Foto: Shutterstock
Saprotams, ka rīti ne vienmēr iesākas tik raiti, cik gribētos. Kaut stundā, kurā esam nozvērējušās padarīt visu, lai laicīgi būtu darbā, var notikt lērums aizķeršanās, kas var nobremzēt visu rītu un aizkavēt no laicīgas ierašanās darbā. Kuras ir tās kļūdas, ko mēdzam pieļaut? Šoreiz atbildes ir "Bustle" komandai.

Nepietiekams miega daudzums. Ja būsi neizgulējusies un sabozusies jau no paša rīta, tavs rīta ieskrējiens var būt gauss jau no pašām pirmajām minūtēm, kad būsi atvērusi acis. Protams, ne vienmēr izdodas laicīgi aiziet gulēt, tomēr sevi pašas labad būtu jāsaprot, cik ilgs miegs ir nepieciešams, lai jaunu dienu varētu uzsākt enerģijas pilna.

Tāpat, kad nākamreiz dosies gulēt, ir lietas, no kurām izvairīties pirms došanās pie miera, lai miegs būtu saldāks. Ja tev ir problēmas ar iemigšanu, iespējams, noderēs šie padomi, kā atvilināt miega peli.

Piemēram, psihologs Maikls Breuss, kurš specializējas miega īpatnībās, piedāvā cilvēku tipu iedalījumu četrās vienībās, pēc to gulēšanas paradumiem. Šeit vari iepazīties ar viņa cilvēku sadalījumu lāčos, vilkos, lauvās un delfīnos un to, kā šiem tipiem labāk plānot savu dienu, lai tā būtu maksimāli produktīva.

Gaismas neielaišana istabā. Kad dodamies gulēt, esam paradušas aizvilkt biezākos aizkarus, cerot uz netraucētu miegu. Tomēr tieši dienas gaismas neielaišana istabā ir tā darbība, kas aizkavē paredzēto ritmu, proti, kad saules stari iespīd istabā, laiks celties. Tiesa, šajā tumšajā ziemas laikā šis padoms īsti nederēs, jo, verot acis ciet un no rīta ceļoties, ir tumšs, tomēr vērts šo padomu likt aiz auss priekšdienām.

Modinātāja signāla pārlikšana. Kurš gan nav reizi pa reizei nogrēkojis un atlicis modinātāju? Tikai vēl piecas minūtes... Tomēr bieži vien šīs piecas minūtes pārvēršas ilgākā laikā, un, ja tomēr arī piecelies pēc šīm piecām minūtēm pastāv ļoti, ļoti maza iespēja, ka jutīsies par kripatiņu labāk. Šeit vari nedaudz detalizētāk iepazīties ar to, ko patiesībā organisms nodara modinātāja zvana atlikšana.

Foto: Panthermedia/Scanpix

Visu skaistuma rutīnas darbiņu atlikšana uz rītu. Lai arī kā mums patiktu tikko mazgāti mati, piemēram, garo matu īpašniecēm tas ir sarežģīts process, kas paņem arī diezgan daudz laika. Šampūns, kondicionieris, žāvēšana, veidošana – tas var patiešām aizņemt diezgan ilgu laiku. Iespējams, vērts apdomāt vismaz šo rituālu pārcelt uz vakaru, lai no rīta nebūtu arī jāriskē aukstumā doties ar mitriem matiem. Tas pats attiecas arī uz apģērba izvēli. Bieži vien gan gadās, ka vakarā izraudzītais drēbju komplekts pie sirds neiet, tomēr, ja no rīta nav skaidra vīzija, ko tērpt, var gadīties, ka kāda apģērba detaļa būs netīra, kāda neizgludināta, kāda mistiskā kārtā pazudusi. Ietaupi laiku un sagatavojies jau iepriekšējā vakarā.

Pusdienu pagatavošana līdzņemšanai. Vai uz darbu līdzi ņem kādu našķi vai maltīti, ko gardi notiesāt pusdienu pārtraukumā? Parūpējies par to jau laicīgi – apdomā un pagatavo sirdij tīkamo. Pa nakti nekas ļauns ledusskapī ievietotam ēdienam nenotiks.

Starp citu, šeit vari iepazīties ar veidu, kā saplānot ēdienreizes par spīti nenormētam darba grafikam.

Mājas darbiņu apdarīšana. Protams, ja laiks atļauj, kāpēc gan nesaklāt gultu un nenomazgāt no rīta sašmucētos traukus? Tomēr rīta stundā būtu svarīgi sakārtot savas prioritātes – vai esi pārliecināta, ka visam atliks laiks? Tā vietā sāc ar pašu galveno, savedot sevi kārtībā, un tikai tad prāto, vai atliek brītiņš mājas uzkopšanai un citiem darbiņiem, ko, iespējams, vari atlicināt arī uz vēlāku.

Kafijas iedabūšana sistēmā. Un, protams, ja sevi sauc par to cilvēku, kas bez kafijas nevar iesākt dienu, pārliecinies, ka kafija sistēmā nonāk labi ātri, lai tevī parādītos vajadzīgais mundrums.

Šeit vari aplūkot iemeslus, kāpēc no rītiem būtu vērts izbaudīt melno enerģijas dzērienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!