Foto: Vida Press
Internetā strauju popularitāti iemantojusi kāda Francijā mītoša fotogrāfa uzņemtā attēlu sērija, kuras galvenā varone ir viņa visnotaļ kautrīgā draudzene Meriona.

Ziņu aģentūrai Vida Press Mikaēls atklājis, ka viņa mīļotā nekad nav jūsmojusi par fotografēšanos. Pirmajā reizē, kad meistars lūdzis savu draudzeni pozēt viņa uzņemtai fotogrāfijai, Mikaēla draudzene tā arī palikusi, stāvot ar muguru pret objektīvu pie tuvējās garāžas durvīm.

Fotogrāfs attēlu tomēr uzņēmis, ievietojot to sociālajos tīklos ar piebildi – "Manai draudzenei riebjas man pozēt."

Neierastajai fotogrāfijai un to raksturojošajai piebildei iemantojot cilvēku simpātijas, Mikaēls nolēmis uzņemt vairāku līdzīgu fotogrāfiju sēriju ar tādu pat nosaukumu kā pirmo bildi raksturojošajai frāzei.

"Merionai vienkārši nepatīk būt uzmanības centrā. Viņa netic savai pievilcībai un, domāju, ka kameras objektīvs liek viņai justies nedrošai un vēl nepārliecinātākai par sevi," apgalvo Miakēls.

Fotogrāfs uzskata, ka viņa draudzenes reakcija teicami raksturo skaistuma kulta ietekmi uz sievietēm visā pasaulē, kuras ik dienas tiek pārsātinātas ar nevainojamu un mākslīgi uzlabotu daiļavu attēliem.

"Iespējams, es pārspīlēju, tomēr man šķiet, ka Merionas rīcībai ir gaužām vienkāršs skaidrojums – mana skaistā draudzene jūtas nedroša un par sevi nepārliecināta, jo klusībā baidās izskatīties muļķīgi, viņas it kā necilajai fotogrāfijai tiekot salīdzinātai ar pasaules skaistuļu mākslīgajiem attēliem, ko ikdienā redzam medijos.

Viņu kaitina mana vēlme draudzeni nofotografēt, tomēr savu neapmierinātību viņa izrāda rotaļīgā veidā. Tā mums ir kļuvusi par sava veida spēli. Protams, man ir arī bildes, kurās redzama viņas seja, tomēr tās nav tik interesantas un uzjautrinošas kā attēli, kuros Meriona tik prasmīgi slēpjas," atzinis fotogrāfs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!