Foto: Shutterstock
Gada aukstajā sezonā un svētku laikā mūsu mājās ienāk tieši šim periodam raksturīgi aromāti. To labās un vērtīgās īpašības skaidro arī portāls realsimple.com.

Skuju smarža

Ziemassvētku eglītes aromāts rada ne tikai svētku sajūtu, bet arī lieliski cīnās pret stresu. Kādā pētījumā atklāts, ka cilvēki, kuri 15 minūtes pastaigājas pa skujkoku mežu, jūtas mierīgāki un laimīgāki nekā pirms pastaigas.

Piparmētru smarža

Piparmētru aromāts vairos enerģiju un uzlabos koncentrēšanās spējas, kā arī gremošanas trakta darbību, samazinot apetīti un veicinot barības pārstrādāšanos. Pētījumos arī atklāts, ka cilvēki, kuri vismaz reizi dienā pasmaržo piparmētras (piemēram, dzerot to tēju), nedēļā apēd par 1800 kalorijām mazāk.

Šokolādes smarža

Tumšā šokolāde ir ne tikai viens no veselīgākajiem našķiem, bet tās smarža arī uzlabo atmiņu, apliecina Jēlas Universitātes pētnieki. Lielisks iemesls, lai atļautos šo gardumu biežāk!

Kanēļa smarža

Prāta asumu uzlabo ne tikai piparmētru un šokolādes, bet arī kanēļa garšvielas aromāts. Tas uzlabo kognitīvās spējas, tāpēc pievieno šķipsniņu kanēļa savai rīta kafijai un vairo produktivitāti visā dienas garumā!

Vaniļas smarža

Ja vēlies justies laimīga un mierīga, rūpējies par vaniļas smaržu savās mājās! Tā ne tikai vairo laimes sajūtu un mieru, bet arī efektīvi mazina depresiju un aizkaitinātību, teic eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!