Foto: Shutterstock
Jau no Ādama un Ievas laikiem ēdiens ir kas vairāk nekā tikai enerģijas avots – to var arī izmantot, lai iekvēlinātu sevi un savu partneri. Gatavojoties Visu mīlētāju dienas svinēšanai, tev noteikti būs noderīgi uzzināt, ka ir virkne produktu, kas īpašā veidā ietekmē mūsu organismu un var paspilgtināt arī seksuālo baudījumu.

Mīlētāju dienas noskaņās, piedāvājam iepazīties ar portāla "Alternet" izveidoto 10 produktu sarakstu, kas, baudīti pirms kaislīgas nakts, var palīdzēt uzlabot mīlas dzīvi.

Vīģes

Foto: Shutterstock

Vēstures liecības liek domāt, ka vīģes bija arī Kleopatras mīļākie augļi, savukārt senie grieķi tās asociēja tikai ar mīlestību un auglību.

Ķiploki

Pārsteigums? Jā, ķiplokiem piemīt specifisks aromāts, tie ir asi un kodīgi, tomēr uz vīriešiem ķiploki var iedarboties kā sava veida "viagra". Ķiplokos esošās vielas veicina asinsriti un uzlabo gremošanas procesus. Starp citu, ja vēlies baudīt ēdienu, kurā ir pievienots ķiplociņš, pievieno tam arī pētersīļus - tie neitralizēs specifisko smaržu, bet garšu tikai papildinās!

Medus

Foto: Shutterstock

Ja testosterona koncentrācija asinīs ir pārāk zema, vīrietim strauji krītas vai pilnībā zūd libido, viņam ir erekcijas problēmas, kā arī vājinās orgasms. Tādēļ labāk neriskēt un vismaz reizi dienā apēst pa tējkarotei medus. Uzlabos gan seksuālo, gan vispārējo veselību!

Sparģeļi

Mēdz teikt, ka sparģeļi vizuāli atgādina fallu, sajūtas pēc sparģeļu notiesāšanas varot salīdzināt ar to, kā cilvēks jūtas "spāņu mušiņu" (spēcīga afrodīzija) ietekmē.

17. gadsimtā angļu tirgotājs Nikolass Kulpepers postulēja, ka sparģeļi "atdzīvina iekāri vīrietī un sievietē". Acīmredzot, ne bez iemesla: sparģeļi ir lielisks kālija, šķiedrvielu, A, C un B6 vitamīna, tiamīna un folijskābes avots. Sparģeļi arī veicina histamīna veidošanos organismā - tas nepieciešams abiem dzimumiem, lai sasniegtu orgasmu.

Šokolāde

Foto: Shutterstock

Banāni

Banāna formas dēļ šī augļa saistība ar seksualitāti un erotiku ir itin skaidra. Banāni ir bagātīgs kālija, magnija un B vitamīna avots. Dzeltenajā auglī esošās helāta minerālvielas un bromeliada ferments uzlabo vīrieša libido.

Avokado

Foto: Shutterstock

Katoļu garīdznieki Spānijā uzskatīja, ka šis auglis nenoliedzami ir seksuāls, tāpēc viņi to savulaik aizliedza.

Avokado ir bagāts folijskābes, B6 vitamīna un kālija avots, turklāt papildus jutekliskajām īpašībām un spējai uzlabot seksuālo iekāri, avokado palīdz uzlabot arī imūnsistēmu.

Mandeles

Sendienās mandeles tika uzskatītas par auglības simbolu. Dzejnieki un mācītāji bija vienisprātis - mandeļu aromāts atmodina sievietēs kaisli. Savukārt mūsdienu zinātnieki pārliecinājušies, ka mandeles ir bagātīgs E vitamīna, magnija un šķiedrvielu avots.

Mandeles, gluži tāpat kā citi rieksti, spēcina organismu, veicina smadzeņu darbību, kā arī tām var būt uzbudinoša iedarbība.

Baziliks

Foto: Shutterstock

Austeres

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!