Foto: Shutterstock

Tuvojoties algas dienai, maciņš kļūst arvien plānāks, bet tev ar ierobežotajiem līdzekļiem vēl jānodzīvo, piemēram, vesela nedēļa. Portāls "Elite daily" apkopojis vairākus veidus, kā šo gaidīšanas laiku pavadīt un kādās amizantās situācijās sievietes nereti iekļūst taupības režīmā. Tikai mieru – kāds cents var būt paslēpies bikšu kabatā vai ir pienācis laiks iztērēt pārtikas veikalā kartiņā uzkrātos līdzekļus.

Bankas konta pārbaude un algas apmēra aprēķins

Ja līdz algai palikušas pāris dienas, bet maciņā svilpo vējš, dāmas nereti savu bankas kontu pārbauda vairākas reizes dienā. Tomēr paralēli satraukumam par algas ieskaitīšanu, viņas galvā kalkulē nopelnītā apmēru – vai šajā mēnesī biju atvaļinājumā, slimoju, cik stundas nostrādāju u. c. Saprotams, ka finansiālie līdzekļi ir svarīga ikdienas sastāvdaļa, bet centies kaut nedaudz atslābināties un domāt radoši.

Cīņa ar sevi – vai iztukšot iekrājumus?

Tāpat sieviešu galvās notiek nepārtraukta cīņa par to, vai kaut nedaudz patukšot iekrājumus. Agonija kļūst vēl lielāka, ja tieši pirms algas saņemšanas notiek kāda ķibele, piemēram, automašīna jāved uz remontu, jādodas salabot nolūzušais zobs vai mīļākajā veikalā sākušās atlaides. Lai kā arī notiktu, liec lietā veselo saprātu – tavi iekrājumi var palīdzēt atvieglot dzīves likstas, bet tie nav paredzēti vieglprātīgiem tēriņiem.

Degvielas minimums

Viens no veidiem, kā "savilkt jostu" atlikušajā laikā līdz algas dienai, ir automašīnā ieliet tikai minimumu degvielas, lai tiktu uz darbu un pēc tam mājās. Tomēr esi prātīga un uzmanīga – tu noteikti nevēlies ziemas spelgonī palikt ceļa malā ar beigušos degvielu, kas ir gadījies vairākām "Viņas" lasītājām.

Ēdienreizēs atceries koju laikus

Arī ēdienreizēm nepieciešami līdzekļi, tāpēc "Elite daily" iesaka taupības režīmā izvēlēties pēc iespējas vienkāršākus un lētākus produktus maltītes gatavošanā. Noderēs arī tādi uzturlīdzekļi, kuri tavu vēderu piepildīs un radīs sāta sajūtu, piemēram, griķi un kartupeļi. Tikai neaizraujies ar pusfabrikātu lietošanu – padomā par savu veselību arī taupības laikos. Turklāt varbūt tieši šis ir īstais brīdis, lai iztērētu pārtikas veikala kartiņā uzkrāto naudu.

Plānu pārcelšana

Ja tieši pirms algas saņemšanas esi ieplānojusi ballīti, vakariņas ārpus mājas vai kino apmeklējumu, bet maciņā nav pietiekamo līdzekļu, pārcel ieplānoto. Tu būsi daudz apmierinātāka, ja izklaidēs varēsi doties mierīgu prātu jeb bez raizēm par to, ka nākamās dienas pusdienas varētu iet gar degunu.

Pārbaudi kabatas

Pārbaudot savas somu, bikšu, mēteļa kabatas, iespējams, atradīsi meklētos līdzekļus, kuri pietrūkuši veikalā. Turklāt tā ir lieliska sajūta, ka neapzināti pati sev esi palīdzējusi, iemetot pāris eiro džinsa bikšu kabatā. Tas, protams, nenozīmē, ka tagad pienācis laiks monētas ielikt visās iespējamās kabatās, taču vari aizdomāties par uzkrājumu veidošanu nebaltām dienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!