Foto: Shutterstock

Viedtālruņi ir kļuvuši par neiztrūkstošu daļu teju katra cilvēka ikdienā, taču to lietošana dzīvi ne tikai atvieglo, bet arī mazina tās krāsas. Šai sakarā par lietām, ko ikdienā palaižam garām, aizskatoties viedtālruņa košajā ekrānā, aicina aizdomāties portāls lifehack.org.

Tu pazaudē idejas, problēmu risinājumus un iedvesmojošas domas

Bendžaminam Franklinam savulaik dienas kārtībā bija īpaši ieviesta nodarbe – "Brīvo asociāciju laiks". Šai dienas daļā viņš nedarīja neko citu, izņemot ļaušanos apziņas plūsmai, kā rezultātā valstsvīra labākās idejas tapa tieši šai laikā. Visticamāk, tu šādu brīžus savukārt velti vien viedtālruņa ekrāna pārlūkošanai, tā aplaupot sevi gan ideju, gan problēmu risinājumu ziņā.

Brīnišķīgie laikapstākļi aiz loga

Krāsainās rudens lapas, lēni krītošās sniegpārsliņas vai pirmie saplaukušie koku zari… Daba savā daudzveidībā ir apbrīnojama un patiešām spēj iedvesmot, taču, ne reizi neparaugoties sev apkārt, mēs to visu diemžēl palaižam garām.

Ielu māksla

Visticamāk, ik dienas mēro vienu un to pašu maršrutu, dodoties uz vai no darba. Taču cik kārtīgi patiesībā pazīsti ceļu, pa kuru tik bieži staigā? Kas redzams uz māju sienām, kādi ir to rotājumi un citas neparasta apkārtējās vides detaļas?

Talantīgie ielu mūziķi

Arī mūsu galvaspilsēta šai ziņā nav izņēmums – uz ielām iespējams sastapt neskaitāmus patiešām talantīgus mūziķus, kuru neviltotais sniegums iedvesmo un ļauj uz mirkli atslēgties no ikdienas raizēm.

Pilsētas burvība

Ja dienas gaitās dodies agri, tev ir ekskluzīva iespēja vērot to vēl "iemigušu" – brīdis, kurā tā mostas, ir maģisks. Ļauj sev to izbaudīt!

Drošība

Aizraujoties ar lūkošanos tālrunī, vari nepamanīt luksoforu, brīdinājuma zīmes, pārējos satiksmes dalībniekus un citas nianses, tā apdraudot savu drošību un pat dzīvību.

Jautri mirkļi un sadzīviskas ainiņas

Nebēdnīgi suņi, amizanti bērni un kolorītas tantiņas, kas pļāpā, sēžot uz soliņiem tuvējā parkā – ikdienā sastopam tik daudz interesantu cilvēku un piedzīvojam tik daudz krāsainu mirkļu, ka dzīve gluži vienkārši nespēj kļūt garlaicīga. Taču, pētot Facebook jaunumus tālrunī, tā diemžēl ātri vien kļūst vienmuļa, jo šos skaistos brīžus tu gluži vienkārši palaid garām.

Ēdiena garša

Kad ēdiens ir aplūkots un nofotografēts, tu to apēd, pat neizbaudot garšu, jo uzmanība vairs nav pievērsta maltītei. Maini šo paradumu, iemācoties ēdienu sagaršot, izbaudīt tā aromātu un priecāties arī par izskatu bez viedtālruņa starpniecības.

Enerģētika, kas valda koncertos

Klausoties sev tīkama mūziķa sniegumu, koncertā valdošā enerģētika mūs uzlādē un uz brīdi atrauj no ikdienas realitātes. Neatņem sev šo burvību, fotografējot un filmējot mūziķi.

Sev tuvu cilvēku dzīves detaļas

Darba diena, piedzīvotais skolā, panākumi treniņā, jaunais vaļasprieks… Cik daudz no sev tuvu cilvēku stāstītā, kā arī līdz galam nepateiktā, ko būtu jādzird, tu saklausi patiesībā? Vērts aizdomāties, vai ne?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!