Foto: facebook.com/Stradinaslimnica
Akcija "Galds savējiem" uzsākta 18. martā, lai nodrošinātu karsta ēdiena piegādi ārstiem, feldšeriem, neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādēm, kā arī mediķiem mobilajās teltīs, kur iespējams veikt ''Covid-19'' testēšanu.

Idejas autori ir nodibinājuma "Hospiss LV" brīvprātīgie, kas vāc ziedojumus un organizē bezmaksas piegādes. Ēdienu mediķiem gatavo vairāki restorāni par simbolisku samaksu – 3.50 eiro par porciju. "Mēs vēlamies pateikties tiem, kas mūs glābj – ārstiem!" sarunā ar LTV pauda "Hospiss LV" pārstāve Ilze Neimane-Nešpora.

Katru dienu organizācijas "Facebook" profilā tiek ziņots par ziedojumu skaitu un sagatavotajām porcijām, tā, piemēram, svētdien, 22. martā, saņemti 82 ziedojumi, lielākais no tiem bijis 350 eiro. Todien nodrošinātas vairāk nekā 610 porcijas medicīnas darbiniekiem, kas nogādātas uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu, Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu, Slimību profilakses un kontroles centru Rīgā, Jelgavā un Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!