Skapja kārtošana un tīrīšana vairumam sieviešu saistās ar ne pārāk tīkamām izjūtām – dilemma par to, ko mest ārā un ko tomēr paglabāt valkāšanai rada gan apjukumu, gan raizes. Turklāt nereti skapja saturs vienkārši tiek pārkārtots, no liekajām mantām patiesībā neatbrīvojoties.

Lai no tā izvairītos un apgūtu prasmi efektīvi organizēt savu garderobi, kas likumsakarīgi paredz arī modernāku un kvalitatīvāku izskatu, iepazīsties ar ekspertu padomiem lielajai skapja tīrīšanai, ko apkopojis arī "Cosmopolitan".

Pirmais kontroljautājums – vai es to esmu uzvilkusi pēdējā pusgada laikā?

Ja tava atbilde ir noraidoša, ņem vērā, ka, visticamāk, konkrētais apģērbs tā arī paliks neuzvilkts, jo tas skapī nostāvējis jau sezonu. Nelolo ilūzijas, ka kleitu vai mēteli uzvilksi apģērbam piemērotos laikapstākļos un tā vietā ziedo novecojušos apģērbus labdarībai!

Ko iesākt ar traipiem un defektiem?

Aplūko bojātos apģērbus un, ja traipus iespējams iztīrīt vai defektus salabot, kā arī vēlies konkrēto lietu valkāt nākotnē, paglabā to un saved kārtībā. Bet, ja defekti nav likvidējami, atvadies no drēbes. Pirmkārt, ja traipus vai caurumus, kas nav labojami, redzi tu, tos redzēs arī citi, otrkārt, ja tu neiegādājies netīras preces, tad kāpēc tādas glabāt skapī?

Novalkāšanās pakāpe

Šis ir biežākais klupšanas akmens, ar kādu, kārtojot skapjus, sastopamies. Visticamāk, novalkātās lietas vēlies paglabāt tā dēvētajām "mājas drēbēm". Tomēr, ja ielūkosies skapī, tu redzēsi jau nelielu kaudzīti ar veciem t-krekliem, blūzēm un šortiem, kas aizņem vien lieku vietu, jo mājās patiesībā valkā vien pāri iecienīto šortu, t-kreklu un džemperu.

Izvērtē apģērbus, ko esi nolēmusi paglabāt "otrajai dzīvei" mājās un, ja secini, ka tie tā arī paliks, gaidot savu kārtu skapī, nodod tos labdarībai!

Sāpīgākais jautājums – vai tas der?

Teju katrai sievietei skapja tālākajos plauktos ir paglabātas "tievās" drēbes jeb vismaz vieni džinsi, svārki un blūze, kas savulaik derēja, bet nu ļauj gremdēties vien jaukās atmiņās. 

Izvērtē kritiski, vai pie agrākā izmēra patiesi spēsi atgriezties un drēbes atkal valkāsi, vai tomēr pienācis laiks pilnībā iekāpt jaunā izmēru kategorijā un, ja vien ar konkrētajiem tērpiem nesaistās arī patiesi skaistas un emocionālas atmiņas, atbrīvojies no liekā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!