Foto: Reuters/Scanpix

Tuvojoties 29. aprīlim un prinča Viljama un Katrīnas Midltones piecu gadu kāzu jubilejai, vēlamies sniegt nelielu ieskatu karaliskajā mīlas stāstā, kurā no universitātes balodīšiem izveidojās liela un laimīga ģimene.

Viljama un Keitas stāsts varētu likties kā īsta pasaka, kurā šķietami vienkārša meitene kļūst par daļu no karaliskās ģimenes. Neskaitāmas publiskas iziešanas sabiedrībā, kurās Katrīna burtiski žilbina un sajūsmina ikvienu, divi burvīgi mazuļi un mīlestība.

Jāatzīst, Keita nereti tiek salīdzināta ar princesi Diānu jeb sievieti, kura cenšas būt daļa no gaužām noslēgtas ģimenes. Taču Viljams un Keita kopā izskatās nenoliedzami lieliski un, šķiet, mīlestība ir patiesa – abu skatieni, žesti, mīmika liecina – šīs laulības pamatā ir dziļa mīlestība un stipra draudzība.

Keita un Viljams iepazinās studiju laikā, aptuveni pirms desmit gadiem, kopš tā brīža piedzīvots daudz – attiecību šķiršana 2007. gadā, ceļa atrašana atpakaļ pie savas otras pusītes, grandiozas kāzas 2011. gadā, kuras vēroja visa pasaule, pasaulē nākuši divi burvīgi mazuļi, turklāt tas viss – teju bez tipiskajiem britu karaļnama skandāliem un intrigām. To lasiet turpinājumā!

No neveiklas iepazīšanās līdz bildinājumam

Foto: Vida Press

Skaistais pāris satikās universitātē, kur Keita apguva mākslas vēsturi, bet Viljams – ģeogrāfiju. Atsaucoties uz karaliskās ģimenes biogrāfa Kristofera Andersona teikto, kad pāris tika iepazīstināts, Keita, izrādot cieņu, veica kniksi, taču Viljams tajā brīdī aplēja sevi ar dzērienu. Keitas vaigi esot iekrāsojušies sārtā krāsā, un iepazīšanās sākums esot bijis gana neveikls, taču tas netraucēja pārim sadraudzēties. Lai gan sākotnēji abi tika uzskatīti par draugiem, varēja noprast, ka starp Keitu un Viljamu izveidojusies dzirkstelīte.

Kad Keita piedalījās labdarības modes skatē, kurā bija tērpta caurspīdīgā kleitiņā, Viljams bija samaksājis 350 dolārus (aptuveni 312 eiro), lai tikai varētu novērot savu izredzēto no pirmās rindas vietām. Tolaik gan Keita bija attiecībās, taču tās beidzās dažus mēnešus pēc tam, kad bija iepazinusies ar Viljamu.

Viņu attiecības kļuva publiskas 2004. gadā, kad abi balodīši tika iemūžināti kopīgā fotogrāfijā atvaļinājuma laikā, kuru pavadīja slēpojot. Starp citu, sports ir arī viena no pāra kopīgajā interesēm.

Universitātē abi kopā ar vēl citiem draugiem arī dzīvoja vienā dzīvoklī, līdz ar to sanāk, ka Viljams un Keita ir pirmais karaliskais pāris, kas dzīvojis kopā pirms apprecēšanās. Pēc universitātes absolvēšanas, Keita un Viljams uzsāka savas "pieaugušo gaitas" – Keita sāka strādāt Londonā, bet Viljams uzsāka savu ceļu Sandhērstas Karaliskajā militārajā akadēmijā. Lielāka uzmanība abu attiecībām atkal tika pievērsta pēc tam, kad Viljams pabeidza akadēmiju, jo tobrīd bija viena no zīmēm, ka Keita jau ir teju pieņemta ģimenes lokā un abu attiecības ir nopietnas.

Par to liecināja arī pāra kopīgā ierašanās uz Viljama pusmāsas kāzām. Taču, kamēr Keita vēl joprojām daudz laika pavadīja Londonā, Viljams turpināja attīstīt sevi militārajos treniņos. Lai arī koptēlā viss izskatījās samērā rožaini un bija vērojama Keitas pieņemšana ģimenes lokā, abi izšķīrās, kā vienu no iemesliem minot arī pastiprināto mediju uzmanību. Runā, ka lēmums par pāra šķiršanos tika pieņemts telefoniski.

Lai arī dažus mēnešus pavadījuši šķirti, abi tomēr vēlējās attiecībām dot otro iespēju. Pirmā zīme par attiecību atjaunošanu parādījās brīdī, kad Keita ieradās uz koncertu par godu Viljama mātei Diānai. Kad abi atkal viens otru bija atraduši, viņu attiecības tikai auga un kļuva pavisam nopietnas, to pierādīja arī viņas klātbūtne saviesīgos pasākumos.

2010. gada oktobrī, kad abi bija devušies atpūtas braucienā, princis Viljams lūdza Keitas roku, taču oficiālais paziņojums par abu saderināšanos un kāzu plāniem izskanēja novembrī. Viljams Keitu bildināja ar Diānas saderināšanās gredzenu.

Šo gadu laikā Keita būtiski mainījās. Teic, ka universitātes laikos viņa pat nelietoja kosmētiku un bija ļoti vienkārša meitene, taču šo gadu laikā Keita ir sevi pasniegusi kā ļoti gaumīgi sievieti un tiek atzīta par vienu no ievērojamākajām modes ikonām.

Kāzas divu miljardu televīzijas skatītāju uzraudzībā

Foto: AFP/Scanpix

Keita un Viljams apprecējās 2011. gada 29. aprīlī. Nevar noliegt, ka šis pasākums bija ārkārtīgi gaidīts visā pasaulē. Cilvēkiem patiesi interesēja jaunā pāra iestūrēšana laulības ostā. To pierāda arī reitingi – aptuveni divi miljardi skatītāju tajā dienā savos televizora ekrānos sekoja līdzi skaistajam pasākumam. Salīdzinājumam – prinča Čārlza un Diānas kāzas, pie televizora ekrāniem vēroja aptuveni 750 miljoni skatītāju visā pasaulē.

Uz jaunā pāra kāzu pieņemšanu bija ieradušies gandrīz 700 viesu, taču aptuveni 300 tika lūgti uz svinīgajām vakariņām un pasākuma neoficiālo daļu. Viesu vidū bija ne tikai karaļnamu pārstāvji, bet arī tādi cilvēki kā, piemēram, Bekhemu pāris un mūziķis Eltons Džons.

Īpaši vērts būtu izcelt grezno Keitas kleitu, kura bija mežģīnēs tīta, taču, runājot par sīkākām detaļām, lai kāzas atbilstu visām tradīcijām, līgavai nepieciešams savā tērpā ievīt kaut ko jaunu, aizlienētu un zilu. Keitas 'kaut kas jauns' bija auskari, kurus dāvināja Keitas vecāki, pavadot meitu jaunajā ģimenē. No aizlienēto lietu kategorijas – karalienes Elizabetes II diadēma, taču kaut kas zils – pārējiem neredzams, kleitā iestrādāts pušķītis.

Pēc kāzām Keita un Viljams kļuva par Kembridžas hercogu un hercogieni.

Mēnesi pēc gredzenu mīšanas, jaunlaulātie bija atpakaļ ierindā un pildīja savus karaliskos pienākumus nu jau kā vīrs un sieva.

Smagās grūtniecības un spekulācijas par bērna dzimumu

Foto: AP/Scanpix

Pēc pusotra gada laulībā abi varēja iepriecināt savus karaliskās ģimenes fanus – pāris paziņoja par gaidāmo ģimenes pieaugumu. 2013. gada jūlijā mediju uzmanība atkal tika piesaistīta karaliskajai ģimenei – pasaulē nācis viņu mazulis – princis Džordžs. Viņš ierindojās trešajā vietā uz karaliskā troņa vietu – uzreiz pēc prinča Čārlza un sava tēva Viljama.

Kamēr Keita bija slimnīcā ar sevišķi sliktu pašsajūtu saistībā ar rīta nelabumiem, notika traģisks pārpratums. Vēloties uzzināt nedaudz vairāk par Keitas veselības stāvokli, austrāļu raidstacija veica joku zvanu, uzdodoties par ģimenes locekļiem. Viņu joks izdevās, zvans tika savienots ar Keitas istabiņu un medmāsa atklāja nelielu informāciju par Keitas veselības stāvokli, taču, uzzinot, ka tas ir bijis joks un informācija atklāta nevēlamām personām, medmāsa, kura bija savienojusi šo zvanu, ļoti pārdzīvoja un pēc trīs dienām tika atrasta pakārusies slimnīcā pie sava skapīša. Raidījuma vadītāji gan pēc tam ļoti pārdzīvoja un ar asarām acīm atvainojās par šo ne visai izdevušos joku.

Pievēršoties pozitīvākām lietām, 2014. gadā pāris sagādāja vēl vienu jaunumu – Keita atkal bija stāvoklī. Gluži tāpat, kā pirmajā reizē, arī šoreiz Keita piedzīvoja smagus periodus saistībā ar grūtniecību un sliktu dūšu no rīta, pēc kurām vairākkārt tikta nogādāta slimnīcā, tādēļ atkal jaunumi par ģimenes paplašināšanos sabiedrību sasniedza samērā ātri.

Ilgu laiku gaisā virmoja neziņa par gaidāmā bērna dzimumu, kamēr citi centās izzīlēt to kafijas biezumos vai pētīt Keitas grūtnieces puncīša izliekumu, kādā vizītē gadījās neliels misēklis. Kad kāda sieviete pasniedza Keitai mīksto rotaļlietu lācīša veidolā, viņa, pateicoties par jauko žestu, atbildēja "paldies, es to paņemšu savai m..". Keita aprāva vārdu nepabeigtu, taču skaidri varēja saprast, ka jaunā māmiņa vēlējās teikt vārdu "meitai". To izdzirdēja vēl kāda sieviete un uzreiz reaģēja – "tu gribēji teikt "meita", vai ne?". Nosarkusī māmiņa atbildēja, ka vēl nezinot bērna dzimumu, ko vēlāk pārlaboja par "mēs vēl nevēlamies atklāt". Līdz ar to spekulācijas par bērna dzimumu jau teju bija beigušās un jaunums zibens ātrumā pāršalca pasauli.

Arī par meitas vārda izvēli tika sacelta pamatīga jezga – savus minējums par karaliskās ģimenes atvases vārdu izteica ne tikai kaislīgākie karaļnama fani. Runāja, ka pāris vēlējies savu meitu saukt par godu princesei Diānai, taču pret to iebildusi karaliene Elizabete II. Lai vai kā, diskusiju rezultātā ģimene nonāca pie skaista meitenītes vārda – Šarlote Elizabete Diāna.

Karaliskā ģimene ik pa laikam atrāda savu ikdienu fotogrāfijās, pēc kurām tik ļoti izsalkuši ir karaļnama kvēlākie fani. Tiesa, kā tas nereti mēdz būt, pēc dažu fotogrāfiju parādīšanās gadījies izcelties arī nelielam tracim par it kā grezno dzīvesveidu, kuru ir iecienījuši Keita un Viljams.

Lai vai kā, šobrīd Keita un Viljams dzīvo laimīgi – pilda savus karaliskos pienākumus, audzina bērnus un noteikti ar nepacietību gaida savu piekto kāzu jubileju.

Raksta tapšanā izmantota informācija no Popsugar.com, Dailymail.com, Biography.com, Theguardian.com, Lifestyle.howstuffworks.com, Hollywoodlife.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!