Foto: Shutterstock
Ārā iestājoties drēgnākam laikam un mums vēl tikai gaidot atvasaru, kad uz mirkli varēsim veldzēties siltās saules staros pirms gaidāmās ziemas, viena no patīkamākajām atpūtas iespējām ir kino baudīšana. Plānojot gaidāmās nedēļas nogales vakarus, apkopojām romantiskas, krāšņas un smeldzīgas filmas, kas zināmā mērā asociējas arī ar sajūtām, aizejot vasarai.

Nodrošinies ar uzkodām, ko baudīt atpūšoties, glāzi vīna vai krūzi kakao un izbaudi laba kino sniegtās emocijas, filmas skatoties vai nu vienatnē, vai kopā ar mīļoto vai draudzenēm.

Rudens leģendas (Legends of the Fall)

Romantisks un cilvēcisks stāsts par kādas ģimenes vīriešiem – trīs brāļiem un viņu tēvu – un jaunu sievieti, kura izmaina dzīvi katram no viņiem. Filmai raksturīgi patiesi krāšņi dabas skati, un tā ļaus aizmirsties stāsta rāmajā, tomēr aizraujošajā plūdumā. Jāpiebilst, ka filma nominēta arī "Oskaram" par labāko operatora darbu.

Māja pie ezera (The Lake House)

Mistikas, noslēpumainības un romantikas bagāts mīlas stāsts, kas liks aizdomāties par patiesībā tik netveramo laika ritējumu, pasauli un mūsu vietu un nozīmi tajā.

Lepnums un aizspriedumi (Pride and Prejudice)

Džeinas Ostinas pazīstamā romāna krāšņā ekranizācija ir kļuvusi teju par kino klasiku. Anglija 18. gadsmita izskaņā, lieliska aktierspēle un brīžam pat naivs, tomēr sirsnīgs filmas sižets.

Rudens Ņujorkā (Autumn in New York)

Rudens, Ņujorka, krāsainas lapas un vējā pūsmas koku zaros, kas kļūst arvien kailāki. Un divi likteņi, kas sastopas, vien garāmejot. Filma, ko vērts noskatīties kaut vai tāpēc, lai uz mirkli pārceltos uz Ņujorku, pilsētu, kas mūžam ir nomodā.

Saldais novembris (Sweet November)

Mazliet liriska, tomēr gaiša un bezrūpīga filma, kurā aizmirsties, izdzīvojot svešu dzīvi un tajā pašā laikā to vērojot it kā no malas. Īpaši vērts noskatīties tiem, kuru ikdiena paiet nemitīgā steigā. Apstājies un ieelpo!

Medisonas apgabala tilti (The Bridges of Madison County)

Frančeska ir fermera sieva un divu bērnu māte. Negaidīti viņas monotono ikdienas dzīvi satricina likteņa pavērsiens – satikšanās ar Robertu. Iepazīšanas maina abu dzīvi, liekot strauji uzplaukt mīlestībai. Filmu jo brīnišķīgāku padara lielisko aktieru – Merilas Strīpas un Klinta Īstvuda – fantastiskā saspēle.

Mirušo dzejnieku biedrība (Dead Poets Society)

Svētā Endrjūsa skolā uzņemtā filma lieliski iederēsies pirmās septembra nedēļas noslēgumā tās sižeta dēļ. Skaista iedvesmas deva ar talantīgu aktieru ansambli.

Labais Vils Hantings (Good Will Haunting)

Viena no, mūsuprāt, labākajām filmām, ko vērts skatīties atkal un atkal. Turklāt – ik reizi atklājot kaut ko jaunu – gan filmā, gan sevī pašā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!