Jāatzīst, ka Gunārs Cilinskis ir viens no tiem aktieriem, kura vārds bija pazīstams ne vien kvēlākajiem kino mīlētājiem, bet teju ikvienam. Stalts augums, izcila aktierspēle un ar radošumu apveltīts prāts. Bet kā ir ar dāmām? Par Cilinska sadarbību ar sievietēm uz ekrāna stāsta aktrise Olga Dreģe un režisors Varis Brasla raidījumā "Latvijas kultūras leģendas".

Viena no īpašajām Gunāra Cilinska ekrāna partnerēm bija Olga Dreģe. Abi izcilie aktieri pirmo reizi satikušies... gultā, bet viņu draudzība turpinājās visu mūžu. "Gunāru es pirmo reizi sastapu televīzijas raidījumā "Bēglis"," par interesanto iepazīšanos stāsta aktrise. "Un iedomājaties, man uzreiz jābūt ar Gunāru gultas skatā! Tad jau bija cita morāle un atkailināts ķermenis toreiz – tā šķita izlaidība. Tas bija traki ar to gultas skatu, bet arī Gunāram bija neērti."

Neatkāpjoties no kino un sievietēm, režisors Varis Brasla teic, ka "Gunārs materiālā bija tik ļoti iekšā". Un, kā atminas režisors, "lielākā daļa no sievietēm pret viņu nebija vienaldzīgas."

"Bija brīži, to varēja just, ka viņš kadrā uz Astrīdu Kairišu brīžam vairs neskatās kā uz sievieti, bet kā uz aktrisi – kā režisors." "Viņš pārāk mīlēja to materiālu, dega par to, lai iznāktu, un bija dusmīgs par katru nieku, kas neizdodas."

Raidījumu "Latvijas kultūras leģendas" skaties 360TV kanālā, svētdien, 5. jūnijā plkst. 21.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!