Foto: Shutterstock
Cerams, vairums no mums jau ir paguvuši izveidot vēlmju sarakstus un piefiksēt 2016. gada plānus, jo gads vēl nav paguvis ieskrieties, kad Merkurs – planēta, kuras pārziņā simboliski atrodas komunikācija, darījumi, transports, burti un cipari – jau samazina ātrumu, līdz sāks "kāpties atpakaļ". Ko īsti nozīmē retrogrādais jeb atpakaļejošais Merkurs, ko nereti piesauc astrologi?

Patiesībā Merkurs, protams, nemaina virzienu – tā tikai izskatās vērotājam no Zemes, turklāt šī parādība notiek gana bieži – piemēram, pērn šādi periodi bija trīs reizes, bet šogad būs veselas četras, tāpēc panikai nudien nav ne mazākā iemesla. Tomēr... jau kopš seniem laikiem astrologi ir novērojuši, ka Merkura cilpu laikā ievērojami grūtāk kļūst saprasties gan ar tuviniekiem, gan darījumu partneriem, arī došanās ceļā saistīta ar sarežģījumiem un kavēšanos, savukārt vienošanās tiek pārskatītas un atceltas.

Līdz ar tehnoloģiju attīstību seno zvaigžņu tulku novērojumiem piepulcējušās gluži mūsdienīgas problēmas – niķojas sadzīves elektrotehnika un "gudrā" elektronika, ar kļūmēm nākas saskarties bankām, veikalu kasēm, satiksmes un starptautisku pārvadājumu plānotājiem, kā arī dažādu valsts un pašvaldību iestāžu durvju virinātājiem, parakstu un zīmogu "medītājiem".

Protams, ka dzīve Merkura cilpas laikā neapstājas, tomēr tiem, kuri šajās trīs ar pusi nedēļās gatavojas parakstīt svarīgus līgumus, trīsreiz jāpārlasa ne tikai maziem burtiņiem, bet arī lielā drukā rakstītais un jābūt gataviem, ka līguma nosacījumi var tikt pārskatīti.

Transporta līdzekļu, tālruņu, datoru un citas tehnikas tirgotājiem šajā laikā biežāk var nākties uzklausīt pircēju pretenzijas. Toties tā ir labā ziņa visdažādāko "žanru meistariem", remontētājiem, servisiem! Faktiski šis laiks tieši tam arī ir visai labi piemērots – remontēšanai, restaurēšanai, pārplānošanai, ilgi atliktu lietu un darbu pabeigšanai (īpaši to lietu, kuras aizsākušās iepriekšējā retrogrādā Merkura laikā, piemēram, 2015. gada septembra beigās un oktobra sākumā).

Pirmā šā gada Merkura cilpa ilgs no 5. līdz 25. janvārim. Šogad tā sāksies pirmajos Ūdensvīra zīmes grādos, bet lielāko daļu laika Merkurs kāpsies atpakaļ pa praktisko Mežāža zīmi, tādēļ paredzams, ka vairums aizķeršanos un pārpratumu būs saistīta ar gluži praktiskām un materiālām lietām, kā arī ar valsts institūcijām.

Fiksās idejas un griestos saskatīti risinājumi šoreiz nebūs pareiza taktika, jāturas pie pārbaudītām vērtībām.

Astrologi ievērojuši, ka šo laikposmu vieglāk pārdzīvo cilvēki, kuri piedzimuši Merkura cilpas laikā, savukārt pārējiem tiek ieteikts rūpīgi sekot rakstītajam un runātajam vārdam, labāk pārprasīt, ja ir kaut mazākā iespēja kļūdīties vai pārprast, lai nesabojātu attiecības un neiedzīvotos liekos izdevumos.

Vai šie astrologu vērojumi ir patiesi – par to varēsim pārliecināties jau tagad, janvārī, un vēl trīskārt šogad – no 28. aprīļa līdz 22. maijam, no 30. augusta līdz 22. septembrim un no 19. decembra līdz nākamā gada 8. janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!