Foto: Shutterstock
Kā tev šķiet, kura ir Brazīlijas nacionālā deja? Noteikti kā pirmā tiks nosaukta samba, bet patiesībā ir vēl kāda deja, kura tiek uzskatīta par Brazīlijas deju numur viens, un tā ir forro. Jutekliska, jautra un atraktīva deja, kura šajā valstī radusies jau apmēram pirms 50 gadiem.

Forro ritmi tiek izdejoti cauri visai karstasinīgajai Brazīlijai, bet tās pirmsākumi rodami valsts ziemeļaustrumos. Izplatoties pa Brazīliju, tā sasniedza Riodežaneiro, kur ieguva jaunus vaibstus un izpausmes. Senāk, dojojot forro, uzsvars tika likts uz ātrām un veiklām kāju kustībām, ciešu satvērienu, bet ar laiku tā tika papildināta ar dažādiem griezieniem un citām, no salsas pārņemtām, kustībām.

Savulaik forro kļuva populāra brazīliešu jauniešu vidū, kas to dejoja pūlī, bet vēlāk deja izplatījās arī ārpus karstasinīgās Dienvidamerikas, iekarojot arī Eiropu. Pavisam iespējams, ka savu lielo popularitāti ārpus Brazīlijas robežām forro iemantoja tieši tāpēc, ka ir viena no vienkāršākajām pāru dejām. Tajā svarīgi ir izjust mūzikas ritmu, kā arī savu un partnera ķermeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!