Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Ļoti daudzi cilvēki Latvijā un pasaulē dēvē sevi par īsteniem pusaugu burvja Harija Potera faniem. Tomēr ne visi ir gatavi iztērēt 19 000 mārciņu jeb vairāk nekā 21 000 eiro, lai savu kāzu dienu svinētu Harija Potera maģiskās pasaules noskaņās. Karolīnas un Markusa Hīstonu īpašā diena noteikti radīs baltu skaudība tajos, kas vēlētos kaut uz mirkli izjust no vientiešu acīm slēptās pasaules burvību.

Hīstonu pāris sevi noteikti var dēvēt pusaugu burvja superfaniem. Viņi mija gredzenus pašu uzburtā pasaulē, kuras pamatā bija Harija Potera grāmatu un filmu tematika, raksta "Caters News Agency". Kāzas notika Skotijā un izmaksāja vairāk nekā 21 000 eiro. 46 gadus vecais Markuss savu iemīļoto bildināja pirms trim gadiem, un viņi mija gredzenus 20. oktobrī skaistajā Dalhausijas pilī, kas atrodas Edinburgā.

Kāzas tika ieturētas gotiskā stilā, ko iedvesmoja pāra mīlestība pret vēsturi un visu, kas saistīts ar Harija Potera sāgu. Pasākuma viesus pārsteidza gan slotaskāti, gan maģiskie spoguļi, gan burvju zižļi un pat pūce, kas maģiskajā pasaulē atbild par ziņu piegādāšanu.

Foto: Caters News/Scanpix/LETA
"Mums abiem vienmēr ir ļoti paticis Harijs Poters – pateicoties maģijai un tam, ka pasākumā būs bērni, mēs nolēmām, ka tēma būs ideāli piemērota," stāsta Karolīna, "internetā es biju atradusi ļoti daudz ideju, bet nevēlējos vēlreiz radīt kāda cita redzējumu, gribēju tieši savas kāzas."

Jaunā sieva stāsta, ka maģiju radīt palīdzēja maģiskie spoguļi un tas, ka visam, kas bija uzrakstīts, tika izvēlēts Harija Potera sāgai raksturīgais stils. Līgavas māsām pušķu vietā bija nelielas slotas. Dažādu dekorāciju un detaļu izstrāde Karolīnai un viņas līgavas māsām aizņēmusi ļoti daudz laika.

Ceremonijas laikā gredzenus pienesa balta pūce. Putna lidojuma laikā skanēja mūzika, kas Harija Potera filmās raksturo viņa balto pūci Hedvigu. Pēc svinīgās ceremonijas pieņemšanas laikā kāzu viesi varēja satikt speciāli apmācītas pūces. Kāzu programmiņas bija izveidotas kā burvju pasaules atzītākais laikraksts "Dienas pareģis".

Foto: Caters News/Scanpix/LETA
"Kāzu galvenā ideja bija kaut kas pilnīgi atšķirīgs, un mēs vienkārši gribējām, lai tas ir kaut kas pilnībā mūsu," teica Karolīna. Viņa stāsta, ka svinībās valdīja ne tikai Harija Potera, bet arī maģiska Helovīna tematika. Jaunā sieva ir divu bērnu mamma un viena bērna audžu mamma. Viņai bija svarīgi, lai kāzas izbauda arī bērni.

Lai arī kāzu plānošana un organizēšana aizņēmusi ļoti daudz laika, Karolīna uzskata, ka svinības bija perfektas. Viņa tajās neko mainīt nevēlētos. "Kad mēs nolēmām par labu kāzām oktobrī, mēs sākām domāt par Helovīna tematiku. Tad mēs arī uzzinājām, ka Dž. K. Roulinga lielu daļu no Harija Potera grāmatām ir uzrakstījusi Edinburgā."

Harijs Poters ir Džoannas Ketlīnas Roulingas septiņu romānu sērija, kas stāsta par jaunā burvja Harija Potera un viņa draugu piedzīvojumiem un cīņu ar tumšo burvi lordu Voldemortu, kas savu varenību bija zaudējis, mēģinot nogalināt Hariju, kad viņš vēl bija pavisam mazs. Pirmā grāmata par jauno burvi "Harijs Poters un Filozofu akmens" iznāca 1997. gadā un guva milzu popularitāti. Visi septiņi romāni ir piedzīvojuši ekranizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!