Foto: Shutterstock
Mācīties, kā zināms, nepieciešams visu mūžu. Turklāt nereti to visvairāk gribas darīt tieši tad, kad studiju sols jau kādu laiciņu atstāts aiz muguras. Gadījumā, ja arī tevi urda zinātkāre un vēlme paplašināt redzesloku, piedāvājam nelielu ieskatu iespējās paplašināt savas zināšanas dažādās jomās. Lūk, kursi un mācību iespējas, kam vēl vari pagūt pieteikties šogad, kā arī dažas idejas, kā paplašināt savu redzesloku, neraugoties uz mācību uzsākšanas datumu!

Ja tev tuva ir skaistuma tēma un vēlies apgūt zināšanas, kas, iespējams, noderēs neliela biznesa uzsākšanai vai vienkārši ļaus nodarboties ar kādu no saviem vaļaspriekiem, kas saistīti ar skaistuma pasauli vai estētiku, ielūkojies šeit.

Rīgas Starptautiskais Mācību Centrs ir akreditēta izglītības iestāde, kas dibināta 1996. gadā un piedāvā dažādus kursus, sākot no stila un grima noslēpumu apguves līdz pat ainavu dizainam.

Starp citu, te iespējams apgūt arī apģērbu šūšanu un modelēšanu, kā arī floristiku.

Vairāk informācijas meklē mājaslapā:

www.ris.lv

Savukārt, ja vēlies paplašināt zināšanas mārketingā, lietvedībā, grāmatvedībā vai uzņēmējdarbībā un projektu vadībā, šobrīd aktuālus kursus piedāvā Biznesa augstskola Turība. Tāpat ko noderīgu atradīsi arī iecienītās Birojnīcas piedāvājumā, kas telpas izīrē dažādām prezentācijām, semināriem un apmācībām, kā arī lekcijām un diskusijām.

Aicinām arī ielūkoties Idea House projektā Mārketnīca, kas radīts ar mērķi sniegt gan mārketinga, reklāmas un komunikācijas speciālistiem, gan uzņēmumu vadītājiem vidi, kurā komunicēt, iedvesmoties un gūt jaunas iemaņas un pieredzi mārketinga jomā.

Šogad Mārketnīca piedāvā divu veidu pasākumus – Mārketinga un komunikācijas ekspertu dienu un pasākumu ciklu Mārketnīcas viesistaba.

Vairāk informācijas meklē mājaslapās:

www.turiba.lv
www.ideahouse.lv

Gadījumā, ja tev tuva ir dizaina tēma, fotogrāfija un vizuālā māksla, savas zināšanas vari paplašināt Alises Rozes Dizaina studijā, kas piedāvā apgūt, piemēram, video filmēšanu un montāžu, fotografēšanu, gleznošanu un citas jomas.

Sev saistošus neformālās izglītības kursus atradīsi arī Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskajā centrā, kur iespējams apgūt gan svešvalodas, gan izkopt dažādus vaļaspriekus un, piemēram, piedalīties pat suši gatavošanas meistarklasē.

Mācību iespējas dizainā, floristikā, sociālajā darbā, programmēšanā u.c. atradīsi Latvijas Tālmācības profesionālā centra piedāvājumā, kas piedāvā sekmīgi iegūt un/vai apliecināt profesionālo kvalifikāciju neierobežotā ģeogrāfiskā attālumā no izglītības iestādes.

Vairāk informācijas atradīsi mājaslapās:

www.riimc.lv
www.ltpc.lv
www.arstudio.lv

Foto: Shutterstock

Jāpiebilst, ka samērā plašas iespējas apgūt jaunas zināšanas un arī svešvalodas vai padziļināt jau esošās, ir pieejamas arī tad, ja dotajā brīdī esi bez pastāvīga darba.

Piemēram mācību un darbā iekārtošanas centrā DIJA pieejami gan svešvalodu, gan atsevišķu profesiju apguves kursi. Tāpat ko noderīgu vari atrast arī mācību centra Dialogs AB, gan konsultāciju un mācību centra ABC piedāvājumā.

Vairāk informācijas meklē mājaslapās:

www.dija.lv
www.dialogs-ab.lv
www.abc.edu.lv
www.nva.gov.lv

Iespēju klausītāja statusā apgūt dažādus studiju kursus piedāvā arī Latvijas augstskolas. Piemēram, Latvijas Kultūras akadēmijā līdz 15. februārim vari pieteikties 2015./2016. studiju gada pavasara semestrim.

Tas iespējams ikvienam Latvijas un ārvalstu augstākās izglītības iestādes studentam vai interesentam ar pabeigtu vismaz vidējo izglītību.

Pieteikties aicināts ikviens, kurš vēlas papildināt savas zināšanas un profesionālo kvalifikāciju, apgūstot kursus dažādās valodās Latvijas un ārvalstu pasniedzēju vadībā.

Akadēmija piedāvā studiju kursus dažādās zinātnes nozarēs un jomās: lingvistika, komunikācija, skatuves māksla, menedžments u.c.

Tāpat vari kļūt arī par Latvijas Universitātes klausītāju. Ja tev ir vidējā izglītība un vēlme apgūt sev interesējošus vai nepieciešamus priekšmetus, LU piedāvā iespēju klausītāja statusā apmeklēt studiju kursus, kārtot pārbaudījumus, saņemt novērtējumu un LU apstiprinātu izziņu par kursu veiksmīgu apguvi. Pieteikšanās studijām iespējama līdz katra kursa trešajai nodarbībai.

Kursi ir dažādas sarežģītības – sākot no valodu kursiem bez priekšzināšanām un beidzot ar kursiem augstākajā matemātikā vai mikrobioloģijā. Jebkurš var noklausīties kursu, piemēram, datu aizsardzībā un kriptogrāfijā vai nodokļu uzskaitē, vides plānošanā vai krievu emigrācijas literatūrā, intelektuālā īpašuma tiesībās vai vikingu laikmeta sabiedrībā, kā arī neskaitāmās citās aizraujošās jomās, ko pasniedz Latvijas vadošie nozaru eksperti. Pēc kursa beigšanas tiek izsniegts apliecinājums par tā noklausīšanos un eksāmenu nokārtošanu.

Klausītāji var apgūt arī studiju kursus svešvalodās Starptautiskā biznesa, Eiropas studiju un Baltijas jūras reģiona studiju programmās, kā arī Humanitāro zinātņu fakultātes nodarbībās, tāpat iespējams piedalīties citās lekcijās, kas norit angliski, kopā ar ārvalstu studentiem pilnveidojot valodu prasmes. Šajā gadā ir paplašināta iespēja ārvalstniekiem apgūt latviešu valodu ar dažādu priekšzināšanu līmeni. Par klausītāju var kļūt ikviens interesents, kam ir atbilstošs izglītības līmenis – pamatstudiju kursus var apmeklēt klausītāji ar vidējo izglītību, savukārt maģistra līmeņa studiju kursus – ar augstāko izglītību.

Vairāk informācijas meklē mājaslapās:

www.lka.edu.lv
www.lu.lv

Gadījumā, ja vairot zināšanas un attīstīt personību vēlies mājas apstākļos, izmantojot plašās interneta studiju iespējas, ielūkojies mūsu apkopotajā online kursu sarakstā un atrodi ko sev noderīgu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!