Foto: Shutterstock
Nereti ar ķermeņa valodu pasakām vairāk nekā vārdiem. Izņēmums nav arī sekss. Ko nozīmē pieskārieni sejai un matiem? Kā tulkot ciešu satvērienu ap vidukli? Patiesi, ķermeņa valoda gultā var atklāt vairāk par to, kas notiek mīļotā prātā un dvēselē.

Pieskārieni sejai un matiem – pirmatnējais mantojums?


"Ja partneris seksa laikā pieskaras matiem un/vai sejai, šajā žestā slēpjas vairāki aspekti," portālam "Elite Daily" atzīst ķermeņa valodas eksperts Tonijs Reimans. "Tas ir kas pirmatnējs un parāda, ka partneris vēlas sazināties vairāk nekā tikai fiziskā līmenī. Lielākoties šādi žesti nozīmē, ka partneris lolo patiesas jūtas. Vai arī viņš ir īstens romantiķis." Reimana sacīto papildina ķermeņa valodas eksperte Patija Vuda: "Eksistē pētījumi, kuros runāts par to, ka šādi izpaužas mūsu pirmatnējie instinkti, proti, mūs piesaista veselīgi mati un galvas āda, jo tas ir signāls par to, ka šāda partnere varēs dāvāt veselīgus pēcnācējus."

Ja partneris seksa laikā maigi izslidina pirkstus caur matiem, noglāsta vaigu – tas signalizē, ka viņam ir spēcīgas jūtas, un zemapziņā viņš domā, ka tu patiešām esi tā īstā un vienīgā. Savukārt, ja mīļotais izvairās pieskarties matiem vai sejai, viņš var nebūt pārliecināts par savām jūtām, neizjūt patiesu tuvību.

Skūpstu valoda


Skūpstīšanās manierei arī ir nozīme. Ja partneris liek lietā tā dēvēto "franču skūpsta" tehniku – Francijā šo skūpstu sauc par "dvēseļu skūpstu", tas ir divu mēļu kontakts, ne mazāk intīms kā sekss – tas nozīmē spēcīgu iekāri. Kā skaidro Reimans, parasti indivīda ķermeņa kustības atbilst mēles kustībām. Piemēram, ja partneris ir rotaļīgs, mēles kustības ir ātras, šīs īpašības izpaudīsies arī seksā.

Skūpsts uz pieres vai galvas augšdaļas simbolizē gādīgumu, norāda uz savstarpēju cieņu un emocionālu mīlestību. Uz spēcīgu emocionālo saikni norāda arī tas, ka partneris skūpsta tavu kaklu. "Kakls ir ļoti erogēna zona," norāda Reimans. Viņš arī piebilst, ka izvairīšanās no pieskārieniem un skūpstiem kaklam, kā arī nevēlēšanās dibināt acu kontaktu, var nozīmēt, ka viņš cenšas ieturēt emocionālo distanci, neraugoties uz fizisko tuvību.

Ja skūpsts piepeši pārtop maigā kodienā, to var traktēt kā mēģinājumu palielināt uzbudinājumu un paust kaisli. "Daudzas ķermeņa vietas seksa laikā kļūst īpaši jutīgas, jo uzbudinājuma ietekmē palielinās asins plūsma un atbrīvojas endorfīni," skaidro Reimans.

Pieskārienu anatomija


Mīļotais seksa laikā cieši aptver tavu vidukli, slidina tam pāri rokas – šis pozicionālais žests var tikt tulkots dažādi. Partneris to var izmantot, gan mainot pozu un vēloties tevi piekļaut sev ciešāk, gan apbrīnojot tavu ķermeni, cenšoties sataustīt katru tā izliekumu. "Citiem vārdiem sakot, partneris vēlas labāk sajust tavu ķermeni gan fiziski, gan garīgi. Viņš vēlas saprast, cik labi jūsu ķermeņi sader kopā," klāsta Reimans.

Visbeidzot, mīlēšanās laikā partneris satver vienu vai abas tavas plaukstas, savij kopā jūsu rokas un pirkstus – viņš var tās atvirzīt tev virs galvas. Tā ir norāde par to, ka partneris pauž vēlmi vēl padziļināt jūsu saikni un intimitāti. "Tā ir ne tikai kaisles un iekāres, bet arī maiguma izpausme," piezīmē ķermeņa valodas eksperte Vuda. Tātad – vērts ieklausīties ķermeņa raidītajos signālos?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!