Raidījumā "Sieviete. Personīgi" Māra Katarska atklāj savu pieredzi par Ēģiptē piedzīvoto vardarbību un attieksmi no policijas puses. Sievietes stāsts nevienu tur nav interesējis, dokumenti rakstīti arābu valodā, taču rezultātā Māra no cietējas padarīta par vainīgo. Situācija mainījusies tikai tad, kad no Rīgas ieradusies viņas mamma, savukārt no Kairas – Latvijas vēstniecības pārstāvis.

Brīdī, kad policija beidzot klauvējusi pie Māras un viņas drauga durvīm, vīrietis mēģinājis būs kluss, lai viņi dotos prom, bet sieviete norādījusi, ka policija prom nedosies. "Tad es arī devos atpakaļ uz policiju, kur mani sagaidīja no vēstniecības – Artūrs no Kairas bija atbraucis, ar kuru es arī sazinājos iepriekšējā dienā," stāsta Māra. Vēstniecības pārstāvis cietušajai norādījis, ka viņu nevar atstāt vienu nevienā brīdī.

"Man bija jāatceļ visas apsūdzības pret viņu, jo es nevarēju neko izdarīt. Par cik man bija tas līgums, ka es esmu viņa meitene, pēc viņu likumiem, ka īsti sievietēm nav līdzvērtīgas tiesības ar vīrieti," pieredzē dalās Māra. Daudzi, kuri viņu redzējuši ar sasistām acīm jautājuši: "Tev draugs arābs?"

"STV Pirmā!" raidījumā "Sieviete. Personīgi" Daina Jāņkalne atklās sabiedrībā zināmu cilvēku attiecību neveiksmes. Būs gan skaudri attiecību stāsti, gan pieredze, kas liek aizdomāties. Atklāti par Ēģiptē piedzīvoto vardarbību stāstīs dziedātāja Māra Katarska. Una Ulme un Liene Šomase neslēps, ka reiz kļuvušas par krāpnieku upuriem, kuri, slēpjoties ar mīlestības pilniem vārdiem, vēlējušies iedzīvoties uz sieviešu rēķina.

Savukārt sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz.." dalībniece Anete pastāstīs, kā piedzīvojusi mīļotā vardarbību, kurš piespiedis viņu nodarboties ar prostitūciju. Skarbu viedokli paudīs arī Roberts Klimovičs, apgalvojot, ka upuru lomā ir ne tikai sievietes – arī vīrieši no sieviešu puses tiekot krāpti un maldināti. "Sieviete. Personīgi" trešdienās, pulksten 21, "STV Pirmā"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!