Inta Bimbirule un Roberts Krugļikovs ir septiņus gadus vecās Karlas vecāki. Meitene ir otrais bērns ģimenē. Ārsti prognozēja, ka meitene pēc piedzimšanas nedzīvos, bet viņa dzīvo. Inta stāsta, ka meitene bijusi kā lupatiņa, ko pat nav varēts paņemt rokās, bet, pateicoties vecāku neatlaidībai un darbam, bērns spēj redzēt, dzirdēt un rotaļāties. Par to, kāda ir meitenes dzīve un kas ir palīdzējis sasniegt rezultātu, viņas vecāki stāsta raidījumā ""Viņa" skaidro", kas tapis DELFI projektam "Stiprini stipros".

Inta stāsta, ka jau pirmajā grūtniecības mēnesī nojautusi ko nelāgu. Ārsti gan mierināja – viss ir kārtībā. Sieviete nejutās labi un grūtniecības laikā izslimoja gripu. Kādā brīdī arī ārsti sākuši satraukties un veikuši pārbaudes, kurās secināts – iespējams, bērniņš neizdzīvos. Ja dzīvos, neredzēs, neko nesapratīs un nespēs reaģēt. Karla nākusi pasaulē ar plānotu ķeizargriezienu. Tā sākās viņu stāsts par bērniņu ar īpašām vajadzībām.

Vecāki daudz strādāja, lai dodu meitai vieglāku un labāku dzīvi. Gan par pašu līdzekļiem, gan ar līdzcilvēku atbalstu ģimene vairākkārt devusies uz ASV, lai konsultētos ar speciālistiem un iemācītos labāk palīdzēt savam bērnam. Tas nesa rezultātus. Karlas vecāki uzsver, ka bērna audzināšana ir komandas darbs. Diemžēl komandā ne vienmēr ir cilvēki, kas pirmie nāk prātā, domājot par tuviniekiem. Raidījumā vecāki arī pastāsta par iespējām un atbalstu, ko piedāvā dažādas valsts iestādes un kas ir nozīmīgs viņu ģimenei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!