaumei atbilstošas lietas, vērts pieteikties tā klienta kartei, kas sniedz papildu atlaides, bonusus un īpašus piedāvājumus.


T/c "Domina Shopping" ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Rīgā, kas saviem apmeklētājiem ne vien sniedz plašas iepirkšanās iespējas, bet arī piedāvā gūt pozitīvas emocijas un jaunas zināšanas un interesanti pavadīt brīvo laiku. Tajā atrodas vairāk nekā 170 veikalu, tostarp visplašākajā izvēlē tieši apavu un bērnu preču tirdzniecības vietas. Tāpat ir pieejams skaistumkopšanas centrs, sporta zāle ar plašu un modernu SPA zonu, kafejnīcas un restorāni, kā arī dažādu pakalpojumu sniegšanas vietas – pasts, apdrošināšanas iestādes un banku filiāles, ķīmiskā tīrītava, apģērbu šūšanas un labošanas iestāde, apavu ražošanas un labošanas iestāde, kā arī atslēgu serviss. Tirdzniecības centra "Domina Shopping" pārvaldītājs ir SIA "Baltic Red".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!