Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kopš 2018. gada augusta Somijas pilsētā Espo, kas atrodas tuvu Helsinkiem, tiek pasniegtas nodarbības, kurās apvienoti fitnesa elementi un peldēšana kā īstenām nāriņām. Tās vada Maija Motonena (Maija Mottonen), kura ir pirmā profesionālā nāriņu instruktore Somijā.

Nāriņu nodarbībās paspējuši piedalīties vairāk nekā 200 cilvēki, kuru starpā ir gan sievietes, gan vīrieši. Savukārt pati aktivitāšu vadītāja Maija paralēli ir arī bērnudārza audzinātāja. Kā viņa atzinusi "Reuters", nāriņu nodarbības bijis bērnu dienu sapņu piepildījums: "Kad biju maza, es vienmēr vēlējos būt nāriņa vai delfīns. Domāju, ka vieglāk kļūt par nāriņu, jo tā ir pa pusei cilvēks."

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nodarbībās piedalās arī celtnieks Markus Parviainens (Markus Parviainen), kurš savu zaļo asti nopircis tiešsaistē par 170 eiro. Viņš nodarbības raksturo kā maģiskas un norāda, ka jaunais hobijs ļauj uzturēt sevi formā.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tomēr savu kolēģu starpā Markus piedzīvojis dažu uzacu pacelšanos izbrīnā: "Vairums vīriešu uzskata, ka tas domāts tikai meitenēm vai sievietēm, bet es nepiekrītu – tas domāts visiem, kuriem patīk peldēšana."

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Savukārt nāriņu instruktore Maija nodarbībās peld, izmantojot rozā krāsas asti, un saviem skolēniem māca kustēties gluži kā čūskai, kā arī izpildīt delfīna spērienu ar asti, lai tiktu uz priekšu. Jau pieredzējušāki peldētāji praktizē sarežģītākus trikus, kur aste paceļas virs ūdens, kamēr galva ir zem tā.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Maija norāda, ka baseins ziemā nav vienīgā vieta, kur praktizēt šo hobiju – Somijā atrodas aptuveni 180 tūkstoši ezeru, kuros vasarās peldēties kā nāriņām. Instruktore dod priekšroku ezeriem arī tāpēc, ka, piemēram, sāļais jūras ūdens īpašās astes padara līdzīgas pludiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!