Foto: Shutterstock
Visiem zināms, ka ir tikai viena iespēja uz nule kā satiktu svešinieku atstāt patīkamu pirmo iespaidu par sevi un jūsu tikšanos. Un tieši ķermeņa valoda gan pirmajā randiņā, gan darba pārrunās, ir tas neverbālās komunikācijas slepenais ierocis, kas sarunas rezultātu ietekmē visvairāk. Tādēļ ir vērts uzzināt speciālistu ieteikumus, kā savaldzināt jebkuru sarunu partneri, panākot sev labvēlīgu iznākumu.

Piedāvājam iepazīties ar "Business Insider" ekspertu sniegtajiem septiņiem noderīgajiem padomiem, kā prasmīgi komunicēt neverbāli, izmantojot savā labā psiholoģiskus trikus un ķermeņa valodas pārvaldīšanas sniegtās iespējas.

Uzmanīga vērošana

Foto: Shutterstock

Sarunājoties, esot vairāku cilvēku kompānijā, ar skatienu cieši uzlūko to personu, kura tev ir vissvarīgākā. Pat tad, ja vienkārši vērosi šī cilvēka seju, viņam klausoties, nevis runājot, demonstrēsi, ka esi īpaši ieinteresēta tieši viņa reakcijā.

Tiesa, neaizmirsti, ka primārais ir ieklausīties galvenā runātāja teiktajā – pretējā gadījumā, vienkārši nemitīgi vērojot sev interesējošo personu, šim cilvēkam vari radīt diskomforta sajūtu.

Ciešs skatiens

Sarunājoties ar cilvēku, iztēlojies, ka tavas acis viņam ir piesaistītas kā ar staipīgu līmi, ar skatienu pavadot gan seju, gan žestus, tomēr lielākoties uzturot ciešu acu kontaktu.

Arī pēc sarunas beigšanas nenovērsies no partnera uzreiz, bet turpini viņu cieši, tomēr neuzbāzīgi uzlūkot, tā demonstrējot patiesu interesi.

Nogaidošs smaids

Foto: Shutterstock

Tiekoties ar jauniem cilvēkiem, nesmaidi uzreiz. Nogaidi pāris sekundes, ielūkojies konkrētās personas sejā un tikai tad sirsnīgi uzsmaidi, tā demonstrējot, ka labvēlīgo attieksmi velti konkrētajam cilvēkam, nevis visiem apkārtesošajiem, iesaka eksperti.

Rezultātā būsi iekarojusi sirsnīgu attieksmi – pētījumi rāda, ka krietni atsaucīgāk izturamies pret cilvēkiem, kuri mums velta patiesas emocijas un izturas laipni, bieži uzsmaidot vai atzinīgi novērtējot.

Pareiza pozas izvēle

Foto: Shutterstock

Sarunājoties ar nesen iepazītu cilvēku, pagriezies pret viņu ar visu augumu, līdzīgi, kā tad, ja runātu ar mazu bērnu. Tas demonstrēs, ka esi ieinteresēta sarunā un atsaucīga pret notiekošo, kā arī sarunas biedra teikto.

Kustību kontrolēšana

Ja vēlies, lai tevi uztver nopietni, centies pēc iespējas vairāk ierobežot ķermeņa kustības sarunas laikā. Izvairies arī no matu un sejas aizskaršanas! Tā vietā ieņem noteiktu pozu, koncentrējoties uz sarunas biedra teikto. Tā parādīsi, ka esi ieinteresēta un gatava uzklausīt.

Draudzīga uzruna

Foto: Shutterstock

Pirmo reizi tiekoties ar personu, iztēlojies, ka šis cilvēks ir sens draugs, ko priecājies satikt. Protams, nevajag pārspīlēt, metoties sarunbiedru kaismīgi apkampt un familiāri uzrunājot: "Sveiks, draudziņ!" Tomēr zinātnieki apgalvo, ka šis vienkāršais triks radīs sajūtu, ka esat jau pazīstami, attiecīgi mazinot stresu. Rezultātā arī komunikācija vedīsies raitāk, novēršot lieku satraukumu un grūtības izteikties.

Stalta stāja

Lai demonstrētu pašpārliecinātību un arī justos drošāk, pirms svarīgas tikšanās, iztēlojies, ka, ieejot pa durvīm, zobos sakod gaisā pakārtu ādas sloksni – tas liks pacelties un reizē atslābināties sejas mīmikai, iztaisnoties pleciem, un stājai – kļūt staltākai kopumā.

Rezultātā jutīsies pārliecinātāka par savām spējām un zināšanām, kā arī varēsi labāk sakoncentrēties gaidāmajai sarunai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!