Foto: Shutterstock
Ikvienam no mums gadās "melnās" dienas, kad neveicas nekas no iesāktā un šķiet, ka visa pasaule ir burtiski sazvērējusies pret mums. Ja arī tevi laiku pa laikam piemeklē šī sajūta, iepazīsties ar lifehack.org apkopotajiem padomiem jeb noderīgām atziņām, ko ņemt vērā dzīves tumšākajās stundās.

Neviena dzīve nav nevainojama

Ir labi uzstādīt plānus, mērķus un izrādīt ambīcijas, tomēr atceries, ka ne visu iespējams sasniegt tūlīt un uzreiz. Neesi pārlieku prasīga pret sevi un apkārtējiem, pretējā gadījumā tava dzīve būs viena vienīga vilšanās jūra.

Panākumi pie mums neatnāk vienā naktī

Visbiežāk panākumi pie mums nāk lēni. Protams, tiecoties pretim saviem mērķiem, vari justies nepacietīga un zaudēt motivāciju turpināt iesākto, tomēr atceries, ka ieguldītais darbs atmaksāsies un rezultāti būs gaidīšanas vērti.

Neveiksmēs gūtā pieredze ir vērtīga

Čīkstēšanai un slīgšanai nomāktībā nav jēgas. Tā vietā izmanto negatīvo pieredzi savā labā – uzzini, kā neatkārtot jau pieļautas kļūdas, tā pasargājot sevi no vilšanās un neveiksmēm nākotnē.

Līdzsvars

Lai cik grūti to arī nebūtu sev iegalvot, bez skumjajiem mirkļiem mēs patiesi nespētu novērtēt priecīgos. Šīm emocijām gluži vienkārši ir jābūt līdzsvarā.

No asarām nav jākaunas

Nekaunies no asarām un raudāšanas. Tā nav vājuma pazīme, bet gan tava iespēja izlādēt emocijas, kas citādi saēdīs tevi no iekšienes. Asaras patiešām ir viena no efektīvākajām terapijām.

Pārstāj raizēties

Ikvienam no mums ir raizes, kas rada nomāktību. Tomēr atceries, ka ir jāiemācās pārstāt pārdzīvot par lietām, ko nevaram ietekmēt. Tas ļaus tev efektīvāk koncentrēties uz lietām, ko savā dzīvē vari mainīt.

Jābūt drosmei, lai lūgtu

Līdzcilvēku atbalsts ir svarīgs it visā, ko darām, tomēr nav noslēpums, ka lūgt palīdzību reizēm ir visai sarežģīti. Neraugoties uz to, centies nebaidīties komunicēt ar apkārtējiem, jo tieši šādi tu paveiksi vairāk, ātrāk un vieglāk!

Tu esi pelnījusi mīlestību un laimi

Ja jūties pagalam slikti, uz brīdi padomā par lietām, par kurām esi pateicīga. Par rīta kafijas tasi, ko pagatavoja mīļotais, kucēnu, kas tevi vakarā sagaidīs mājās… Kaut vai par to, ka tavas acis ir veselas un vari izlasīt šo rakstu! Ikdienas skrējienā ir viegli aizmirst to, kā ir būt laimīgai. Tomēr tieši mazie dzīves prieciņi un mirkļi šo sajūtu sniedz. Un tu to esi pelnījusi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!