Foto: Reuters/Scanpix
Ne tikai skaistie un izskatīgie var kļūt par veiksminiekiem, kas spēj iekarot pasaules slavas virsotnes. Bieži vien tieši atšķirīgie – ar dažādām vizuālām īpatnībām un pat defektiem – ir daudz pieprasītāki šovbiznesa pārstāvji. Šāda tendence – izvēlēties neparastus modeļus – piemīt slaveniem dizaineriem, kas vēlas, lai viņu zīmolu pārstāv "seja", kas atšķiras un kuru visi atceras.

Vienu no pasaules viszināmākajiem modes industrijas pasākumiem – Parīzes modes nedēļu – 21 viena gada vecumā atklāja modele Vinnija Hārlova. Varētu šķist, ka tur nav nekā īpaša, taču tā nebūt nav. Īpaša ir viņa pati. Pirms dažiem gadiem Vinnija lika citām topmodelēm pabīdīties un atbrīvot vietu uz pjedestāla arī viņai – kanādietei ar ādas pigmentācijas traucējumiem. Portāls "Lenta" ir atradis arī citas zvaigznes, kas ir guvušas panākumus neparastās ārienes dēļ.

Vinnija Hārlova

Vinnija Hārlova, īstajā vārdā Šantele Brauna-Janga, ir bijusī realitātes šova "Amerikāņu nākamā topmodele" zvaigzne. Meitene slimo ar vitiligo – slimību, kā rezultātā organisms izstrādā antivielas pret pigmentu un ķermeni un seju klāj lieli, balti plankumi, taču tieši šī slimība ir kļuvusi par Hārlovas panākumu atslēgu. Viņa ir pasaulslavena modele.

Ava Klārka

Astoņgadīgās Avas vecāki ir afroamerikāņi. No agras bērnības ārsti ir baidījušies par meitenes veselību, uzskatot, ka viņa pazaudēs redzi. Tagad jauniņā modele ir ne tikai pilnībā izveseļojusies, bet arīdzan gūst lieliskus panākumus. Paralēli fotosesijām meitene arī piedalās dažādos sociālajos projektos, kas veltīti albīnismam kā problēmai, ar ko saskaras cilvēki ar iedzimtu melanīna pigmentu trūkumu.

Andrea Pežiča

1991. gadā dzimusī Andrea Pežiča ir pasaulē pirmā modele, kurai dzimumu maiņa ir atnesusi pasaules slavu modes industrijā. 2014. gadā Andrea, būdams vīriešu kārtas pārstāvis, veica vairākas operācijas, lai kļūtu par sievieti. Rezultātā serbs Andrejs kļuva par sievieti, kas turpina iedvesmot slavenus dizainerus visā pasaulē uz dažādiem radošiem eksperimentiem.

Pežiča piedalās tādu zīmolu reklāmas kampaņās kā "Marc Jacobs", "Mishalsky", "Rosa Clara" un citās. Viņa ir pirmais androgīns, kas ir fotografējies uz "Vogue" vāka.

Filips Dimā

Sešdesmitgadīgais Filips Dimā, kuram modes bizness vienmēr licies nesasniedzams mērķis, tomēr ir iekarojis savu vietu zem saules. Pensionāra sociālo tīklu profiliem ir milzīgs sekotāju loks, kā dēļ viņam uzmanību pievērsa vairākas aģentūras, un tagad sirmās un sakoptās bārdas īpašnieks strādā Parīzes aģentūrā "Urban Talents & Models Agency" un piedalās daudzos projektos un kampaņās.

Džoidža

"Bērnībā es nevarēju ciest savus vasaras raibumus, jo mani par tiem izsmēja. Es centos tos slēpt, lai kaut uz mirkli iekļautos kompānijās un justos kā visi pārējie. Neietekmējieties no apkārtējo viedokļa un neļaujiet sabiedrībai pārvērst sevi par tādu pašu cilvēku kā visi citi. Viss sākas ar mīlestību un pārliecību par sevi," atzinās "Instagram" modele Džoidža. Viņa pārstāv modeļu aģentūru "Kitten Agency".

Dabas bērnam Džoidžai ir Centrālamerikas izcelsme. 21 gada vecumā viņai "Instagram" profilā bija jau 48 tūkstoši sekotāju. Tas vien pierāda, ka viņa ir īpaša.

Keisija Leglere

Mollija Beira


A photo posted by Casey Legler (@leglercasey) on Apr 29, 2016 at 10:04am PDT

Viktorija Modesta

Alise Diljala

Šons Ross

A photo posted by Shaun Ross (@shaundross) on Jul 27, 2016 at 12:46pm PDT

Modelis Šons Ross, īstajā vārdā Nisans, ir piedalījies ļoti daudzās reklāmas kampaņās, piemēram, britu "GQ", itāļu "Vogue", "i-D Paper", "Another Magazine" un citās. Afroamerikānis, būdams albīns, ir saskāries ar apkārtējo izsmieklu, taču tas viņam nav traucējis kļūt par vienu no atpazīstamākajiem mūsdienu modeļiem.

Ross ir dzimis 1991. gadā Bronksā. Viņš ir zināms ne tikai kā modelis, bet arī aktieris un dejotājs, piedalījies televīzijas seriālos un arī tik slavenu mākslinieku videoklipos kā Keitija Perija un Bejonsī. Viņa neparastais izskats ir devis galvu reibinošus panākumus karjerā.

A photo posted by Shaun Ross (@shaundross) on Jul 27, 2016 at 12:26pm PDT

A photo posted by Shaun Ross (@shaundross) on Jul 23, 2016 at 12:04pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!