Foto: Shutterstock
Apavu iegāde vienmēr ir diezgan atbildīgs process – ir jānopērk tādi apavi, kas būs ērti un patiešām patiks. Protams, bieži vien atrast īstos apavus nav nemaz tik vienkārši. Vēl jo vairāk, ja nepieciešams iegādāties sporta apavus ikvakara krosiņam. Lai palīdzētu nopirkt pareizākos sporta apavus, "Webmd" sniedz dažus padomus!

Jāsaka, ka šobrīd sporta apavi ir arī lieliska modes "odziņa", tomēr atceries, ka tam nevajadzētu būt kritērijam, pērkot apavus. Sporta apavus pērc pēc to atbilstības konkrētajam mērķim – šajā gadījumā skriešanai – un koncentrējies uz to ērtumu, nevis vizuālo izskatu.

Tāpat, lai iegādātos ērtus apavus, svarīgi izzināt savu pēdu specifiku – varbūt ir kāds kauliņš, kāda vieta, kas ir deformējusies vai ir daudz jutīgāka. Par to visu ir jāpadomā iepriekš, lai nopirktie apavi nespiestu.

Ja visu mūžu tev ir bijis 39 apavu izmērs, tad tas nenozīmē, ka visi 39 izmēra apavu pāri būs piemēroti. Izmēri ir atkarīgi no to ražotāja, turklāt var mainīties arī pats kājas izmērs.

Tāpat sporta apavu medībās labāk dodies vakarā, jo tad kājas pēc garās dienas ir piepampušākas - gluži tāpat ir tad, kad esi skrējienā. Ja iegādāsies apavus no rīta, var gadīties, ka tie tomēr nedaudz spiedīs.

Foto: Shutterstock
Protams, bieži vien iegādājamies nedaudz ciešākus apavus ar domu, ka tie iestaigāsies un kļūs ērtāki, tomēr nevajadzētu nopirkt apavus, kas neder kā uzlieti un nav ērti. Tie neiestaigāsies! Pastaigā pa veikalu, izjūti tos un tikai tad veic lēmumu par to iegādi.

Iegādājoties sporta apavus, vērts būtu izvēlēties tādus, kuru purngalā paliek neliela rūme, piemēram, puscentimetrs, lai atstātu nelielu rezervīti un apavi neizrādītos par ciešu. Taču noteikti nevajag iegādāties sporta apavus ar tik lielu rezervīti, ka apavi cilātos.

Vērts izvēlēties arī tādus apavus, kas ir atbilstoši cenai. Šis ir diezgan pinķerīgs ieteikums, jo jāsaprot, ka skriešanai paredzētie apavi nebūs sevišķi lēti. Tomēr nevajadzētu arī pārāk pārmaksāt, jo bieži vien maksājam tikai par skaisto dizainu, kas kājām un mūsu ērtumam neko neizsaka.

Pēc noskrietiem vairākiem simtiem kilometru noteikti jāsāk pētīt savi apavi – ja zole ir nodilusi vai apavos radušies kādi citi defekti, noteikti būtu jāiegādājas jauni skriešanai paredzēti apavi, jo tie vairs nesagādā vēlamo komfortu.

Raksts tapis tematiskā projekta "Domina Shopping vasara" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!