Foto: Reuters/Scanpix
Daudzi no mums pat iedomāties nevar dzīvi bez alkohola – vīna glāze pie pusdienām vai kokteilis nedēļas nogalē. Tomēr ir cilvēki, kas alkoholu nelieto nemaz. Jautājums – vai viņu dzīve ir citāda? Palasot šādu cilvēku stāstus, šķiet, neticami, ka, atsakoties pat no vienas glāzes alkoholiskā dzēriena, ir iespējams sasniegt daudz vairāk un uzlabot dzīves kvalitāti.

Lūk, 10 pasaules slavenas sievietes, kuras stāsta, kāpēc nelieto alkoholu. Iedvesmosimies!

Bleika Laivlija: 'Alkoholu izmantoju tikai ēdiena gatavošanā'


Foto: AFP/Scanpix
"Es nedzeru un nelietoju narkotikas," stāsta pasaules slavenā seriāla "Intrigante" ("Gossip Girl") zvaigzne Bleika Laivlija, kas tajā atveidoja galveno lomu kā skandalozā Serēna Vandervudsena.

Bleika vienmēr ir bijusi atturībniece.

"Tas ir kaut kas, pēc kā man pat ģenētiski nav vēlmes," skaidro Laivlija. Viņa dēvē sevi par atkarīgo no ēdiena, un dienas beigās labprāt vienkārši mājīgā gaisotnē patīkamās sarunās pie vakariņu galda pavada laiku ar savu vīru – aktieri Raienu Reinoldsu, kurš arī ir atturībnieks, nevis cilājot vīna glāzi. Starp citu, tā kā aktrise labprāt gatavo un ir lieliska pavāre, tad atklāj, ka alkoholu viņa izmanto, tikai gatavojot ēdienu, turklāt alkohols ēdiena gatavošanā viņai ir iecienītākā sastāvdaļa.

Naomi Kembela: "Nekad neesmu uzskatījusi sevi par alkoholiķi"


Foto: AFP/Scanpix

Atzīstot, ka daudzie skandāli, kuros ir bijusi iesaistīta supermodele, ir bijuši sasitīti tieši ar alkohola lietošanu, Naomi Kembela izlēma no alkohola atteikties uz visiem laikiem. Naomi tagad saka: "Es izlēmu vairs nekad savā dzīvē nedzert, jo sapratu, ka man no alkohola ir alerģija. Tagad man ir vairāk enerģijas un vairāk prieka, nekā tad, kad to lietoju, un es varu ilgstoši būt nomodā un mosties agri bez paģirām un ar smaidu uz lūpām."

Lai arī supermodele daudzus gadus ir cīnījusies ar atkarībām un ārstējusies gan no alkohola, gan no narkotiku smagā gūsta, pabijusi neskaitāmos rehabilitācijas centros, interesants ir fakts, ka pati Kembela nekad nav atzinusi, ka ir alkoholiķe.

Keitija Perija: "Ļoti reti iedzeru glāzi laba sarkanvīna"

Foto: AFP/Scanpix

Pirms četriem gadiem dziedātāja Keitija Perija nolēma atteikties no alkohola, lai labāk koncentrētos savai karjerai. Viņa uzsver: "Tev vienmēr ir jābūt formā, tāpēc jūs nekad mani neatradīsiet, ālējoties bāros."

Tomēr Perija nav absolūta atturībniece, jo mēdz iedzert glāzi ļoti laba sarkanvīna: "Es pilnībā esmu atteikusies no alkoholiskajiem kokteiļiem, bet dažkārt iedzeru glāzi sarkanvīna."

Lana Del Reja: "Alkohols bija mana pirmā mīlestība"


Foto: Reuters/Scanpix

Lana Del Reja alkoholam nepieskaras. Dziedātāja pārdzīvoja alkohola atkarību, kad vecāki viņu 14 gadu vecumā aizsūtīja uz internātskolu, lai kļūtu par atturībnieci. Atceroties bērnību, Del Reja atzīstas: "Tajā laikā es biju liela dzērāja. Es dzēru katru dienu. Es dzēru vienatnē. Mani vecāki bija uztraukušies, un es tāpat. Es sapratu, ka tā ir kļuvusi par problēmu, jo dzeršana man patika vairāk par jebko citu šajā dzīvē. Es jutos kā piečakarēta. Absolūti piečakarēta."

Dziedātāja stāsta, kā atturēšanās no alkohola palīdz viņai dziesmu rakstīšanā. "Kad es rakstu par kaut ko, ko esmu pazaudējusi, patiesībā rakstu par alkoholu, jo alkohols bija mana pirmā dzīves mīlestība. Citiem pirmā mīlestība ir attiecināma uz cilvēkiem, man – uz alkoholu."

Dženifera Hadsone: "Es nekad savā mūžā neesmu pagaršojusi kaut vienu gramu alkohola"


Foto: Vida Press

Dziedātāja Dženifera Hadsone nedzer, nesmēķē un nelieto narkotikas. Oskara laureāte un konkursa "Amerikāņu elks" bijusī dalībniece un zvaigzne bērnībā, dzīvojot Čikāgas dienvidu pusē, ir redzējusi ārkārtīgi daudz alkohola un narkotiku dēļ izpostītas dzīves, pat tuvos kaimiņos. Hadsone apņēmās kļūt par absolūtu atturībnieci, īpaši pēc viņas mātes, brāļa un brāļadēla slepkavībām, kuras paveica viņas svainis (kuram ir piespriesti trīs mūža ieslodzījumi – 120 gadi cietumā).

Reiz, gatavojoties lomai filmā par atkarībām, māksliniecei esot jautāts, kā viņa izprotot atkarību no narkotikām. "Es nekad neesmu lietojusi alkoholu vai narkotikas, tāpēc gatavošanās lomai bija ļoti sarežģīta, jo es vienkārši nezināju, kā tas ir. Parasti aktieriem ir vismaz kāda elementāra pieredze. Es esmu absolūta atturībniece," skaidrojusi Hadsone.

Kristīna Riči: "Es iemācījos mīlēt sevi - ar vai bez viskija"


Foto: Publicitātes foto

Aktrise Kristīna Riči arī ir atturībniece. Viņa savu lēmumu kļūt par atturībnieci skaidro šādi: "Izvēlējosi par labu nedzeršanai, jo sapratu, ka tā nenāk par labu manai dzīvei." Esot slavenai jau no agras bērnības, Riči saprata, ka nelietos alkoholu, kā to darīja vienaudži tīņu un jauniešu vecumā. Aktrise nolēma, ka turēsies pa gabalu no pudeles uz visiem laikiem, un viņa nelieto alkoholu jau vairāk nekā 10 gadus.

Kima Kardašjana: "Pietiek jau ar to, ka manas māsas dzer – arī par mani"


Foto: Vida Press

Varētu domāt, ka realitātes šovu zvaigzne Kima Kardašjana ir kļuvusi slavena, dzīvojoties pa ballītēm un klubiem, bet tā nav, jo viņa nemaz nelieto alkoholu. Par spīti tam, ka viņa ir bijusi "Midori" liķiera seja, Kima atzīstas, ka viņai ir alkohola nepanesamība un riebjas alkohola garša.

Leona Luisa: "Es neciešu alkohola garšu"


Foto: AP/Scanpix

Dziedātāja Leona Luisa ir atturībniece un vienmēr ir tāda bijusi. Viņa skaidro: "Kad iznāca mans debijas singls "Bleeding love", es to nosvinēju ar bezalkoholisko šampanieti." Popa princese atbild vienkārši: "Es nedzeru, jo es neciešu alkohola garšu."

Kristīna Deivisa: "Alkohols traucē karjerai"


Foto: AFP/Scanpix

Pretēji Šarlotei un viņas draudzenēm no seriāla "Sekss un lielpilsēta", kuras ir ierasts redzēt, dzīvojoties pa smalkiem restorāniem un klubiem un iemalkojot kādu kokteilīti, aktrise Kristīne Deivisa dzīvē alkoholu nelieto.

Deivisa nolēma kļūt par atturībnieci 22 gadu vecumā. Viņa saprata, ka dzeršana traucē viņas aktīvajiem centieniem. "Es pievērsos atkarībnieku programmai, un tas bija izaicinoši. Man bija paģiras, un es nespēju būt pietiekami laba savās nodarbībās. Nodomāju – zini ko? Var būt vai nu viens, vai otrs, bet ne abi vienlaicīgi," Deivisa atzīstas. Kopš tā laika viņa nav pagaršojusi ne malka alkohola, un viņas karjera ir pašā plaukumā.

Dženifera Lopesa: "Nē alkoholam, kafijai un sliktam miegam!"


Foto: AP/Scanpix
Aktrise un dziedātāja Dženifera Lopesa izskatās fantastiski, un par to droši vien ir jāpateicas viņas dzīvesveidam – viņa ietur stingru diētu un izvairās no alkohola. Ja kāds uzsauc tostu, viņa iedzers vienu malka alkoholiskā dzēriena, bet nekad ne vairāk.

Lopesai ir viens no apskaužamākajiem augumiem Holivudā, taču 46 gadus vecā dziedātāja atzīst, ka tas prasa daudz darba, lai tik labi izskatītos. "Nē alkoholam, kafijai vai sliktam miegam," strikti pauž dziedātāja. "Es nelietoju alkoholu, nesmēķēju un atsakos no kofeīna, jo tas viss bojā ādu un liek straujāk novecot."

Materiāla tapšanā izmantotie resursi: sarahsarna.com, bustle.com, therichest.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!